De Verspieder

by Leslie Silbert | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9023412583 Global Overview for this book
Registered by koekiebak of Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on 2/15/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by koekiebak from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Monday, February 15, 2010
In De verspieder zijn twee verhalen op ingenieuze wijze met elkaar verweven. De lotgevallen van de zestiende-eeuwse dichter en toneelschrijver Christopher Marlowe, tevens spion in dienst van Koningin Elizabeth I. En het eigentijdse verhaal van de jonge, charmante prive-detective Kate Morgan, kenner op het gebied van de Renaissance.Tijdens haar eerste opdracht krijgt Kate een vergeeld manuscript in handen, geschreven in een onbekende taal. De man die het probeerde te stelen, heeft dat met zijn dood moeten bekopen. Kate vermoedt dat dit document toebehoorde aan degene die in de zestiende eeuw de eerste Engelse geheime dienst oprichtte. Spionnen, ofwel verspeiders kregen de taak om het staatshoofd te beschermen, maar in het geheim infiltreerden ze in katholieke kringen om de macht van de protestanten te handhaven. Zo ook de jonge Marlowe, tijdgenoot en rivaal van Shakespeare, die een geheimzinnige dood stierf.Hoewel eeuwenoud kunnen de geheimen in het document de koninklijke famile en de Engelse regering alsnog in diskrediet brengen. Terwijl Kate oude mysteries ontrafelt, ontgaan haar de gevaren die in haar eigen wereld op de loer liggen. De verspieder is een meesterlijk gecomponeerde roman, schermpzinnig en elegant geschreven. Leslie Silbert voert de lezer van het zestiende-eeuwse Engeland naar het hedendaagse Manhattan, Londen en Italie

Journal Entry 2 by koekiebak at Hoog Catharijne in Utrecht, Utrecht Netherlands on Saturday, March 13, 2010

Released 11 yrs ago (3/13/2010 UTC) at Hoog Catharijne in Utrecht, Utrecht Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

Tegen een beeld bij Seats2meet!

Losgelaten in het kader van de 75e boekenweek...

Journal Entry 3 by Corinne2010 on Saturday, March 20, 2010
I found the book yesterday and plan to read it. It looks like a book I would like (some history, some detective elements). I love it that I found it. It was the first time I heard of bookcrossing. And it resonates with the idea I had long ago (before the internet), when I sent a book into the world after getting it as a present (but I already had a copy). I wrote a message into it, that I would like to hear where it went. Don't remember exactly whether I left an adress... anyway, love it.
I will definitely send the book on its way after I have read it! Probably on a train or in a library.

Wat grappig om erachter te komen dat dat boek al een week geleden is losgelaten in Seats2meet.

Edit 22 mei 2010

Ik heb het boek alweer een maand geleden uit gelezen. Het was een mooi boek. De blurb zegt "meesterlijk gecomponeerd", daar ben ik ten dele mee eens. Het is mooi dat heden en verleden langzaam meer met elkaar te maken krijgt. Toch bevredigde dit boek niet helemaal. De hoofdpersoon is een bijzonder gisse dame, die zowel kennis van kunstgeschiedenis heeft, als vaardigheid op het terrein van beveiliging en spionnage. Toch heeft ze niet goed in de gaten wie te vertrouwen is, en wie niet. Dat was niet het meest bezwaarlijke. De hoeveelheid personages vond ik wat te hoog. Niet meesterlijk; wel lezenswaardig.

Ik ga het binnenkort ergens loslaten.

Journal Entry 4 by Corinne2010 at Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg in De Bilt, Utrecht Netherlands on Sunday, October 17, 2010

Released 10 yrs ago (10/17/2010 UTC) at Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg in De Bilt, Utrecht Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

*Gefeliciteerd!* Je hebt een zwerfboek gevonden, losgelaten door een 'bookcrosser'. Je bent nieuwsgierig. En zo kwam je op deze website. Vertel hier alsjeblieft wat je van het boek vond. Dat kan anoniem. Dan kunnen andere lezers zien waar het geweest is. Dankjewel daarvoor.

*Congratulations!* You've found a free book, released by a 'bookcrosser'. Please leave a message here about the book. Where you found it. Did you like it? Thank you!

Zwerfboeken worden door boekliefhebbers losgelaten in het wild. Of ze geven ze aan elkaar door. Zo reizen ze door de wereld.

Je mag een zwerfboek lezen zoveel als je wilt. Heb je er genoeg in gelezen? Dan weet je misschien iemand anders om het aan te geven. Of je laat het ook achter zodat iemand het kan vinden. En die heeft er dan weer plezier van.

Doe je mee aan het bookcrossen? Het is gratis en je email adres wordt aan niemand doorgegeven (tenzij je het zelf doet).
Dan meld je je aan, vult een emailadres in (dat kun je speciaal hiervoor aanmaken als je wilt) en kiest een bijnaam ( 'screenname' ) en je kunt beginnen.

Als je meedoet, zou ik het leuk vnden als je op het aanmeldformulier mijn naam (Corinne2010) invult als degeen waardoor je bookcrossing hebt leren kennen ( 'referring member').

Veel leesplezier.

release note: achtergelaten op een kunstwerk in de tuinen rond landgoed Oostbroek
Left the book on a statue in the gardens of an old mansion near Utrecht , The Netherlands (in fact it is in the town: De Bilt)
zie hier een foto: http://www.flickr.com/photos/31029590@N05/5089307873/in/pool-610310@N25/

Journal Entry 5 by wingAnonymousFinderwing at Utrecht, Utrecht Netherlands on Friday, January 28, 2011
Een vriend van mij heeft het boek in Utrecht gevonden en aan mij gegeven, omdat hij zelf niet leest. Waar precies in Utrecht, dat weet ik niet.
Ik heb het boek gelezen. Ik vond het niet geweldig. Zeker geen Da Vinci Code (achterop de flap staat: voor de lezers van DVC). Maar ik was nieuwsgierig en wilde het toch uitlezen.
Het boek is nu in Almere. Ik geef het door aan een vriendin van mij die het ook zeker wil lezen. Daarna mag zij het ergens achterlaten.

Journal Entry 6 by wingAnonymousFinderwing at Almere , Flevoland Netherlands on Friday, March 25, 2011
dit boek "gevonden" op mijn werkplek. Ben een fan van thrillers dus ik ga hem zeker lezen.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.