Η Κρήτη των Θρύλων (β τόμος)

Registered by maria-gr of Camden, Greater London United Kingdom on 12/15/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by maria-gr from Camden, Greater London United Kingdom on Tuesday, December 15, 2009
"Η καθημερινή ζωή στο όμορφο και ηρωικό νησί της Κρήτης είναι γεμάτη θρύλους και παραδόσεις. Από γέροντες Κρητικούς, πολύξερους και στοχαστικούς, ο Βασίλης Χαρωνίτης μάζεψε μια σειρά από τα πολύτιμα αυτά στοιχεία του λαϊκού μας πολυτισμού και αφού τα έντυσε λογοτεχνικά, μας
τα παρουσιάζει καταγεγραμμένα στο βιβλίο του αυτό. Πολλά από τα κείμενα του βιβλίου έχουν μεταδοθεί ραδιοφωνικά από τους σταθμούς των Χανίων και του Ηρακλείου."

Σε αυτό τον τόμο παρουσιάζονται θρύλοι των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου. Τα βιβλία Η Κρήτη των Θρύλων τα διάβασα και τα ξαναδιάβασα όταν ήμουν μικρή. Με μάγεψαν οι θρύλοι για τις νεράιδες, τους χαμένους θησαυρούς και τους άγιους που προστάτευαν τις πόλεις. Πιστεύω ότι όποιος το βρει θα το χαρεί το βιβλίο.

WILD RELEASE NOTES:

Ένας από τους μύθους που αναφέρονται στο βιβλίο αφορά την κρήνη Πριούλι ή όπως αλλιώς λέγεται Κρήνη του Ντελη-Μάρκου. Σύμφωνα με το μύθο όταν παραδώθηκε το Μεγάλο Κάστρο στους Οθωμανούς ένας μόνο από τους κατοίκους δεν έτρεξε τρομαγμένος να κρυφτεί, αλλά βγήκε με τα όπλα να πολεμήσει, ο Ντελη-Μάρκος. Βέβαια ήταν μόνος του και τελικά τον έπιασαν και τον φυλάκισαν. Εκείνος όμως κατάφερε και δραπέτευσε. Ξαναπιάστηκε, ξαναφυλακίστηκε, αλλά εκείνος και πάλι δραπέτευσε. Είδαν και απόειδαν λοιπόν οι Τούρκοι, τον έδεσαν και με μια βαριά αλυσίδα και αποφάσισαν να τον χτίσουν στην κρήνη Πριούλι. Σύμφωνα με το μύθο ο Ντελη-Μάρκος δεν πέθανε. Είναι ζωντανός μέσα στην κρήνη κι όποτε πλησιάζει κίνδυνος, ξυπνά και προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά του και να βγει έξω για να προστατέψει τον κόσμο. Έτσι όποτε ακούγεται βοή από την κρήνη οι Ηρακλειώτες ξέρουν ότι κάτι κακό θα συμβεί.

Το βιβλίο θα το αφήσω στο κιγκλίδωμα στην κρήνη Πριούλι γύρω στις 7 το απόγευμα. Το βιβλίο απελευθερώνεται για το Urban Legend and Fairytale Release Challenge του quino-salonika.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.