Η αθώα Ερέντιρα

Registered by karjim of Skyros - Σκύρος, Evia Greece on 2/1/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Monday, February 01, 2010
Ο πλήρης τίτλος είναι :
"Η απίστευτη και θλιβερή ιστορία της αθώας Ερέντιρα και της άσπλαχνης γιαγιάς της" Προτίμησα τη σύντομη εκδοχή.


Κοιμόταν με τα μάτια ανοιχτά. Ο Οδυσσέας στάθηκε κοντά της, με τα πορτοκάλια στο χέρι, και κατάλαβε πως τον κοιτάζει χωρίς να τον βλέπει. Τότε πέρασε το χέρι του μπροστά στα μάτια της και τη φώναξε με το όνομα που είχε βρει για να τη σκέφτεται: «Αρίντνερε!»

Η Ερέντιρα ξύπνησε. Ένιωσε γυμνή μπροστά στον Οδυσσέα, έβγαλε μια στριγκλιά και σκεπάστηκε με το σεντόνι ως το κεφάλι. «Μη με κοιτάς» είπε. «Είμαι φριχτή». «Έχεις όλη το χρώμα του πορτοκαλιού» είπε ο Οδυσσέας. Έβαλε τα φρούτα στο ύψος των ματιών της για να το συγκρίνει και μόνη της. «Κοίτα».

Η Ερέντιρα ξεσκέπασε τα μάτια και διαπίστωσε ότι τα πορτοκάλια είχαν πραγματικά το δικό της χρώμα. «Δε θέλω να μείνεις τώρα» είπε. «Μπήκα μόνο για να σου δείξω αυτό» είπε ο Οδυσσέας. «Κοίτα». Ανοιξε ένα πορτοκάλι με τα νύχια του, το χώρισε στα δύο με τα χέρια του και έδειξε το μέσα του στην Ερέντιρα: κολλημένο στην καρδιά του πορτοκαλιού ήταν ένα αληθινό διαμάντι.
ΒΡΑΒΕΙΟ NOBEL 1982

Journal Entry 2 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Monday, February 01, 2010
Υπερρεαλισμός του μαρκές σε μία ιστορία που περιγράφεται με βάρος φτερού. Μαύρη, κατάμαυρη η ιστορια της Ερέντιρας και το τέλος χειρότερο γιατί μπορεί η ίδια να λυτρώνεται από τα δεσμά της αλλά δε λυτρώνεται ο έρωτας, ούτε ο αναγνώστης.

Journal Entry 3 by karjim at 4° Λύκειο in Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Thursday, February 04, 2010

Released 11 yrs ago (2/4/2010 UTC) at 4° Λύκειο in Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

Το βιβλίο μιλάει για το σκληρό τρόπο με τον οποίο μία δεκατετράχρονη κοπέλα γνώρισε τον έρωτα. Το κακό είναι ότι η αθώα Ερέντιρα δεν ήταν και τόσο αθώα τελικά. Τον κακόμοιρο τον Οδυσσέα!

< ΣΙΣΣΥ >

Με τη Σίσσυ είμασταν συμμαθητές τα δύο πρώτα χρόνια στο δημοτικό. Στη δευτέρα δημοτικού μία ημέρα με πλησίασε μία φίλη της και μου έβαλε ένα χαρτί στο χέρι. ¨ηταν ένα από αυτά τα λευκώματα αλληλογραφίας που η γαλάζια σκιά ενός ζευγαριού αγκαλιασμένου στο ηλιοβασίλεμα αποτελεί το φόντο για τις παθιασμένες ανομολόγητες σκέψεις. Δεν ήταν και πολύ παθιασμένο το σημείωμα. Ούτε και ανομολόγητες οι σκέψεις. Έγραφε απλά: Δημήτρη σ' αγαπώ θέλεις να τα φτιάξουμε;
Προς ενημέρωση όλων των κυριών σας γνωρίζω ότι κανένα αγόρι στην ηλικία των εφτά δε θέλει να τα "φτιάξει" και γενικά δεν ασχολείται με αυτά τα πράγματα εκτός αν είναι τρελλά ερωτευμένο! Η ορθολογική και γι' αυτό καταδικαστέα απάντηση που έδωσα -αυτοπροσώπως, γιατί τα ραβασάκια είναι γελοιότητες- είναι ότι :"Σίσσυ μου είμαστε πολύ μικροί ακόμα γι' αυτά. Αμα μεγαλώσουμε..." Και ως σωστή γυναίκα ρώτησε τη σωστή ερώτηση... - Άμα μεγαλώσουμε τι;
Όταν μεγαλώσαμε λοιπόν και ξαναβρεθήκαμε μετά από τέσσερα χρόνια στο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου (όπου φοίτησα για δεκαπέντε μόνο μέρες πριν πάω στην Πλάκα), της θύμησα χαμογελαστά τη χαριτωμένη μας παιδική ανοησία. Εκείνη το αρνήθηκε και έκτοτε δε μου ξαναμίλησε.
Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας....

Το βιβλίο απελευθερώθηκε στα πλαίσια του My Baby Valentine's Day Release Challenge (No 5) που διοργανώνουν οι apapsa, zlatkogr & deadendmind .


~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να με ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω αριστερά στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Καλό ταξίδι βιβλιαράκι!Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.