Een schitterend ongeluk

Registered by zeldesse of Utrecht, Utrecht Netherlands on 7/1/2003
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by zeldesse from Utrecht, Utrecht Netherlands on Tuesday, July 01, 2003
De destijds door de VPRO uitgezonden interviews van Wim Kayzer met Oliver Sacks, Stephen Jay Gould, Stephen Toulmin, Daniel C. Dennett, Rupert Sheldrake, en Freeman Dyson.

Journal Entry 2 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Tuesday, September 09, 2003
Vandaag gevangen, bij de brievenbus! Dankjewel Zeldesse! Ik ga smullen.

Journal Entry 3 by biba89 from Olst, Overijssel Netherlands on Thursday, March 09, 2006
Nou ja zeg, twee-en-een-half jaar heeft dit op mijn TBR stapel gelegen, en ik had er nog wel speciaal om gevraagd.
Eindelijk uit. Ik herinner me nog maar weinig van de oorspronkelijke uitzendingen, de individuele interviews en het gezamenlijk gesprek, maar er was voldoende interessants om te lezen. Wat wil je, als je een neuroloog en psychiater, een paleontoloog, een filosoof, een wetenschapsfilosoof, een natuurkundige en een biochemicus aan de tand voelt over hun visie op de werkelijkheid.
Rupert Sheldrake is de outcast in het gezelschap, en de jongste. Hij wordt in het gezamenlijk gesprek geduld en aangehoord, maar niemand neemt hem verder serieus, met zijn theorieën over morfogenetische velden. Hij poneert op een zeker moment de stelling dat de zon bewustzijn heeft en daar raakt hij mij ook een beetje kwijt. Niettemin vind ik dat hij van iedereen de meest relevante vragen stelt en de meest prangende kwesties aan de orde stelt. Ik vind het echt wel relevanter om erover na te denken of het leven op aarde onze verwoestende houding overleeft, dan wat de overeenkomsten zijn tussen een autist en een buitenaards wezen of op welk moment we een machine met kunstmatige intelligentie burgerrechten moeten toekennen.

RELEASE NOTES:

Dit boek gaat morgen naar een niet-bookcrosser, van wie ik hoop dat ze hierdoor bookcrosser wordt. In elk geval vindt ze dit boek interessant, ze heeft destijds de VPRO-serie ook gezien.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.