Primtalens ensamhet

by Paolo Giordano | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingDeepswampwing of Oskarshamn, Småland Sweden on 1/15/2010
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingDeepswampwing from Oskarshamn, Småland Sweden on Friday, January 15, 2010
Mattia är en överintelligent pojke med en förståndshandikappad tvillingsyster, Michela. Att ständigt ha systern i släptåg känns förödmjukande för honom. Så när tvillingarna för första gången blir bjudna på ett födelsedagskalas hos en klasskamrat bestämmer sig Mattia för att lämna Michela ensam i parken med löftet att han snart ska komma tillbaka. Men synär han återvänder är systern spårlöst försvunnen.
Alice är en flicka som liksom Mattia bär på en mörk hemlighet. Mattia och Alice knyts hårt samman, men utan att lyckas nå varandra. Primtalens ensamhet är en roman som inte lämnar någon oberörd. Det är en psykologiskt laddad uberättelse om lojalitet, vänskap och kärlek mellan två unga människor.

Journal Entry 2 by wingDeepswampwing at Oskarshamn, Småland Sweden on Thursday, February 15, 2018

Released 1 yr ago (2/15/2018 UTC) at Oskarshamn, Småland Sweden

CONTROLLED RELEASE NOTES:

En bok på vandring!

Välkommen till bookcrossing!
Kul att du har tagit hand om den här boken. Skriv gärna en rad om vad du tänker göra med den, så får de som tidigare haft hand om boken ett besked. Det går bra att vara anonym, men man kan också bli medlem, det är gratis och då kan du jaga fler böcker. Släpp gärna iväg den här boken när du är klar med den så att får den fortsätta sin resa.

Funderingar och mer information? Titta in på det skandinaviska forumet: http://www.bookcrossing.com/forum/31.


Journal Entry 3 by gunmarga at -- Någonstans i Skåne, Skåne Sweden on Thursday, February 22, 2018
Tack så mycket för denna överraskningsbok. Jag blev glad. När jag läser vad du skrivit om den så blev jag mycket intresserad. Den verkar mycket intressant. Text-storleken verkar perfekt för mig. Jag tror boken får ingå i listan apr-sept även om jag skulle velat läsa den direkt. Det intressanta med titeln är att jag ofta använder primtal om jag ska nämna ett nummer. Så det blir spännande att klura ut varför boken fått denna titel.

Journal Entry 4 by gunmarga at -- Någonstans i Skåne, Skåne Sweden on Monday, June 18, 2018
Två barn och två liv som formas efter vars en specifik händelse i barndomen. Dessa två skadade själar kommer att mötas men båda har en ensamhet och ett avstånd till varandra och till andra. Sin ångest hanterar de på olika sätt. Den ena svälter sig och den andra skär sig. Ändå lyckas de på något sätt att överleva och forma en vardag med arbete. Jag tycker att romanen skildrar händelser väl där föräldrars krav och barnets vilja inte alltid stämmer överens. Språket är enkelt och boken är lätt att läsa.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.