Φόνος στην κουζίνα του Πτολεμαίου

Registered by aris1 of Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on 12/11/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by aris1 from Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on Friday, December 11, 2009

Εκδ: Ταξιδευτής 2009, Σελ: 532

Περιγραφή από το οπισθόφυλλο:

Ένας από τους πιο διάσημους μάγειρες της ελληνιστικής περιόδου δολοφονείται στη θαλαμηγό του Πτολεμαίου Β του Φιλάδελφου, κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας στο Νείλο. Ο Φορμίων, ένας Αθηναίος ναυτικός και γευσιγνώστης, αναλαμβάνει να βρει το δολοφόνο. Στην προσπάθειά του αυτή, ο ήρωας ταξιδεύει στο μεγαλύτερο μέρος του τότε γνωστού κόσμου, από τη Ρόδο και την Αλεξάνδρεια μέχρι τη Μασσαλία, την Περσία και την Ινδία. Βλέπει από κοντά τον Κολοσσό της Ρόδου, το Φάρο της Αλεξάνδρειας, τη Μεγάλη Πυραμίδα στην Αίγυπτο και τους κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας. Συναντά μεγάλες προσωπικότητες της εποχής του, συμμετέχει σε συμπόσια κι εμπλέκεται σε ένα σωρό συζητήσεις και απρόοπτα συμβάντα.

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα, μέσα στις σελίδες του οποίου παρουσιάζεται με συγχρονικό τρόπο η καθημερινή ζωή του 269 π.Χ. Μια φρέσκια ματιά στην ιστορία του φαγητού και παράλληλα μια ανθολογία της αρχαίας ελληνικής γραμματείας σχετικά με αυτό το θέμα, με πολλά αποσπάσματα από κείμενα γαστρονόμων, φιλοσόφων και ποιητών. Από τον Αρχέστρατο και τον Αθήναιο μέχρι τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, οι διατροφικές συνήθειες και αντιλήψεις των προγόνων μας παρουσιάζονται σε μια μοντέρνα κι ευχάριστη εκδοχή των «Δειπνοσοφιστών», ενώ παράλληλα το ενδιαφέρον του αναγνώστη παραμένει αμείωτο λόγω των ανατρεπτικών αποκαλύψεων που σχετίζονται με την εξιχνίαση του φόνου του πιο διάσημου μάγειρα της εποχής.

Η μαγειρική της αρχαιότητας δοσμένη με έναν πρωτότυπο τρόπο και με πολλές συνταγές που μπορείτε κι εσείς να μαγειρέψετε!

Journal Entry 2 by aris1 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, December 16, 2009

Released 11 yrs ago (12/13/2009 UTC) at Athens - Αθήνα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Χρόνια Πολλά! Ευτυχισμένο το 2010!Στέλνω αυτό το βιβλιαράκι δώρο σε κάποιο καλό Μπουκρόσι για εξιλέωση! Ελπίζω να το εκτιμήσει…

Καλό ταξίδι βιβλίο και Καλή Χρονιά !!

Α, ναι. Το βιβλίο αυτό το βιβλίο συμμετέχει και σε ένα παιχνίδι- διαγωνισμό όπου δωρίζουμε βιβλία σε γνωστούς και αγνώστους. Λέγεται THE BOOK IN A BAG IMPULSE release challenge και το διοργανώνει ο αγαπητός karjim


Journal Entry 3 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Wednesday, December 23, 2009
Ήρθε με το ταχυδρομείο μαζί με μία ωραιότατη καρτούλα Χριστουγεννιάτικη από τον επίσημο Άη - Βασίλη του ελληνικού Bookcrossing aris1! Παρόλο που ξέρω ότι είναι δωράκι εξιλέωσης, ειλικρινά ευχαριστώ πολύ και σου εύχομαι η χρονιά που θα'ρθει (και τα γεννέθλια) να είναι η καλύτερη από όλες τις προηγούμενες και η χειρότερη από όλες όσες ακολουθήσουν. Καλό παιδί είσαι, σου αξίζουν καλά πράγματα. Και να θυμασαι ότι είσαι ένας από τους λόγους που κόλλησα και παρέμεινα ενεργός bookcrosser γιατί για μένα τα πράγματα έχουν πάντα να κάνουν με τους ανθρώπους! Καλή Χρονιά Γιάννη!

Journal Entry 4 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Friday, April 23, 2010
Ευτυχώς ο aris1 που μου έδωσε το βιβλίο ξέρει ότι το να πω την ειλικρινή μου γνώμη γι' αυτό δεν (πρέπει να) θα πληγώσει αυτόν που μου το έδωσε! Κατ' αρχάς το παράτησαν πριν από μένα και η cardilian και ο maltrebus. Εγώ άντεξα να το διαβάσω όλο!Και λέω άντεξα γιατί είναι ένα από τα πιο βαρετά βιβλία που έχω διαβάσει. Road book (για την ακρίβεια sea road book) ο κεντρικός ήρωας βρίσκεται σε ένα συνεχές και αδιάκοπο ταξίδι από πόλη σε πόλη της αρχαιότητας, ψάχνοντας σε μία υποτυπώδη αστυνομική πλοκή τη λύση ενός μυστηρίου που αν με ρώταγε θα του την έδινα χωρίς να γυρίσω όλο τον τότε γνωστό κόσμο. Και μέσα απίστευτα πολλά αποσπάσματα αρχαίων συγγραφέων, ατέλειωτες μαγειρικές συνταγές της αρχαιότητας, λεπτομερείς περιγραφές αρχαίων πόλεων και αφελείς διάλογοι και σκηνές. Ο συγγραφέας φαίνεται να είχε ως βασικό στο μυαλό του να είναι εμπεριστατωμένα τα ιστορικά στοιχεία (και οι συνταγές) που θα έδινε με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται στο βιβλίο συνεχώς, τέσσερις διαφορετικές γραμματοσειρές αναλόγως αν επρόκειτο για κάτι μυθοπλαστικό, ιστορικά πραγματικό, ακριβή μεταφορά αρχαίου κειμένου ή αυθεντική συνταγή. Και έπρεπε μάλλον να τα χωρέσει όλα, όπως και όλον τον αρχαίο κόσμο του 269 π.Χ. Ο μόνος λόγος που έδωσα αυτά τα τέσσερα αστεράκια στη βαθμολογία είναι γιατί ο άνθρωπος έχει κάνει μία απίστευτη ερευνητική δουλειά πολλών ετών για να γράψει αυτό το βιβλίο. Είναι πολύ κρίμα που δεν είχε τη λογοτεχνική ικανότητα να μετουσιώσει όλη αυτή τη δουλειά σε ένα όμορφο μυθιστόρημα. Μάλλον θα έπρεπε να χειριστεί διαφορετικά το υλικό του και να γράψει μία μελέτη-λεύκωμα με αρχαίες συνταγές σε συνάρτηση με ιστορικά στοιχεία και αφιερώματα σε πόλεις και συγγραφείς της Αρχαιότητας. Θα ήταν προτιμότερο από ένα μυθιστόρημα ποταμό που χάνει το ενδιαφέρον του πολύ γρήγορα, λόγω έλλειψης λογοτεχνικών αρετών ενός μυθιστορήματος. Κρίμα τη δουλειά που πάτησε!

WILD RELEASE NOTES:

Τούτο το τσίφτικο βιβλιαράκι θα βρεθεί μαζί με πολλά άλλα στη Θεσσαλονίκη για το 5ο Ελληνικό Συνέδριο BookCrossing. Θα πιαστεί και θα διαβαστεί από πολλούς άλλους αναγνώστες που με τη σειρά τους θα το αφήσουν ξανά να ταξιδέψει σε όλη την υφήλιο! Βέβαια πρώτα θα τα σπάσει στο Συνέδριο από τις 21 μέχρι τις 24 Μαΐου μαζί με τους 100+ συμμετέχοντες! Αν το βρεις εσύ τυχερέ φίλε, σκέψου πως αποτελείς κι εσύ έναν κρίκο της αλυσίδας. Γιούπι!

~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να με ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω αριστερά στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Καλό ταξίδι βιβλιαράκι!
~~~~~ FOR THE NEXT READER ~~~~~
Welcome to BookCrossing!
Write if you want a short entry about how and where you found this book. You don’t have to register to this site to do so, you can remain anonymous.
Read the book if you wish and then help it continue its trip by leaving it in a public place (a bench, a coffee-shop table, a phone booth etc) for someone to find it the same way you did. You may even give it to a friend to read!

You may find us Greek at BookCrossers Greek Forum of this site.

To leave a comment (and let me know you found the book) write (on the top left “Enter BCID”) the code number you will find on the label inside the book and click “Go”
Thank you and enjoy reading this!

Bon Voyage little book!


Journal Entry 6 by sismografos at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, May 30, 2010
Παρ'ολο που λυσσάξανε όλοι ότι είναι μια βαρετή παπαρίτσα, το πήρα και μέχρι τη σελίδα 40 πάει καλά.


Μάλλον πρέπει να κοιταχτούμε όλοι μαζί αντάμα.
Το διάβασα, αργά αργά είναι η αλήθεια, ανάμεσα σε κάτι rings. Με τίποτα δεν το βρήκα βαρετό, ούτε παπαρίτσα. Το μόνο του πρόβλημα ήταν ότι πήγαινε αργά. Δλδ ότι πρέπει για χαλάρωμα, είτε στην παραλία, είτε χουχουλιάζοντας στο τζάκι. Αυτό το βιβλίο μαλλον είναι γραμμένο για να διαβάζεται αργά και απολαυστικά, ουτως ώστε να μπορείς να επεξεργάζεσαι την τόση πληροφορία και να σημειώνεις τι θέλεις να βρεις. Αμα θελήσεις να το πας γρήγορα, μάλλον την πάτησες κι εσύ και το βιβλίο.
Μου άρεσε πολύ, οι σφήνες νομίζω ότι κολούσαν άψογα με τα "αστυνομικά" μέρη του βιβλίου. Καλογραμμένο, με μπόλικη τροφή για ψάξιμο, διάβασμα και μαγείρεμα. θα το προωθήσω σε ένα φίλο που νομίζω ότι θα του αρέσει.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.