Βαλς με δώδεκα Θεούς

by Λένα Μαντά | Literature & Fiction |
ISBN: 9602748842 Global Overview for this book
Registered by nvlachop on 4/9/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by nvlachop on Friday, April 9, 2010
Μια νύχτα με βροχή, ένα απότομο φρενάρισμα και μια καραμπόλα.
Σπασμένα φανάρια στην άσφαλτο και τέσσερις οδηγοί να αλληλοκοιτάζονται και να αλληλοκατηγορούνται.
Ο Κωστής, η Μαρίνα, η Ελπίδα, η Ναταλία…
Έτσι άρχισαν όλα… Δώδεκα μήνες ακολούθησαν. Γεμάτοι ανατροπές, δάκρυα και γέλια για τους τέσσερις που ξεκίνησαν αντίπαλοι, έγιναν φίλοι και κατέληξαν να ξεπεράσουν ακόμη κι αυτό το στάδιο.
Έγιναν ο ένας για τον άλλον, το "τώρα", το "σήμερα", το "πάντα". Σαν τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου, που κάποτε καθόριζαν τις ζωές των απλών θνητών, έτσι κι εκείνοι οι δώδεκα μήνες σφράγισαν το πεπρωμένο τους.
Δώδεκα μήνες.
Δώδεκα θεοί.
Όρισαν. Διέταξαν. Εκτέλεσαν.
Ένα σύγχρονο μυθιστόρημα για τις ανθρώπινες σχέσεις, τη φιλία και τον έρωτα!

Journal Entry 2 by taxidiarikopoul at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, June 1, 2010
Βρήκα το βιβλίο στη μηνιαία συνάντηση των Αθηναίων του τέλους Μάη. Έχω διαβάσει ήδη το μπεστ σέλερ της Μαντά "Το σπίτι στο ποτάμι" το οποίο ήταν μια μεγάαααλη απογοήτευση. Ένα περιποιημένο άρλεκιν όπου όλα είχαν ένα αίσιο τέλος, όλες οι δυσκολίες νικήθηκαν και το τέλος ήταν τόσο μα τόσο προβλέψιμο... Όταν είδα το βιβλίο στη συνάντηση, είπα να της δώσω μια δεύτερη ευκαιρία. Είπα μήπως ήμουν άδικη την πρώτη φορά... Θα το διαβάσω και θα δούμε.

Journal Entry 3 by taxidiarikopoul at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, July 5, 2010
Πήρα το βιβλίο μαζί μου στις διακοπές στη Νότια Ισπανία. Αφόρητη πλήξη! Δε νομίζω ότι θα ξαναχαραμίσω πολύτιμο χρόνο από τη ζωή μου για τέτοια βιβλία. Πολύ απλά δε διαβαζόταν. Προβλέψιμο, γλυκερό, γεμάτο φιλοσοφίες της συμφοράς, χειρότερο και από τα Άρλεκιν που διάβαζα για να ξεσκάσω όταν έδινα Πανελλήνιες.
Τι μου έκανε εντύπωση : 1. Προτάσεις του τύπου "Κάτω από τα πόδια του απλωνόταν η θάλασσα. Είχε κατακερματίσει (!) τη στεριά που βρέθηκε αλαζονικά στο δρόμο της (!). αφήνοντας πίσω απότομα βράχια, βράχια κοφτερά, επικίνδυνα... Και σα να μην ήθελε ούτε η ίδια τέτοια καταστροφή, κάθε που έδυε ο ήλιος, κάθε που βουτούσε στον υγρό του τάφο (!) για να βγει πό κει πάλι νικητής το ξημέρωμα, η θάλασσα για λίγο (!), για πολύτιμες στιγμές ομορφιάς, κοκκίνιζε ματωμένη(!)". Γεμάτο τέτοιες ωραιολογίες το βιβλίο.
2. Η ιστορία περιγράφει τη γνωριμία και τη φιλία ενός άνδρα και 3 γυναικών με αφορμή ένα τρακάρισμα. Το εύρημα δεν είναι κακό αλλά στο τέλος γίνονται όλα τόσο αναληθοφανή που το εύρημα αυτοαναιρείται και χάνει όλη την (πιθανή) γλύκα του. Ο εργασιομανής αποτυχημένος σύζυγος και πατέρας ξυπνάει εν μία νυκτί και διορθώνει τη ζωή του, η κυρία του καλού κόσμου τον απαρνιέται (!) και μετακομίζει από την Πολιτεία στην Πανόρμου, η προϊσταμένη - αδελφή που αντίθετα με ότι επικρατεί παγκοσμίως, κάνει νυχτερινές βάρδιες στο τμήμα της (!) και το πλάσμα που περνάει απαρατήρητο αλλά γίνεται πρώτη φίλη με μια δύστροπη και αποτραβηγμένη συγγραφέα λέγοντας της όλα της τα μυστικά και λαμβάνοντας συμβουλές και στο τέλος μετατρέπεται σε αισθησιακή γυναίκα και τα φτιάχνει με τον φίλο...
3. Η προϊσταμένη πεθαίνει αλλά μέχρι τέλους δεν φιλοτιμιέται να αναθεωρήσει και να επανορθώσει, έστω και μερικά, τη σχέση της με τους γονείς της. Περιττά πράγματα... Ενώ φαίνεται τόσο συνειδητοποιημένη με το θάνατο και φροντίζει να κλείσει τις εκκρεμότητες των άλλων και της ζωής της, δεν κάνει τον κόπο να ασχοληθεί με τους γονείς της. Αντίφαση για ένα άτομο που οδεύει εις γνώσιν του και με παρρησία στο θάνατο. Αλλά για το ατόπημα φταίει μόνο η συγγραφέας.
4. Όλα είχαν ένα προβλέψιμο happy end. Όλα διορθώθηκαν, όλοι ευτύχησαν, όλα ήρθαν δεξιά που θά ' λεγε και η γιαγιά μου. Μπήκε και ο θάνατος για να δώσει μια νότα συγκίνησης. Ούτως ή άλλως αυτή η ηρωίδα περίσσευε...
Κρίμα που τόσα αξιόλογα βιβλία κάθονται στα ράφια και γίνονται γνωστά ένα μάτσο σκουπίδια...

Journal Entry 4 by taxidiarikopoul at Cafe Sonsie in Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, July 11, 2010

Released 13 yrs ago (7/11/2010 UTC) at Cafe Sonsie in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

Θα το απελευθερώσω στην καλοκαιρινή ανεπίσημη συνάντηση των Αθηναίων λίγο πριν τον τελικό του Μουντιάλ. Μουντιάλ, Βαλς... έχουν συνήχηση!

Journal Entry 5 by wingSonsie-OBCZwing at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, July 12, 2010
Το βιβλίο βρίσκεται στο ράφι της ζώνης και περιμένει νέους αναγνώστες.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.