Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιον

Registered by karjim of Skyros - Σκύρος, Evia Greece on 3/19/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Friday, March 19, 2010
Ο Ζοζέ Σαραμάγκου γεννήθηκε το 1922 στην Αζινιάγκα από αγροτική οικογένεια. Αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές του μετά τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου και να αρχίσει να δουλεύει. Ουσιαστικά είναι αυτοδίδακτος. Μετά από πολλές δουλειές βρέθηκε να εργάζεται επί δώδεκα χρόνια σε έναν εκδοτικό οίκο ενώ ταυτόχρονα άρχισε να δημοσιογραφεί. Το πρώτο έργο που δημοσίευσε ήταν μια συλλογή διηγημάτων το 1966. Από το 1993 ζει στα Κανάρια Νησιά ως αυτοεξόριστος, απόφαση που έλαβε όταν κορυφώθηκε η ρήξη του με την πορτογαλική Εκκλησία και με αφορμή το έργο του Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιο. Από το νησάκι Λανθαρότε εκδίδει κάθε χρόνο ένα από τα «Τετράδια του Λαμθαρότε», ημερολόγια από την καθημερινή του ζωή. Το 1998 του απονεμήθηκε το Νόμπελ λογοτεχνίας.


"Κρατάτε στα χέρια σας ένα ευαγγέλιο. Η διαφορά του από τα γνωστά Ευαγγέλια είναι ότι ο «ευαγγελιστής» Σαραμάγκου έχει τη δική του αιρετική αλλά απολύτως αληθοφανή άποψη για τα γεγονότα της Καινής Διαθήκης. Το βιβλίο όμως αυτό δεν είναι μια θεολογική πρόταση. Είναι ένα συναρπαστικό, αντιδογματικό μυθιστόρημα, γεμάτο ευρήματα, ανατροπές και οικείους χαρακτήρες, που ο συγγραφέας παρακολουθεί άγρυπνα, αποκαλύπτοντάς μας τις πιο απίθανες λεπτομέρειες της ζωής τους."

Από τη συλλογή Βραβεία Νόμπελ των εκδόσεων Καστανιώτη και της FAQ που το έβγαλε από τη wihlist μου με μόλις 2,90€.

Journal Entry 2 by karjim at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Thursday, August 12, 2010
Κλασσικός παππούλης Ζοζέ... Απίστευτα δυνατή σαν ξυράφι γλώσσα και συλλήψεις, αιρετική πλοκή και ανατροπές, συνεχής πλάγιος ή ευθύς λόγος χωρίς σημεία στίξης δεν έχει σημασία έτσι κι αλλιώς όταν διαβάζεις δεν πρέπει να παίρνεις ανάσα μα δεν παίρνω. Ενδιαφέρουσα μετάφραση των ευαγγελίων και της ιστορίας του Ιησού. Κορυφαία στιγμή η σαράντα ημέρες στην έρημο που δεν ήταν σαράντα ημέρες στην έρημο αλλά δε σας λέω άλλα. Πάντως προς το τέλος μου φάνηκε ότι βιαζότανε λίγο να το κλείσει σαν να είχε ξεπεράσει το χρόνο που έπρεπε.
Ένα βιβλίο για δυνατούς λύτες όπως έλεγαν και τα σταυρόλεξα.

Journal Entry 3 by karjim at -- Somewhere in Paros in Paros - Πάρος, Cyclades Greece on Thursday, August 12, 2010

Released 10 yrs ago (9/12/2010 UTC) at -- Somewhere in Paros in Paros - Πάρος, Cyclades Greece

WILD RELEASE NOTES:

Εμένα στο 5ο Ελληνικό Συνέδριο Bookcrossing στη Θεσσαλονίκη μου έτυχε καρτούλα Πάρος για να απελευθερώσω βιβλία φέτος. Κι έτσι σκέφτηκα το εξής.
Η γλυκιά μου Σκυριανή ξαδερφούλα που κάνουμε μαζί διακοπές μένει και διδάσκει στην Πάρο. Της έδωσα λοιπόν αυτό το βιβλίο πρώτον για να το διαβάσει και δεύτερον να το απελευθερώσει στο νησί της Πάρου μόλις ανοίξουν τα σχολεία για λογαριασμό μου. Δηλώνω από τώρα την απελευθέρωση παρόλο που ελπίζω να μπει κι αυτή να γράψει τη γνώμη της παρόλο που διαγωνεί κάθετα με το bookcrossing...

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.