In Nederland

by Cees Nooteboom | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Gnoe of Utrecht, Utrecht Netherlands on 1/25/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Gnoe from Utrecht, Utrecht Netherlands on Monday, January 25, 2010
Er was eens een tijd die volgens sommigen nog steeds voortduurt. In die tijd was Nederland veel groter dan nu.

In 1987 schrijft de ruim zestigjarige, gehuwde, alwetende ik-verteller Alfonso Tiburón de Mendoza, inspecteur van de Wegen in de provincie Zaragoza (Spanje), afgezonderd in een tijdens de zomervakantie leegstaand schoollokaal in de gelijknamige plaats een sprookje over een ideaal circuspaar Kai en Lucia. Dat het boek eind 1984 verscheen, maakt al duidelijk dat het om een merkwaardig verhaal gaat. De ik-figuur, die in Delft gestudeerd heeft, situeert zijn geschiedenis in een opmerkelijk Nederland, dat in de tijd waarin het sprookje zich afspeelt veel groter was dan nu: via een smalle strook is het Noorden (het huidige Nederland) verbonden met het Zuiden, een soort uitstulpende zak. Dit gebied is het rijk van het kwaad en daarheen worden beiden door een louche impressario gezonden om er te gaan werken. Voortdurend onderbreekt de ik-verteller het verhaal om commentaar te geven op het gebeuren en zijn visie te leveren op de act van het schrijven, de godsdienst en het verschil tussen mythe, roman en sprookje. Mede door de vele verwijzingen (naar Plato, Kundera) niet gemakkelijk maar wel intrigerend. [Biblion]

Journal Entry 2 by Gnoe at Dorpsstraat in Lage Vuursche, Utrecht Netherlands on Monday, April 05, 2010

Released 9 yrs ago (4/5/2010 UTC) at Dorpsstraat in Lage Vuursche, Utrecht Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

Losgelaten bij de Boswinkel, de enige winkel in *de* winkelstraat van Lage Vuursche. Ik denk niet dat het op Tweede Paasdag ergens zo druk was in Nederland als hier..!

Laatste release voor team De Boekenlegegrs in Bookcrossing Convention Monopoly (week 20). Opdracht: release een boek in een winkelstraat.

Foto volgt later.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.