Χωρίς αίμα

Registered by karjim of Skyros - Σκύρος, Evia Greece on 1/25/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Monday, January 25, 2010
Το Χωρίς Αίμα του Αλεσσάντρο Μπαρίκκο ξεκινάει με μια σκηνή βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία. Τέσσερις άντρες φτάνουν στη φάρμα του γιατρού Μανουέλ Ρόκκα, κάπου στην Ισπανία. Η συνάντηση θα καταλήξει σε ένα λουτρό αίματος, καθώς οι αναπάντεχοι επισκέπτες θα σκοτώσουν το γιατρό και το μικρό γιο του. Δεν θα μάθουμε πολλά πράγματα γι’ αυτή τη δολοφονία. Όπως φαίνεται, πρόκειται για ένα ξεκαθάρισμα παλιών λογαριασμών. Η μικρή Νίνα, κρυμμένη, θα παρακολουθήσει τη δολοφονία του πατέρα της και του αδερφού της. Μισό αιώνα αργότερα, η Νίνα, μεγάλη γυναίκα πια, θα επιδιώξει και θα καταφέρει να συναντήσει το μοναδικό επιζώντα από τους δολοφόνους του πατέρα της. Η συνάντηση αυτή θα είναι καθοριστική και για το θύτη και για το θύμα.

Χωρίς Αίμα - Αλεσσάντρο Μπαρίκκο«Τα μυθιστορήματα του Μπαρίκκο κατοικούν σ’ έναν τόπο ανάμεσα στο μύθο και στο σουρεαλισμό, με μια υπόγεια ποιητικότητα κι ένα υπαρξιακό μπλακ χιούμορ. Το Μετάξι, παρά την τεράστια διεθνή του επιτυχία, διατήρησε τον καλτ χαρακτήρα του. Το Χωρίς αίμα είναι μια επιστροφή στη λιτότητα και τη συντομία της φόρμας που έκανε το Μετάξι τόσο γοητευτικό και εκθαμβωτικά ωραίο...»
Eφ. Observer

Ο Αλεσσάντρο Μπαρίκκο είναι, κατά γενική ομολογία, ένας από τους καλύτερους νέους συγγραφείς που μας έχει δώσει η Ιταλία και τα μυθιστορήματά του έχουν αγαπηθεί από το κοινό όσο και τους κριτικούς.
Έχει γράψει πέντε μυθιστορήματα που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη, δύο θεατρικά έργα και δύο δοκίμια. Το πρώτο του μυθιστόρημα, Όνειρα από γυαλί, τιμήθηκε με το βραβείο Campiello στην Ιταλία και το Prix Médicis Etranger στη Γαλλία. Ο Ωκεανός πήρε το βραβείο Viareggio και το Palazzo al Bosco στην Ιταλία, ενώ το Μετάξι μεταφράστηκε σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες. Ακολούθησε το City που γνώρισε επίσης παγκόσμια επιτυχία. Το επόμενο βιβλίο του που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Πατάκη είναι μια σύγχρονη εκδοχή της Ιλιάδας.

Journal Entry 2 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Tuesday, January 26, 2010
Το καλό με τα μικρά βιβλία είναι ότι μπορείς να τα έχεις στο χαρτοφύλακα και να σου φανούν χρήσιμα όταν κάποιος τηλεφωνήσει για βόμβα στην Ευελπίδων και εσύ περιμένεις στο κρύο 3 ώρες να τελειώσει η έρευνα για να μπεις να κάνεις τη δουλειά σου. Όπως συνέβη με αυτό το βιβλίο. Κι ευτυχώς ήτραν ωραίο βιβλίο. Λίγο υπερβολικό στο θέμα του, με μπέρδεψε ως προς την καταγωγή του συγγραφέα ο οποίος είναι Ιταλός αλλά το βιβλίο μάλλον αναφέρεται σε Ισπανούς (;), και πολύ μικρό για να διεκδικεί τον τίτλο μυθιστόρημα, αλλά μ' άρεσε. Λιτό στη γραφή και ατμοσφαιρικό, άγγιζε τα όρια του σουρρεαλισμού αλλά σε ανεκτά για μένα επίπεδα.
μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσω Μπαρίκο.

Τούτο το τσίφτικο βιβλιαράκι θα βρεθεί μαζί με πολλά άλλα στη Θεσσαλονίκη για το 5ο Ελληνικό Συνέδριο BookCrossing. Θα πιαστεί και θα διαβαστεί από πολλούς άλλους αναγνώστες που με τη σειρά τους θα το αφήσουν ξανά να ταξιδέψει σε όλη την υφήλιο! Βέβαια πρώτα θα τα σπάσει στο Συνέδριο από τις 21 μέχρι τις 24 Μαΐου μαζί με τους 100+ συμμετέχοντες! Αν το βρεις εσύ τυχερέ φίλε, σκέψου πως αποτελείς κι εσύ έναν κρίκο της αλυσίδας. Γιούπι!

~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να με ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω αριστερά στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Καλό ταξίδι βιβλιαράκι!
~~~~~ FOR THE NEXT READER ~~~~~
Welcome to BookCrossing!
Write if you want a short entry about how and where you found this book. You don’t have to register to this site to do so, you can remain anonymous.
Read the book if you wish and then help it continue its trip by leaving it in a public place (a bench, a coffee-shop table, a phone booth etc) for someone to find it the same way you did. You may even give it to a friend to read!

You may find us Greek at BookCrossers Greek Forum of this site.

To leave a comment (and let me know you found the book) write (on the top left “Enter BCID”) the code number you will find on the label inside the book and click “Go”
Thank you and enjoy reading this!

Bon Voyage little book!


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.