Η μέθοδος της Ορλεάνης

by Ευγενία Φακίνου | Literature & Fiction |
ISBN: 9600339783 Global Overview for this book
Registered by karjim of Skyros - Σκύρος, Evia Greece on 1/19/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Tuesday, January 19, 2010
Περιγραφή:

Όταν η Aρέθα βρίσκεται μπροστά σε κινδύνους φανταστικούς ή πραγματικούς, βυθίζεται σε βαθείς ύπνους που διαρκούν μερόνυχτα. Oι γυναίκες του σπιτιού, προκειμένου να την προφυλάξουν από τους κινδύνους και τους ύπνους, την κλείνουν για χρόνια σ' ένα δωμάτιο με τέσσερα παράθυρα, σε πλήρη απομόνωση. Mοναδική της παρηγοριά ο Aντρέας που, αθεράπευτα ερωτευμένος μαζί της από τα παιδικά τους χρόνια, την προτρέπει να το σκάσει και να φύγουν μαζί. Eκείνη δειλιάζει, φοβάται και μαθαίνει να ξεφεύγει από τη μοναξιά με νυχτερινές πτήσεις και ατελείωτες συζητήσεις με τα φαντάσματα νεκρών γυναικών.

O φόβος μπροστά στην ελευθερία και η απώλεια της αγάπης μπορούν αργά αλλά συστηματικά να μετατρέψουν μια νεαρή γυναίκα γεμάτη ζωή σε σκιά του εαυτού της. Aρκεί η αγάπη για να την ελευθερώσει; Για να της δώσει τη δυνατότητα να κάνει το μεγάλο άλμα προς την ελπίδα και τον έρωτα; Προς τη ζωή, εντέλει;


Το βιβλίο αυτό είναι δώρο από το Ballyclaus 2009 από τη γλυκύτατη strangergr! Ευχαριστώ πολύ!

Journal Entry 2 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Monday, February 01, 2010
Δεν μπορώ να αγνοήσω το γεγονός ότι το βιβλίο αυτό είναι της Φακίνου, η οποία μου αρέσει πολύ. Δεν ενθουσιάστηκα πάντως. Και η αλήθεια είναι ότι δε με ενθουσίασε η γραφή πολύ σ' αυτό το βιβλίο. Η υπόθεση είναι πολύ ενδιαφέρουσα, με αρκετά ευρήματα και το βιβλίο βρίθει γυναικείων χαρακτηρων, που συνήθως είναι και πιο ενδιαφέροντες. Δε με συνάρπασε όμως. Συμφωνώ ότι στη Φακίνου κάποια στιγμή έπρεπε να δοθεί ένα βραβείο (ίσως και πιο επίσημο από αυτό των αναγνωστών) αλλά δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι εκείνη τη χρονιά δεν υπήρχε - για τους αναγνώστες- καλύτερο βιβλίο από αυτό! Τέλος πάντων είναι μεγάλη και πονεμένη ιστορία τα βραβεία αναγνωστών. Είχα έναν ενδόμυχο φόβο διαβάζοντάς το και όσο έβλεπα την ηρωίδα να μαυρίζει τη ζωή της όλο και περισσότερο ότι θα είχε δυσάρεστο τέλος. Αντιθέτως μάλλον κάπως ανυποστήρικτα, το βιβλίο έχει κλασσικό happy end. 'Οχι ότι στενοχωρήθηκα - δε θα άντεχα κι άλλη μαυρίλα- αλλά δε με κάλυψε κιόλας. Θα το προτιμούσα λιγότερο βεβιασμένο .
Κα΄ποια στιγμή με κούρασαν οι πληροφορίες και το ερευνητικό υλικό που η συγγραφέας θεωρεί απαραίτητο να υπάρχουν στο βιβλίο. Εξυπηρετούν το ηθογραφικό κομμάτι αλλά μου έδιναν την εντύπωση ότι δεν εξυπηρετούσαν την ιστορία.

Ο τίτλος είναι ένα μυστήριο που δεν έλυσε ποτέ. Αναφέρεται μόνο μία φορά στο βιβλίο ως η μέθοδος που έχουν στην πόλη της Γαλλίας να παρασκευάζουν το καλό ξίδι, ανακατεύοντας μέρος από παλιό ξίδι με καινούργιο κρασί, χωρίς καμία ιδιαίτερη σημασία στην υπόλοιπη ιστορία. Κάτι έχασα στο συμβολισμό μάλλον.

Παρόλο που το βιβλίο θετει ιδανική υποψηφιότητα για το "My Baby's Valentine Day release challenge" αφοιύ αναφέρεται σε έναν έρωτα που ξεκίνησε από μηδενική - κυριολεκτικά- ηλικία, θα αντισταθώ στον πειρασμό γιατί φίλοι, bookcrossers και μη, μου το έχουν ζητήσει.

Journal Entry 3 by maltrebus at Kallithea - Καλλιθέα, Attica Greece on Saturday, July 17, 2010
το πήρα πριν από τουλάχιστον ένα μήνα από τον Karjim .

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.