Het toeval

by Carol Shields | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingkoekiebakwing of Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on 1/15/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingkoekiebakwing from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Friday, January 15, 2010
"Voor het eerst in haar huwelijk laat Brenda Bowman haar echtgenoot Jack en kinderen Rob en Laurie een paar dagen alleen. Vanuit Chicago vliegt ze met haar handgemaakte quilts helemaal naar Philadelphia om een bijeenkomst van naaldkunstenaars bij te wonen. Deze variant op de beproefde Bridges of Madison County-formule (huisvrouw komt in verleiding en dreigt huis en haard te verlaten) weet Shields op geheel eigen wijze leven in te blazen.
Thuisblijver Jack, al jaren bezig het definitieve boek over Indiaanse handelsrituelen te schrijven, ziet zich in de korte periode dat Brenda van huis is, geconfronteerd met desastreuze ontwikkelingen in zijn werk en zijn vriendenkring. Eigenlijk zijn zowel Brenda als Jack (beiden net veertig) op een punt in hun leven aangekomen dat ze verwonderd om zich heen kijken en denken: 'Is dit alles?' - zonder dat ze daar nu direct conclusies aan verbinden. Want tja, 'echte mensen, zelfs de sterksten onder hen, waren helaas behept met zwakten en tegenstrijdigheden'.
Voor zwakheden heeft Shields een ongelooflijk scherp oog, evenals voor alles wat naar pijnlijkheden zweemt. Net als in Het Swann-symposium grossiert ze in Het toeval in gemene grappen. Daar staan de onvergetelijke intieme scènes uit een huwelijk tegenover, opzienbarend in hun alledaagsheid. Het resultaat is een aanstekelijke verbeelding van het eeuwige drama van de eindigheid van liefde en de huwelijkse trouw."

12 jaar geleden gelezen. Mag nu op reis!

Edit: Op 13 maart 2010 losgelaten in de Parkeergarage Louis Bouwmeesterplein :)

Journal Entry 2 by Ingeborggr on Saturday, March 13, 2010
Vanmorgen vond het boek mij in een parkeergarage in Tilburg. Ik dacht eerst dat het een verloren bibliotheekboek was en bekeek het nader om het zo nodig bij de bibliotheek in te leveren. De verrassing was groot (ik had er zelfs nooit van gehoord): een boek op reis! En in tweede instantie drong pas tot me door dat de oproep 'Neem me mee...' op dat moment naar mij gericht was.
:-) Met veel plezier zal ik het boek lezen en dan ergens anders in Nederland weer vrij laten.

Ik was op weg naar een boekhandel om vanwege de boekenweek een boek van mijn verlanglijstje aan te schaffen. En nu heb ik er drie: een voor 42,- euro, een boekenweekgeschenk én het boek dat ik weer zal vrij laten.
Toch eens in mijn kast kijken of ik zelf boeken heb die op wereldreis willen...

Edit: Op 4 mei 2010 vrijgelaten op Neeltje Jans in Zeeland, bij de ingang van het museum.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.