De Grap

by Milan Kundera | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by yvonnep of Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on 4/18/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by yvonnep from Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Sunday, April 18, 2010
www.bol.com:

Beschrijving
Wanneer de jongeman Ludvik aan zijn vriendin als grap een briefkaart met politiek gewaagde teksten stuurt, valt deze kaart in verkeerde handen. Als straf moet Ludvik voor bepaalde tijd in de kolenmijnen werken. Na zijn terugkeer verleidt hij bij wijze van wraakzuchtige grap de vrouw van de man die hem zo wreed vervolgde. De grap is een verhaal waarin politiek, liefde en dood op een zeer directe, bijna elementaire manier met elkaar in conflict komen.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Eerste roman van Kundera (1929). Oorspronkelijk verscheen het werk in 1967; het ademt de politiek liberale geest van rond de Praagse Lente. Het rekent af met de voorbije periode van het stalinisme dat niet alleen de maatschappij en cultuur tot karikaturale proporties had omgevormd, maar ook ingrijpend het persoonlijke lot van de individuele mens wijzigde. Aan de hand van een ogenschijnlijk onschuldige (politieke) grap ziet de lezer zich dit proces voltrekken via het perspectief van enkele personages. De belangrijkste van hen, Ludvik, neemt persoonlijk wraak voor de politieke en maatschappelijke consequenties van zijn grap (uit de Partij gezet, van de universiteit verwijderd, militaire dienst, in de mijnen enz.) door de vrouw van zijn scherprechter te verleiden. De gevolgen hiervan zijn onvoorzien en maken de wraakactie tot een zinloze daad.

(Biblion recensie, Redactie)

Journal Entry 2 by yvonnep at Station Leiden Centraal in Leiden, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, July 6, 2010

Released 13 yrs ago (7/6/2010 UTC) at Station Leiden Centraal in Leiden, Zuid-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Een fascinerend Kundera boek: iemand die slachtoffer wordt van zijn eigen grap. Veel plezier ermee en ik hoop dat je laat weten wat je ervan vindt.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.