Pientä purtavaa

by Reija Kaskiaho | Teens |
ISBN: 9510272698 Global Overview for this book
Registered by susa88 of Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on 11/3/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by susa88 from Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Tuesday, November 3, 2009
Tuulin elämän tärkeimmät asiat ovat isä, koira ja paras ystävä Lea, jonka kanssa voi notkua kahviloissa ja jakaa kaikki elämän asiat. Tuuli kuitenkin sairastaa bulimiaa ja oksentelee joka paikassa. Tuulille maailma näyttäytyy läskiä tursuavana paikkana. Onkin tavallaan ironista, että Tuuli tapaa Mison karkkikaupassa. Aluksi Miso vaikuttaa epäluotettavalle, mutta hän näkee Tuulin kauniina. Voisiko Tuuli itsekin nähdä itsensä niin?

Ihan mukiinmenevä kirja, mutta parempiakin kirjoja syömishäiriöistä olen lukenut.

Journal Entry 2 by susa88 at Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Tuesday, January 26, 2010

Released 12 yrs ago (1/26/2010 UTC) at Joensuu, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Annettu miitissä eteenpäin.

Journal Entry 3 by Liinuskainen from Lieksa, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Wednesday, January 27, 2010
Nappasin mukaani eilisestä Joensuun bc-tapaamisesta.

Journal Entry 4 by Liinuskainen at Kontiolahti, Pohjois-Karjala / Norra Karelen Finland on Monday, November 22, 2010
Minäkin olen lukenut parempiakin kuvauksia syömishäiriöisten nuorten elämästä, mutta kirja oli kuitenkin ”ihan hyvä”. Aluksi tuntui, että kirjaan on onnistuttu kokoamaan kaikki mahdolliset syömishäiriöön liittyvät kliseet. Loppua kohden tarina kuitenkin parani. Kirjan aihe ei ole helppo, mutta nuortenkirjoissa täytyy käsitellä myös vaikeita aiheita. Kuva syömishäiriöisen nuoren elämästä on karu ja toisaalta voi miettiä mitä tukea syömishäiriöinen nykyään saa. Ehdi jo ajatelle, että päähenkilön ongelmat lähtivät ratkeamaan vähän liian helposti, mutta tarinassa kuitenkin kävi ilmi, ettei toipuminen ole helppoa. Kirjan loppu jää avoimeksi. Mietin myös sitä mille kohderyhmälle sopisi. Kykenisikö syömishäiriön akuutissa vaiheessa oleva samaistumaan päähenkilöön tai kokisiko toipumassa oleva tarinan liiankin ahdistavaksi.

Varattu lähtemään eteenpäin Liinuskaiselle luettavaa -arvonnasta.

Journal Entry 5 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, November 25, 2010
Arvontavoitto tulla tupsahti postilaatikkoon tänään. Kiitos, Liinuskainen! Susa88:lle kiitokset kirjan rekisteröinnistä ja liikkeelle lähettämisestä myös.

Journal Entry 6 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, January 21, 2011
Tämä oli toinen lukemani Kaskiahon kirja. Osasin siis odottaa, että pidän kirjailijan kirjoitustyylistä, joka on viehättävän arkista ja pienieleistä, silti kuvaavaa. Syömishäiriöisen tytön, Tuulin, ajatusmaailmaan oli helppo eläytyä, bulimia tuli tämän tekstin kautta varsin ymmärrettäväksi. Liian helppoa kuvaa ongelmien ratkaisemisesta kirja ei tarjoa, mutta jonkinlaisen toivon pilkahduksen löysin loppuosasta. Kirja voisi siinä mielessä tavoittaa myös sen nuoren lukijan, joka ei pysty vielä näkemään ulospääsyä umpikujastaan?

#15 for Reduce Mount TBR 2011 Challenge by Dove-i-Libri

Journal Entry 7 by wingBookgeowing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, January 25, 2011
Poimin kirjan mukaani miitistä useampien kehujen saattelemana. Kiitokset kierrättäjille, luen ja laitan taas jatkamaan matkaa.

Journal Entry 8 by wingBookgeowing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, February 6, 2011
Pitkästä aikaa luin nuortenkirjan. Vaikeasta aiheesta kuvaavasti kirjoitettu teos, joka tuntui tarkkanäköiseltä. Voisi minustakin toimia lurttavaksi saman sairauden kanssa kamppailevallekin. Tämän perusteella luen lisääkin Kaskiahoa, jos vastaan tulee.

Vaasan ja Kokkolan kätköpyörähdyksellä pistäydyimme myös Kokkolan kirjaston BC-hyllyllä, lehtilukusali kun oli turistiystävällisesti avoinna myös sunnuntaina.

Toivottavasti tämä hyvä, nuorille suunnattu kirja löytäisi uusia lukijoita Keski-Pohjanmaalta.

2011 Keep Them Moving -haaste # 3
_____________________

Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan! Toivottavasti pidät kirjasta ja ilmaisesta BookCrossing-sivustosta. Ole kiltti ja tee merkintä, jossa kerrot, mistä löysit kirjan. Jos luet sen, olisi myös kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Luettuasi kirjan voit joko pitää sen omassa hyllyssäsi tai antaa sen jatkaa matkaa. Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

PS. Jos et ole aikaisemmin tutustunut BookCrossingiin ja englanninkielinen sivusto tuntuu hankalalta lähestyä, niin seuraavat linkit ovat avuksesi.

* Bookcrossingista suomeksi: http://bookcrossingfinland.net/wiki/
* Suomenkielinen keskustelufoorumi: http://www.bookcrossing.com/forum/30

Journal Entry 10 by wingAnonymousFinderwing at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Wednesday, February 16, 2011
Kirja löytyi Nuorten toimintakeskus Hansan henkilökunnan wc-tiloista. Ja ei muuta kuin nyt lukemaan.

Journal Entry 11 by wingAnonymousFinderwing at Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Wednesday, April 13, 2011
Sääntöjen vastaisesti kirja sattui kohdalleni löytötavaroista, laitetaan uudelleen kiertoon. Varsin koukuttava tekele, ei ehkä ihan ikäiselleni tarkoitettu, mutta toi omat nuoruusajat mieleen

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.