Kaas

by Willem Elsschot | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Laui of Utrecht, Utrecht Netherlands on 3/21/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Laui from Utrecht, Utrecht Netherlands on Sunday, March 21, 2010
'Nu een woordje over Kaas. De meesten onder jullie menen natuurlijk dat Elsschot heel die kaashistorie persoonlijk heeft meegemaakt. Toch niet. Elsschot heeft nooit getracht kaas aan de man te brengen, maar heeft wel z'n leven lang in publiciteit gedaan. En om z'n wrok, z'n bittere haat tegenover die publiciteit uit te drukken heeft hij kaas genomen. Elsschot vond het begrip publiciteit te abstract om over te schrijven, maar kaas in de vorm van ons allen bekende bollen,d ie men grijpen kan, die stinken (...) is tenminste konkreet.' Willem Elsschot.

Één van mijn favoriete boeken van Elsschot, en één van de weinige boekjes die ik met heel veel plezier heb gelezen voor mijn lijst op de middelbare school.

Vanwege de titel past het boekje erg goed bij onze Monopoly opdracht van deze week: de markt. Wordt met een twist vrijgelaten voor team spek met boontjes.

Journal Entry 2 by Laui at Vismarkt in Utrecht, Utrecht Netherlands on Sunday, March 21, 2010

Released 9 yrs ago (3/21/2010 UTC) at Vismarkt in Utrecht, Utrecht Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

In Utrecht heb je veel straatnamen die vernoemd zijn naar een bepaalde activiteit. Er zijn ook verschillende -markten te vinden, zoals de Lijnmarkt, de Zoutmarkt, de Vismarkt en de Ganzenmarkt (allen langs de Oudegracht). Voor onze Monopoly opdracht moesten we een boek releasen op de markt, wat is een beter geschikt boek daarvoor dan 'Kaas'? Een kaas-gerelateerde markt kon ik niet vinden in Utrecht, maar tussen de Vismarkt en de Ganzenmarkt zit de Stadhuisbrug. Op het eerste gezicht heeft die helemaal niets met kaas te maken, maar tot 1547 waren dat twee bruggen, de Huidenbrug en de Broodbrug. Dit wordt dus een plakje kaas op brood, zonder boter, en het boekje wordt vrijgelaten op de hoek Stadhuisbrug/Vismarkt.

(Hoe laat precies weet ik nog niet, tussen 4 en 9 uur denk ik)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.