Ο Καρλομάγνος και η Κάμερα με τα Μυστικά

by Παλούκης Σπύρος | Journals | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by ThessalonikiBC of Thessaloniki, Thessaloniki Greece on 4/22/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by ThessalonikiBC from Thessaloniki, Thessaloniki Greece on Thursday, April 22, 2010
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

"Μοναχικός ταξιδιώτης απ' άκρη σ' άκρη της ευρωπαϊκής ηπείρου, από τον μελαγχολικό Βορρά ώς τον μεσογειακό Νότο, ο συγγραφέας του βιβλίου φωτογραφίζει και καταγράφει τα βιώματα και τις σκέψεις του. Αναζητεί την ελληνική κι ευρωπαϊκή μας ταυτότητα και σας παραδίδει ένα αισθαντικό ταξιδιωτικό δοκίμιο, σαν εικονογραφημένο παραμύθι, όπου η ευρωπαϊκή ιστορία συνυφαίνεται με τους προσωπικούς του μύθους."

Σπύρος Παλούκης είναι ένας από τους καλεσμένους συγγραφείς στο 5ο Ελληνικό Συνέδριο Bookcrossing Demek!

Ο Σπύρος Παλούκης γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1980. Σπούδασε Πληροφορική στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Αμερικάνικες Σπουδές (μεταπτυχιακός τίτλος) στο Βέλγιο (University of Antwerp). Στη μεταπτυχιακή του διατριβή ασχολήθηκε με τη φωτογραφία σε συνδυασμό με τη λογοτεχνία εκπονώντας την εργασία με τίτλο: «American Street Photography: Capturing the flux of the street through the eye-view of the urban flaneur». Επιπλέον έχει φοιτήσει δυο χρόνια στη σχολή φωτογραφίας STEREOSIS (Θεσσαλονίκη) ενώ έχει παρακολουθήσει και μαθήματα δημιουργικής γραφής στο ΕΚΕΒΙ (Αθήνα). Ακόμα έχει συμμετάσχει σε workshop φωτογραφίας του παγκοσμίου φήμης Σουηδού φωτογράφου Anders Petersen.

Ο Σπύρος εργάζεται από το 2006 σαν φωτογράφος freelance, αναλαμβάνοντας διάφορα projects στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει εργαστεί σαν επίσημος φωτογράφος του ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG III για το διασυνοριακό πολιτισμικό μονοπάτι μεταξύ Ελλάδας - Σκοπίων - Βουλγαρίας. Κατά το παρελθόν έχει βραβευτεί σε διάφορους φωτογραφικούς διαγωνισμούς (εγχώριους αλλά και διεθνείς) με αποκορύφωμα την κατάληψη της δεύτερης θέσης στο διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης CANTABRIA+10 με θέμα τη «φιλία».

Σύμφωνα με το Φωτογραφικό Κέντρο Αθηνών, για το έτος 2008/09 συγκαταλέχθηκε μέσα στους δέκα καλύτερους νέους φωτογράφους της Ελλάδας έπειτα από παρουσίαση μέρους της δουλειάς του στο Διεθνή Μήνα Φωτογραφίας (Αθήνα APhF:08 Νοέμβριος 2008). Επίσης το πρώτο του λογοτεχνικό έργο («Ο Καρλομάγνος και η κάμερα με τα μυστικά» από τις εκδόσεις ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΥΤΙ) συμπεριλήφθηκε από την επιτροπή του περιοδικού ΔΙΑΒΑΖΩ στη λίστα των δέκα υποψήφιων πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων του εκδοτικού έτους 2008/09. Τον Ιούλιο του 2009 κυκλοφόρησε το νέο του λεύκωμα ΕΔΕΣΣΑ/EDESSA, το οποίο αποτελεί μια φωτογραφική συνδιαλλαγή με το γενέθλιο τόπο του. Γενικότερα εργάζεται ως freelance φωτογράφος, συγγραφέας, αρθρογράφος και είναι εμπνευστής και ιδιοκτήτης της εκδοτικής εταιρείας FATA MORGANA PUBLICATIONS. Αυτό το διάστημα ασχολείται με τη συγγραφή του νέου του μυθιστορήματος όπως επίσης και με την καλλιτεχνική παραγωγή του λευκώματος «DAYDREAMING:100 Έλληνες του Βελγίου ονειρεύονται την Ελλάδα».

Η ιστοσελίδα του είναι www.spyrospaloukis.com.

Θα απελευθερωθούν σήμερα το βράδυ ξημερώματα 15 της Παναγίας

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.