Μικρές ατιμίες

by Panos Karnezis | Literature & Fiction |
ISBN: 0099433524 Global Overview for this book
Registered by okyrhoe of Athens - Αθήνα, Attica Greece on 11/30/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
7 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by okyrhoe from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, November 30, 2009
Μικρές ατιμίες, Πάνος Καρνέζης

Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα

Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, 2003. ISBN 960-406-390-1.
Μετάφραση*: Πάνος Καρνέζης
Τίτλος πρωτοτύπου*: Little Infamies, Panos Karnezis.

Από το Biblionet.gr:
"Ο κόσμος του Πάνου Καρνέζη είναι ένα ανώνυμο ελληνικό χωριό. Οι χαρακτήρες του είναι οι άνθρωποι που ζουν εκεί -ο παπάς, ο κουρέας, η πόρνη, ο γιατρός, η μοδίστρα, ο δήμαρχος- αλλά και κάποια ζώα: ένας κένταυρος, ένας παπαγάλος που απαγγέλλει Όμηρο, ένα άλογο που λέγεται Ιστορία. Σ' αυτή τη μικρή κοινωνία οι ζωές όλων διασταυρώνονται και όλοι σχεδόν γνωρίζουν τα μυστικά των άλλων -τα αποσιωπημένα εγκλήματα, τα μυστήρια, τις μικρές ατιμίες που δεν παύουν να διαπράττονται.
Ο Πάνος Καρνέζης παρατηρεί τους κατοίκους του απίθανου αυτού τόπου με μεγαλόψυχη ματιά και δημιουργεί έναν κόσμο όπου η σκληρή πραγματικότητα νικά κάθε φορά τη μαγεία, έναν κόσμο ταυτόχρονα, οικουμενικό, αστείο και πέρα για πέρα συναρπαστικό."

-----
* Πρώτη γραφή στα αγγλικά. Μεταγραφή στη γλώσσα μας από τον ίδιο τον συγγραφέα.

Journal Entry 2 by okyrhoe from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, December 01, 2009
Την συλλογή διηγημάτων Μικρές Ατιμίες την έχω ξεκινήσει δύο φορές, στο αγγλικό 'πρωτότυπο' - αλλά και τις δύο φορές το χάρισα το βιβλίο σε ξένους Bookcrossers που γνώρισα όταν επισκέφτηκαν την Αθήνα, πριν φτάσω στο τέλος.

'Ετσι κατέληξα σε τρίτο αντίτυπο (στα αγγλικά πάλι), το οποίο δεν το έχω ολοκληρώσει ακόμα. Πρόσφατα βρήκα την ελληνική 'μετάφραση', και μάλλον θα το κάνω bookring, μιας και δεν προβλέπω να το διαβάσω σύντομα.

Μπορείτε να διαβάστε μία κριτική παρουσίαση εδώ.

Journal Entry 3 by okyrhoe from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, December 01, 2009
bookray:

Συμμετοχές:
- MariaKall
- Kermit60
- StrangeEmily
- Anonymous Finder
- helena100
- panselin <--- Το βιβλίο είναι εδώ.
- karjim
- elenaiah


Σημειώσεις:
Θα προτιμήσω να οργανώσω την λίστα βάσει την γεωγραφική τοποθεσία των αναγνώστων (όπως έχω κάνει και με τα προηγούμενα Bookrings μου).

Οι γενικοί κανόνες που ισχύουν:
-- Ενημερώστε την σελίδα του βιβλίου **μόλις** παραλάβατε το βιβλίο, και επίσης πριν το παραδώσετε/στείλετε στον επόμενο αναγνώστη.
Ελπίζω ότι θα αφήστε και κάποιο σχόλιο για το πως σας φάνηκε το βιβλίο. Αυτό μπορείτε να το κάνετε οποιαδήποτε στιγμή, ακόμα και όταν έχει φύγει το βιβλίο από τα χέρια σας (μέσω της δυνατότητας "edit journal entry", προσθέτοντας σε προηγούμενη σας καταχώρηση).
-- Προσπαθήστε να διαβάσετε το βιβλίο εντός 2 μηνών, για να μην 'κολλήσει' η σειρά. Εάν το κρατήστε το βιβλίο περισσότερο από 3 μήνες θα σας σκουντήξω!
-- Εάν θα χρησιμοποιήστε τα Ελ-Τα προτιμώ να στείλετε το βιβλίο συστημένο.
(Δεν μπορώ να εξηγήσω το φαινόμενο, από την εμπειρία μου φαίνεται ότι τα βιβλία χάνονται *πολύ* εύκολα μέσω των τοπικών ταχυδρομικών υπηρεσιών. Ελπίζω να καταλήγουν τα βιβλία σε βιβλιόφιλους, τουλάχιστον.)

Edit 30/9/2013 - έβγαλα από την λίστα Mirana_Neko

Journal Entry 4 by mariakall from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Wednesday, December 09, 2009
Το παρέλαβα σήμερα μέσα σε μία σακούλα γεμάτη χριστουγεννιάτικα τζιτζιλόνια. Ευχαριστώ πολύ και θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομη μπορώ.
Ιανουάριος 2010
Λοιπόν….
Δεν μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα. Νομίζω ότι ανήκει στην κατηγορία των βιβλίων που θα μπορούσαν να είναι πολύ καλά αλλά στην στροφή φεύγουν, και συνήθως αυτά τα βιβλία τα κρίνω αυστηρότερα από ένα απλώς κακό βιβλίο.
Ας τα πάρω από την αρχή. Η πρώτη ιστορία ξεκινάει με πολύ καλές προοπτικές, γίνεται σκληρή, αλλά δεν μπορώ να πω πως στο τέλος με απογοήτευσε. Από εκεί και πέρα όμως αρχίσανε να υπάρχουν ιστορίες που ήταν αδιάφορες, αλλά και ιστορίες που δεν τις κατάλαβα, όπως π.χ. η «Θυσία» και «Το χειμώνα οι κυνηγοί». Συγκράτησα ως συγκινητικές τις «Ιερεμιάδα» και «Deus ex machine», μου άρεσε η ειρωνεία που φαινόταν να έχει ο συγγραφέας σε κάποιες ιστορίες όπως στην «Μία κλασική ιστορία» και στην «Εφαρμοσμένη αεροναυτική», βρήκα ενδιαφέρουσα την ιστορία της γυναίκας με τα τατουάζ και η ιστορία «Την πρώτη μέρα της Σαρακοστής» θα μπορούσε να είναι ένα βιβλίο από μόνη της.
Στα μείον θα έβαζα και το ότι το βιβλίο έχει γραφτεί στα Αγγλικά. Μπορεί να είναι η ιδέα μου, αλλά μου φαινόταν σε κάποια σημεία ότι είναι μετάφραση.
Τέλος να πω πως είχα διαβάσει το καλοκαίρι ένα παρόμοιο βιβλίο ενός άλλου συγγραφέα και οι συγκρίσεις ήταν αναπόφευκτες. Είχε και αυτό ιστορίες ανθρώπων την ίδια περίπου χρονική περίοδο σε μία κλειστή κοινωνία ενός νησιού, αλλά εκεί χρησιμοποιούσε λιγότερους ανθρώπους, οι ιστορίες του είχαν λιγότερη υπερβολή και η ειρωνεία που και αυτός χρησιμοποιούσε είχε καλύτερα αποτελέσματα όντας πιο δυσδιάκριτη.
Όπως και να έχει ευχαριστώ Όλγα για την ευκαιρία.

Journal Entry 5 by mariakall at Bookring, to the next reader -- Controlled Releases on Monday, February 01, 2010

Released 10 yrs ago (1/31/2010 UTC) at Bookring, to the next reader -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Το βιβλίο παραδόθηκε ιδιοχείρως στην Kermit60, αφού η panselin δήλωσε πως δεν έχει χρόνο.

Journal Entry 6 by kermit60 from Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on Thursday, February 04, 2010
'Εφτασε!!!!

Journal Entry 7 by kermit60 from Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on Thursday, February 25, 2010
Ομολογώ ότι με κούρασε το βιβλίο και ενώ στην αρχή χάρηκα που πέτυχα ένα καλό ββιβλίο στη μέση έκανε κοιλιά και μετά προς το τέλος ήταν σκέτη απογοήτευση!
Η πιο ωραία από τις ιστορίες του αυτλη με τις δίδυμες.
το βιβλίο θα το παραδώσω στο meetup στον επόμενο της λίστας!

Ευχαριστώ την Okyrhoe για την ευκαιρία που μου έδωσε να το διαβάσω και πραγματικά να παολαύσω ορισμένες ιστορίες του πολύ καλές!

Journal Entry 8 by StrangeEmily from Trikala, Trikala Greece on Thursday, March 04, 2010
Στα χέρια μου από την περασμένη Κυριακή.

edit 1.4.2010: Το διάβαζα στη διαδρομή Αθήνα - Χαλκίδα - Αθήνα και το ξέχασα προχτές στο γραφείο στη Χαλκίδα, στην 23η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Λεωφόρος Αθηνών 24Β, στην υποδοχή, καθώς έτρεχα για να προλάβω το τρένο πριν φύγω. Χτες το αναζήτησα και δεν ηταν εκεί, ούτε κανείς από όσους ρώτησα δεν έδειχνε να γνωρίζει. Ίσως να το πήρε κάποιος επισκέπτης :-)

~~~~~ΦΙΛΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!

Φίλε αναγνώστη, καταρχήν σε ευχαριστώ που έγραψες πως βρήκες το βιβλίο!!! Το είχα για χαμένο!

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing που θα σου λύσει κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

To μόνο "πρόβλημα" είναι πως το συγκεκριμένο βιβλίο του Καρνέζη είναι μέρος ενός "bookring", δηλαδή το δίνει ο αρχικός ιδιοκτήτης σε συγκεκριμένα άτομα που συμμετέχουν σε μια λίστα και το βιβλίο κυκλοφορεί από τον έναν στον άλλο μέχρι να επιστρέψει και πάλι στα χέρια του αρχικού ιδιοκτήτη. Θα ήθελα η okyrhoe, που ξεκίνησε το bookring, να μη χάσει το βιβλίο της!

Όσο μένεις ανώνυμος δεν μπορώ να σου στείλω pm (private message). Σε παρακαλώ, όταν το διαβάσεις, επικοινώνησε μαζί μου, είτε στο γραφείο είτε, αν γραφτείς μέλος στο bookcrossing, στείλε μου ένα pm!
Ευχαριστώ και καλή ανάγνωση!


Ζητω συγγνώμη από την okyrhoe και τους επόμενους συμμετέχοντες στη λίστα για την αφηρημάδα μου!!!
Θα επανορθώσω σύντομα, είτε ανακαλύπτοντας ποιος το βρήκε είτε αγοράζοντας νέο βιβλίο, μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αλλάξει το BCID.

Journal Entry 9 by wingAnonymousFinderwing on Thursday, April 01, 2010
Σήμερα Πέμπτη 1/4/2010 έφτασε στα χέρια μου.

CAUGHT IN ΧΑΛΚΊΔΑ ΕΒΟΙΑ ΕΛΛΆΔΑ

Journal Entry 10 by okyrhoe from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, April 05, 2010
Αγαπητέ Anonymous Finder, ελπίζω να διαβάσατε το βιβλίο και να σας άρεσε!

Μόνο που ξεχάστηκε το βιβλίο κατά λάθος από τον προηγούμενο αναγνώστη, και ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα μπορέστε να επικοινωνήστε μαζί μου (στο okyrhoeπαπάκιyahooτελείαcom) για να μπορέσουν οι υπόλοιποι αναγνώστες του bookring να διαβάσουν το βιβλίο.

Ευχαριστώ!

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, διαβάστε της οδηγίες του Bookcrossing στα ελληνικά: Ταξιδιωτικός οδηγός Bookcrossing.

Journal Entry 11 by wingAnonymousFinderwing on Friday, April 09, 2010
Τη Δευτέρα 12/4/2010 σε περιμένει μια έκπληξη στο γραφείο σου στην 23η ΕΒΑ.
Είσαι τυχερή που κατά τύχη έπεσε σε χέρια που γνωρίζουν τι είναι το bookcrossing και δεν πήγε στον κάδο ανακύκλωσης.

CAUGHT IN ΧΑΛΚΊΔΑ ΕΥΒΟΙΑ ΕΛΛΆΔΑ

Journal Entry 12 by wingAnonymousFinderwing on Friday, April 09, 2010
Επίσης έστειλα e-mail στην okyrhoe.


CAUGHT IN ΧΑΛΚΊΔΑ ΕΥΒΟΙΑ ΕΛΛΆΔΑ

Journal Entry 13 by StrangeEmily from Trikala, Trikala Greece on Friday, April 23, 2010
Το βιβλίο είναι και πάλι στα χέρια μου. Η anonymous finder είναι συνάδελφος και ένα από τα πιο εηγενικά πλάσματα που υπάρχουν. Οπότε, το βιβλίο έπεσε όντως σε καλά χέρια (η συνάδλεφος το είχε διαβάσει παλιότερα το βιβλίο) και επεστράφη, μόνο που άργησα να γράψω journal entry...

Όσο για μένα, ενώ στην αρχή ενθουσιάστηκα με το θέμα και το ύφος του Καρνέζη, μετά κάποιες ιστορίες μου φάνηκαν ανυπόφορες και δεν μπόρεσα να συνεχίσω. Γενικά δεν "σηκώνω" τώρα τελευταία τις βίαιες σκηνές, όπως δεν μου αρέσουν οι υπερβολές. Προτιμώ η φαντασία να μην εξαγριώνεται πολύ στη μυθοπλασία των διηγημάτων...

Επίσης είναι προφανές ότι το πρωτότυπο γράφτηκε στα Αγγλικά, ώρες ώρες κάποιες εκφράσεις φαίνονται ότι είναι ακριβής μετάφραση των Αγγλικών. Δείχνει γενικότερα το κείμενο, με κάποια δόση "γραφικού" που περιέχει, να απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν κατάγονται από την Ελλάδα.

Πάντως η ιστορία με τις ταλαίπωρες πλην τυχερές στο τέλος αδερφές και τη φωτογράφο μου άρεσε ΠΑΡΑ πολύ!!!

Journal Entry 14 by helena100 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, July 13, 2010
εφτασε στα χέρια μου μετά από μια μικρή ταλαιπωρία. είναι τώρα ασφαλές.
ευχαριστώ που μου το έστειλες!

Journal Entry 15 by helena100 at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, February 27, 2012

Released 8 yrs ago (2/28/2012 UTC) at Athens - Αθήνα, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

έφυγε με το ταχυδρομείο για την panselin

το διάβασα, αλλά δεν το ευχαριστήθηκα. το ξέρω ότι δεν μου αρέσουν οι μικρές ιστορίες αλλά προσπαθώ για να δω που θα πάνε. ειδικά αυτές οι μικρές ιστορίες με άφησαν με ένα κενό.
καταλαβαίνω και αναγνωρίζω τους τύπους που αναφέρονται στο βιβλίο, αλλά δεν μου προκάλεσε κάποια άλλη εντύπωση.
ελπίζω να αρέσει στους επόμενους περισσότερο.

Journal Entry 16 by panselin at Athens - Αθήνα, Attica Greece on Friday, March 02, 2012
To έλαβα σήμερα απο την Ηelena100.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.