Irma

by Tuula-Liina Varis | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingAnnimanniwing of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 12/1/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, December 1, 2009
Takakannesta:

"Irma haluaa olla ehjä, kokonainen nainen. Mutta kun hänet näkee ja kokee neljässä eri elämänvaiheessa ja neljässä eri iässä, voiko näistä havainnoista muodostua harmoninen kuva? Millainen ihminen on se Irma, joka vierailee vastavapautuneessa Baltian maassa vuonna 1991? Miten Irmaa tulkitsee rakastaja, jonka hän kohtaa Kreikassa syvän laman aikaan ja johon hän rakastuu hullaannuttavasti? Millaisen Irman tapaa leskeksi jäänyt, elämänsä 'armovuotta' elävä entinen aviomies ja yhteisten lasten isä vuosituhannen vaihteessa Helsingissä? Kenet vanhuuden kynnykselle ehtinyt Irma näkee, kun hän katsoo peiliin vuonna 2006?

Vaikka rakkaus jättää, odotukset pettävät ja oma ruumis niskuroi, Irma haluaa tuntea olevansa oman elämänsä hallitsija, ei heijastus toisten peilissä, vaan se, joksi hän itse itsensä kokee.

Tuula-Liina Variksella on naisen mielenmaiseman tarkastelijana terävä silmä, joka uskaltaa katsoa arimpiinkin toiveisiin. Ymmärtäväinen ote tuo mukanaan ironian siivittämän, lempeän huumorin ja tavoittaa myös ihmisen teoissa piilevan absurdin."

***

Sain tädiltäni luettavaksi ja vapautettavaksi.

Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, November 18, 2018
Olen jo aiemmin huomannut, että Tuula-Liina Varis kirjoittaa tavalla, joka kolahtaa minuun. Irma on lämpimän ironinen, rehellinen, raadollinen ja hauska kuvaus ihan tavallisen naisen elämästä. Kirjan kolme ensimmäistä osaa tarjoavat kolme kurkistusta Irman elämänvaiheisiin (kaksi niistä kahden eri miehen näkökulmasta), neljännessä jo varttunut Irma kertaa elämäänsä ja sitä, miten hänestä on tullut se nainen, joka hän on. Parasta tässä osassa on minusta kypsyys, itsensä hyväksyminen ja iän tuoma viisaus. Ajattelin heti lukiessani, että otan sen talteen tulevia naisten kirjallisuusterapeuttisia kasvuryhmiä varten.

Hieno kirja!

Journal Entry 3 by wingFlower78wing at Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, February 12, 2019
Kiitokset tästä toivelistakirjasta, Annimanni!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.