Toista tietä

by Majgull Axelsson | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9510306908 Global Overview for this book
Registered by Pinni of Hamina, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on 10/30/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Pinni from Hamina, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Friday, October 30, 2009
Oma toivelista kirja löytyi kirpparilta.

Takakansi:
"Puolialaston mies löydetään itäeurooppalaisen kaupungin kadulta. Hän on taittanut niskansa ja halvaantunut, ilmeisesti pudottuaan ikkunasta. Mies tunnistetaan: hän on ruotsalainen Sverker Sundin. Hänen vaimonsa MaryMarie kutsutaan paikalle Tukholmasta. Kun hän istuu miehensä vuoteen vierellä sairaalassa, todellisuus alkaa häilyä. Hän ei enää ole varma siitä kuka on ja miten hänen pitäisi suhtautua avioliittoonsa Sverkerin kanssa.

Seitsemän vuotta myöhemmin MaryMarie on jatkuvasti kahden vaiheilla. Kumpi hän on, Mary vai Marie? Surmasiko hän miehensä vai antoiko hän tämän elää? Joutuiko hän vankilaan vai tuliko hänestä ministeri? Hänen tarvitsee vain sulkea silmänsä, niin toinen mahdollisuus on yhtä tosi kuin toinenkin. Elämän käännekohdissa on vaihtoehtoja – jos hän olisi kulkenut toista tietä, kaikki olisi sujunut eri lailla.

Toista tietä on loistavan tarinankertojan voimannäyte: täydellinen, mukaansatempaava romaani, joka yllättää lukijan kerran toisensa jälkeen. Se on kertomus syyllisyydestä ja sovinnosta, rakkaudesta ja ystävyydestä, pettämisestä ja kostosta.

Teos oli Pohjoismaiden Neuvoston kirjallisuuspalkinnon ehdokkaana vuonna 2005. "

Journal Entry 2 by Pinni from Hamina, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Wednesday, March 17, 2010
Loistava kirja. En tiedä, mitä muuta tästä voisin sanoa. Pidin todella paljon tästä. Axelsson kyllä pääsee nyt yhdeksi lempikirjailijakseni, vaikken olekaan lukenut kuin tämän ja Huhtikuun noidan. Pidin siitäkin. Kuiskausten talo pääsee nyt heti toivelistalleni.

Ensimmäiset kaksikymmentä sivua olivat vähän tylsiä. Sitten kun niistä pääsin yli ja pääsin kirjaan mukaan, niin en olisi halunnut laskea sitä käsistäni. Minusta oli mielenkiintoista lukea yhdestä ihmisestä, joka kuitenkin on kaksi. Kaksi elämää, kaksi nimeä. kumpi sitten on totta, kuka tietää? Ja onko sillä edes mitään merkitystä. Ei.

Kirjan luin tänään loppuun ja täytyy kyllä sanoa, että se pitää otteessaan yhä vieläkin. Mietin, että miten tässä nyt oikein kävi? Tekisi melkein mieli tarttua kirjaan ja lukea se uudeelleen. Kirja oli niin hyvä.

Kirja sattuu olemaan erään kanssacrossarin toivelistalla. Laputan tämän ja päästän sitten lähtemään sinnesuunnalle.

Journal Entry 3 by Pinni at Finland, RABCK -- Controlled Releases on Monday, March 29, 2010

Released 10 yrs ago (3/29/2010 UTC) at Finland, RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja jatkoi matkaansa maaliskuun kirja-arvonnan voittajalle! Olisin sinulle tämän kirjan muutenkin lähettänyt, nyt saat tämän kuukauden kirja-arvonan voittona. Hyvää kevättä sinne.


Tule kurkistamaan suomenkieliselle foorumille!

Bookcrossing suomenkielisessä Wikibediassa.


Journal Entry 4 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 31, 2010
Oi kiitos, mahtava yllätys! Ja taas niin kauniisti muovitettu ja laputettukin...

Journal Entry 5 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, November 24, 2017
Tämä on ollut hyllyssä - gulps - 7,5 vuotta. Nyt kokeilin lukea, mutta ei lähtenyt. Väärä mielentila varmaan. Ehkä on siis aika päästää kirja vapauteen etsimään uutta, vähän vihmerämpää lukijaa.

Journal Entry 6 by wingSaka74wing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, November 26, 2017
Kirjailijan nimi toi mieleeni, että jokin tämän kirjailijan kirja on pitänyt lukea. Kyseessä ei ollut tämä kirja, mutta päätin tutustua kirjailijaan tämän kirjan kautta, kun vastaan tuli. Kiitos kirjasta!

21.5.2020 Varattu myrtillukselle

Journal Entry 7 by wingSaka74wing at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, May 22, 2020
Olin listannut tämän kirjan Minkulan Louhintahaasteeseen ja olen jopa pinonnut siihen kuuluvat kirjat omaan pinoonsa. Jotenkin onnistun joitakin siinä pinossa olevia edelleen välttelemään. Tämä kuuluu juuri siihen välttelypinoon. Kirja oli kuitenkin ilmestynyt hiljattain myrtilluksen toivelistalle ja kun minulla on hänelle muutakin postitettavaa, niin sain lopulta tämän luettua.

Alkupuolella kirjaa harkitsin vakavasti kirjan keskeyttämistä ja nyökkäilin itsekseni Annimannin kommentille. Kirja kuitenkin parani ja mieleni teki vain lukea ja lukea eteenpäin, kunnes meinasi tulla taas täydellinen stoppi. Olin suoraan sanottuna välillä ihan sekaisin, mitä tässä oikein tapahtuu ja mietin, miksi ihmeessä tätä luen. Sain kuitenkin luettua kirjan loppuun, mutta tästä jäi hyvin ristiriitaiset tunnelmat. En tiedä, tykkäsinkö kirjasta vai en.

Osallistun tällä Alejandan Suomi mainittu -haasteeseen, sillä sivulla 207 mainitaan kirjallisuusviikko Suomessa, johon on pakko mennä.

Delennan Kolmoishaasteeseenkin tämä sopii, sillä sama sana/lause toistuu 3 kertaa monissa kohdin: "Voi ei! Voi ei! Voi ei!" (s. 54), "Rakastan, rakastan, rakastan." (s. 220), "Lopetalopetalopeta!" ja "ULOS! ULOS! ULOS!" (s. 267) ja "Gasschf, gasschf, gasschf!" (s. 270).


Journal Entry 8 by wingSaka74wing at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, May 31, 2020

Released 1 mo ago (5/31/2020 UTC) at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Mukavia lukuhetkiä toivekirjan parissa ja aurinkoista kesää!

Journal Entry 9 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Thursday, June 04, 2020
Kiitos toivelistakirjasta! Tutustuin Majgull Axelssoniin lukemalla Huhtikuun noidan ja kiinnostuin kovasti lukemaan lisää hänen tuotantoaan.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.