ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΚΟΧΥΛΙΑ

Registered by Myrzen of Salamina- Σαλαμίνα, Attica Greece on 3/4/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Myrzen from Salamina- Σαλαμίνα, Attica Greece on Thursday, March 04, 2010
Από το εξώφυλλο.
---
Με το έργο Ψάχνοντας για κοχύλια αναβιώνει το μεγάλο οικογενειακό μυθιστόρημα. Απολαυστικό, χάρη στις παραδοσιακές αξίες του. Σημαντικό, γιατί τους χαρακτήρες που περιγράφονται σ' αυτό θα τους αναγνωρίσετε, θα τους αγαπήσετε και θα τους θυμάστε σε όλη τη ζωή σας.

Tο βιβλίο της Πενέλοπε, έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς αυτό το πολυπρόσωπο μυθιστόρημα.

Είναι η ιστορία μιας γυναίκας συνηθισμένης, όμως αυτό ακριβώς της δίνει την ιδιαίτερη δύναμη και αξία της. Η Πενέλοπε ήταν τυχερή γιατί είχε γονείς που τη λάτρευαν. Ήταν τυχερή γιατί βρήκε αργότερα μια μεγάλη κι αληθινή αγάπη, αλλά και πάλι άτυχη για τα προβλήματα και τις τραγωδίες που της προκάλεσε.

Απέκτησε τρία παιδιά και τα κράτησε στην αγκαλιά της νιώθοντας τυχερή κι ευτυχισμένη. Αλλά, όπως πολλές μητέρες, με τον καιρό άλλαξε λίγο-πολύ γνώμη και γι' αυτό...

Γύρω από την Πενέλοπε η ζωή σφύζει λες και μας παρουσιάζει η ίδια σ' ένα φωτογραφικό άλμπουμ τα πρόσωπα που γνώρισε κι αγάπησε. «Αν οι ιστορίες μου δεν έχουν ευτυχισμένο τέλος, έχουν πάντα ένα ελπιδοφόρο τέλος. Η ζωή είναι μια σειρά από προβλήματα και αποφάσεις, και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να το καταλάβουμε καλά αυτό», γράφει η Ρόζαμουντ Πίλτσερ, εκφράζοντας έτσι και το πιστεύω της Πενέλοπε.
-----
Άλλο ένα βιβλίο που κυκλοφορεί ελεύθερο.
Πιάστε το, Καταγράψτε το, Διαβάστε το και Απελευθερώστε το ξανά.
Another free wandering book.
Catch it, Record it, Read it and Release it again.

Journal Entry 2 by Myrzen at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, March 30, 2010

Released 10 yrs ago (3/30/2010 UTC) at Athens - Αθήνα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Το βιβλίο αυτό το απελευθερώνω στα πλαίσια του πρώτου bookray που οργάνωνω και με πρώτο παραλήπτη
την φίλη μου From

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΒΟΟΚΡΑΥ

1. from ------- ΟΚ
2. karjim ------- ΟΚ
3. panselin -------> Παρελήφθη
4. elenimix
5. panost

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο bookray μπορεί να μου στείλει μήνυμα ή να κάνει πόστ στο φόρουμ στο παρακάτω Link

http://www.bookcrossing.com/forum/28/426439

-------------
Καλό κατευώδιο πολυαγαπημένο μου βιβλίο και καλή ανάγνωση τυχερέ αγαπημένε αναγνώστη!!!!
Bon Voyage my precious book and I hope you enjoy reading my dear reader!Journal Entry 3 by from from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, March 30, 2010

...και η "πρωτιά" συνεχίζεται...

Αφού και για μένα -που αποτελώ τον "πρώτο" παραλήπτη... είναι το ΠΡΩΤΟ bookray που συμμετέχω!!!!
:ο))

Καλωσήρθες βιβλιαράκι!
(και καλό μήνα "Rosamunde Pilcher" να έχουμε!!!...)
:ο))


Journal Entry 4 by karjim at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Tuesday, July 13, 2010
Αυτό είναι το πιο γρήγορο catch βιβλίου που έχω κάνει. Μόλις έφτασε με courier πριν από πέντε λεπτά. Ευχαριστώ πολύ from για την αποστολή και myrzen για το bookray. Ελπίζω να μην το αργήσω γιατί έχω άλλα τρία για ανάγνωση...
Καλό καλοκαίρι και στις δυο σας!

Journal Entry 5 by karjim at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Wednesday, July 21, 2010
Παρόλο που το βιβλίο ήταν τεράστιο (530 σελίδες και πολύ μικρή γραμματοσειρά) το τελείωσα γρήγορα εξαιτίας ενός τετραήμερου ταξιδιού στη Σκύρο για τη γιορτή της κόρης μου, όπου με συνόδεψε σε πλοίο και ΚΤΕΛ. Η γνώμη μου τώρα:

ΠΡΟΣΟΧΗ - SPOILERS -

Το βιβλίο είναι καθαρό δείγμα αυτού που θα λέγαμε "γυναικεία ή ελαφριά λογοτεχνία". Τι είναι αυτό; Δεν ξέρω αλλά φαντάζομαι ότι είναι βιβλία, με κεντρική ηρωϊδα μία γυναίκα, που εξιστορούν τη ζωή της, τους έρωτές της, την οικογενειακή της ζωή και τις σχέσεις της με τρόπο που ο καθένας - μα ο καθένας- θα μπορούσε να διαβάσει και να καταλάβει. Δηλαδή ένα παραμύθι απλά για ενηλίκους. (Παναγία μου τώρα συνειδητοποιώ ότι έχω γράψει τέτοιο βιβλίο! Τέλος πάντων) Μ' αρέσουν τα παραμύθια. Και μπορώ να διαβάσω γυναικεία λογοτεχνία όπως μάλλον και κάθε άλλου είδους λογοτεχνία όταν είναι καλό δείγμα και δεν προσβάλλει τον αναγνώστη. Αυτό ήταν ένα καλό δείγμα.
Πολυπρόσωπο σχετικά βιβλίο με παρενθέσεις αφήγησης ιστοριών του παρελθόντος, έχει αδιαμφισβήτητη κεντρική ηρωϊδα την Πενέλοπε, μία εξηντατετράχρονη ιδιαίτερη γυναίκα, κάπως μποέμικης ανατροφής και αντίληψης (όσο μποεμ μπορεί να είναι μία Αγγλίδα) κόρη ενός διάσημου Άγγλου ζωγράφου. Ο τίτλος του βιβλίου είναι ο τίτλος του μοναδικού πίνακα του πατέρα της που έφτασε να έχει στην κατοχή της σ' αυτήν την ηλικία.
Παρόλο που είναι ιδιατέρως ενδιαφέρουσα ηρωίδα, δεν μπορώ να μη σκεφτώ με το μικροαστικό μυαλό μου ότι δε θα την ήθελα για μάνα μου, κυρίως γιατί το βιβλίο μου δίνει την εντύπωση - χωρίς να το επιδιώκει- ότι από τα τρία της παιδιά το μόνο αξιόλογο και εκτιμητέο είναι αυτό που η ηρωίδα συνδύασε με το μεγάλο έρωτα της ζωής της και όχι με τον αδιάφορο και ελαφρώς ηλίθιο άντρα της. Δεν είμαι σίγουρος πόσο η εξέλιξη των άλλων δύο σαφώς όχι ελκυστικών χαρακτήρων παιδιών της θα ήταν διαφορετική εάν η ίδια τα ειχε αντιμετωπίσει διαφορετικά στη ζωή της λόγω του συζύγου της και πατέρα τους.
Είναι ενδιαφέρον το θέμα με τους πίνακες και της αποτίμησής τους στη σύγχρονη εποχή (που αποτελεί και τον καταλύτη της ιστορίας) και όχι ιδιαίτερα πιστευτή η παράλληλη ιστορία της Αντόνια και του Ντάνους με την οποία κλείνει το βιβλίο και μάλλον μου φάνηκε σαν το σκόπιμο χάπι εντ σε μία ιστορία που η ηλικιωμένη πρωταγωνίστρια πρέπει να πεθάνει.
Υπερβολικά πολλοί διάλογοι, αλλά ακόμα μεγαλύτερες περιγραφές της Αγγλικής υπαίθρου χαρακτηρίζουν το βιβλίο.
Με τρελλαίνει το ότι στην Αγγλία κάθε σπίτι έχει δικό του όνομα (και άρα ταυτότητα και ιστορία), οι Αγγλικές συνήθειες και το ωράριο (που όπως πάντα οι Άγγλοι θεωρούν ότι είναι το παγκοσμίως φυσιολογικό) και το ότι η Ίμπιζα των αρχών του ογδόντα περιγράφεται ως ένα πανέμορφο θαλασσινό θέρετρο με ομορφιά φύσης (όπως δηλαδή ήταν και η Μύκονος κάποτε) ενώ εμείς την έχουμε συνδυασει με άλλα πράγματα.
Με προειδοποίησαν πάντως να μη διαβάσω άλλη Πίλτσερ γιατί τα άλλα της βιβλία είναι πολύ πιο "Άρλεκιν" απ' αυτό και μάλλον δε θα τ' αντέξω.

Άκρως εντυπωσιακό (και βεβαίως ζήλεψα) είναι ότι το βιβλίο εκδόθηκε στην Ελλάδα το 1989 και το 1997 (το αντίτυπο του συγκεκριμένου ρινγκ) ήταν στην 93η χιλιάδα. Και πουλάει ακόμη...

Ευχαριστώ και πάλι και επικοινωνώ με την panselin.

Journal Entry 6 by karjim at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, July 25, 2010

Released 10 yrs ago (7/25/2010 UTC) at Athens - Αθήνα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Στη συνάντηση Αθηναίων στο Rooster's Walk στην panselin.

Journal Entry 7 by panselin at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, July 26, 2010
Το παρέλαβα στη συνάντηση Ιουλίου από karzim

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.