Eläimet ja muu kotiväkeni

by Gerald Durrell | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by halonhakkaaja of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 9/2/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by halonhakkaaja from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Wednesday, September 02, 2009
Englantilainen alkuteos My Family and Other Animals, v. 1956. Suomentanut Martta Eskelinen.

Sisäkannen teksti:
Tämä kirja tekee onnelliseksi. Se on kultaisen auringon ja kultaisen huumorin valaisema kertomus elämästä ihanalla Korfun saarella omaperäisten ihmisten ja mielenkiintoisten eläinten parissa. Maailmankuulu villieläinten ystävä Gerald Durrell kuvaa siinä riemukkaasti poikavuosiaan.

Durrellien perheessä on äiti ja neljä lasta. Jokainen on yksilöllinen, jokainen saa olla sitä: keitellä intialaisen keittiön erikoisuuksia, täyttää talon kirjallisella ystävälaumallaan, omistautua metsästykseen, kokeilla laihdutusdieettejä. Tai kantaa talon täyteen eläimiä.

Onneksi Durrellien korfulaisystävät ovat itsekin värikästä joukkoa: perheen suojelusenkeli, taksinkuljettaja Spiro, vanha vuohipaimen Taki, Gerryn, kuopuksen, nopeasti loppuunkuluvat yksityisopettajat, kävelevä tietosanakirja Theodore...

Muun vilinän keskellä Gerry ja Roger-koira kulkevat omaa tietään, joka aina vie eläinten luo. Myös Gerryn eläinystävät ovat persoonallisuuksia: kilpikonna Akilles rakastaa mansikoita, Quasimodo ei tiedä olevansa kyyhkynen, kääpiösarvipöllö Odysseys ei pelkää mitään ja Hararakat kunnostautuvat rikollisina. Yhtä läheisiä Gerrylle ovat pihtihännät ja rantakäärmeet, rupikonnat ja merivuokot - kaikki ryömivät, juoksevat, lentävät ja uivat luontokappaleet, joiden lähelle tämä innokas pieni poika pääsee.

Gerald Durrellin harrastus kasvoi elämäntyöksi. Hän on aikamme tunnetuimpia luonnonystäviä. Hänen viehättävät eläinkirjansa ovat sekä ilahduttaneet että avanneet silmiä luonnolle ja sitä uhkaaville vaaroille.

Eläimet ja muu kotiväkeni on Durrellin rakastetuin kirja.
***
Kerrassaan ihastuttava kirja! Kirja kertoo kirjailijan lapsuudesta, ajasta jolloin perhe asui Korfun saarella. Kuvaukset perheenjäsenistä ja kyläläisistä ovat nekin valloittavia, mutta erityisen hienoja ja hauskoja ovat kirjan kertomukset eri eläimistä. Yksi suosikeistani oli Quasimodo-niminen kyyhky, joka ei suostunut lentämään, vaan käveli sen sijaan kaikkialle. Se myös piti musiikista ja tunnisti jopa kaksi musiikin lajia, valssin ja sotilasmarssin, joille sillä oli ihan omat tanssikuviot.

Released 4 yrs ago (2/16/2016 UTC) at K-Citymarket Päiväranta in Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

WILD RELEASE NOTES:

Päivärannan Citymarketin kauppakeskuksessa, Mustin ja Mirrin edustalla penkillä. Hyviä lukuhetkiä löytäjälle!

P.S. Bookcrossing-sivuston saa halutessaan näkymään suomen kielellä (vihreä palkki sivun yläreunassa). Sivustolla on myös suomenkielinen keskusteluforumi: http://www.bookcrossing.com/forum/30.

Journal Entry 3 by odezia at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Tuesday, February 16, 2016
Kirja löydetty tänään Päivärannan citymarketista mustin ja mirrin edessä olevalta penkiltä.

Journal Entry 4 by Vinya at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Sunday, January 05, 2020
Kirja löytyi äskettäin Pyörön kirjaston vaihtohyllystä. Kirjastonhoitaja olisi laittanut kirjan paperinkeräykseen, jollen olisi pelastanut sitä: kansipaperi on vähän kärsinyt matkalla. Kirja jää odottamaan sopivaa uutta vapautuspaikkaa.

Journal Entry 5 by Vinya at Riistaveden kirjasto in Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Wednesday, March 04, 2020

Released 5 mos ago (3/4/2020 UTC) at Riistaveden kirjasto in Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja vapautuu kirjaston eteisessä olevaan vaihtohyllyyn.Hei, uusi lukija!

Mukavaa, kun löysit vapauttamani kirjan. Toivon, että teet kirjasta merkinnän, että kirja on sinulla hyvissä käsissä ja laitat kirjan myöhemmin takaisin kiertoon tai pidät sen itselläsi. Merkinnän voit tehdä rekisteröitymättä ja anonyyminä.

Lue ja kerro, mitä pidit kirjasta! On kiva kuulla muiden mielipiteitä kirjasta. Laita se sitten uudelleen matkalle ja vapauta jonnekin tai anna tuttavalle. Voit vapauttaa kirjan esimerkiksi takaisin löytöpaikkaan, juna-asemalle, kahvilaan, puistoon tai kauppojen ilmaislehtien jakelutelineeseen. Muista kertoa siitä merkinnässä, eli valitse sivustolla "Vapauta kirja" -kohta. Kiitos sinulle, ja mukavia lukuhetkiä!

Jos et ole aikaisemmin tutustunut BookCrossingiin, niin täältä löytyy lisätietoa:
BookCrossingista yleensä: http://www.bookcrossing.com/about
Usein Kysyttyjä Kysymyksiä: http://www.bookcrossing.com/faqs
Suomenkielinen keskustelufoorumi: http://www.bookcrossing.com/forum/30

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.