Veren polte

by Irene Nemirovsky | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Chania of Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on 8/27/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
11 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Chania from Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Thursday, August 27, 2009
Vahva rakkaustarina Ranskalaisen sarjan kirjoittajalta

Silvio palaa vuosien jälkeen takaisin kotikyläänsä. Hän tarkkailee ahdasmielisen kyläpahasen järjestettyjä avioliittoja ja tukahdutettuja tunteita maailmaa nähneen miehen armottomalla röntgenkatseella. Ihmiset vaikenevat suureen ääneen, mutta pinnan alla kuohuu. Silvio kuitenkin näkee, mitä metsälammen rannalla tapahtuu öiseen aikaan. Silvio myös tietää, kuka kukin todellisuudessa on, ja kuinka rautaisinkin tahto taipuu veren poltteessa.

Irène Némirovskyn jäämistöä alettiin perusteellisesti tutkia postuumisti julkaistun Ranskalaisen sarjan huikean menestystarinan jälkeen. Ranskan kirjallisuusarkistoon hylätystä pahvilaatikosta löytyi yllättäen pieni helmi: Veren poltteen pienen pienellä käsialalla kirjoitettu julkaisematon käsikirjoitus. Némirovsky oli kirjoittanut pienoisromaanin sodanaikaisessa pakopaikassaan samoihin aikoihin kun hän kirjoitti Ranskalaista sarjaa. Klassinen ja tyylipuhdas pienoisromaani on nähty eräänlaisena peilinä Ranskalaisen sarjan toiselle osalle ”Dolce”.

Journal Entry 2 by Chania from Kokkola, Keski-Pohjanmaa / Mellersta Österbotten Finland on Saturday, September 19, 2009
Hieno tarina - vähäeleinen ja vahvatunnelmainen. En ole ennen Nemirovskyä lukenut (suunnitelmissa kyllä on) joten minulle ei ole vertailukohdetta hänen muihin kirjoihinsa, mutta pidin tästä kyllä. Tarinan ranskalaiskylässä/kylissä oli mielestäni jotenkin painostavan suljettu tunnelma joka oli kuvattu tosi taitavasti. Rauhallinen kirja, mutta jotain tummasävyistä tarinan rauhassa oli. Vaikea selittää.

Lähtee Niksulle rabck-palkintona.

Journal Entry 3 by Niksu from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 22, 2009
Kirja saapui tänään. Kiitos Chania! Niin houkuttelevan näköinen kirja ja vain 168 sivuakin mutta pakko jättää syksymmälle sillä louhinta ja CandyDarlingin Wicca-sarja ovat ykkösenä listalla.

Journal Entry 4 by Niksu from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, October 06, 2009
Hieno kirja! Pitkästä aikaa tarina, jonka olisi halunnut kestävän kauemminkin. Mutta ehkä sen viehätys juuri on siinä, että jää haluamaan lisää. Olen lukenut Némirovskyn kirjoja aikaisemmin, tämän kirjan alussa mietin tämän olevan paljon erilaisempi mutta toisaalta, viime kerrasta on kai aikaa jonkin verran ja loppua kohden en ollutkaan enää varma. Hyvä niin!

Vaikka kirjasta sanotaan "vahva rakkaustarina" niin ei tämä mitään lässynlässyä ole. Itseasiassa vahva rakkaustarina. Ja miten hienoja lauseita kirja täynnä.

Onpas sekavaa journal entryä, mutta pää on niin pyörällä ihastuksesta. Bookcrossing-hengessä kirja saa jatkaa matkaansa ilahduttamaan muita lukijoita, toivottavasti tämä ei hautaudu jonkun kasoihin kovin pitkäksi aikaa ainakaan. Vaikka tietenkin, kun lasken kirjan käsistäni ei se ole enää minun asiani.

Kiitos Chanialle tästä loistavasta lukukokemuksesta!

***Edit 7.10: Piiku huusi foorumilla HEP. Kirja jatkaa matkaansa huomenna.

Journal Entry 5 by Niksu at on Thursday, October 08, 2009

Released 11 yrs ago (10/8/2009 UTC) at

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tänään lähti kohti Paraista.

Journal Entry 6 by wingPiikuwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, October 09, 2009
Kirja on täällä, kiitos Niksu. Olipa mukavaa että ehdin huutaa "hep" ensimmäisenä. Tai tässä tapauksessan se oli siis suorastaan HEPHEPHEP, onhan Némirovsky yksi suosikeistani.

Journal Entry 7 by wingPiikuwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, November 03, 2009
Tämä kirja tuli luettua lähes yhdeltä istumalta. Kieli oli todella vähäeleistä ja lauseet lyhyitä. Tarinakin piti otteessaan hyvin. Kuten Chania mainitsi, ranskalainen maalaismaisema oli tässä kirjassa tunnelmaltaan painostava - mutta silti omituisen kiehtova. Olen sanaton. Pidin tästä. Paljon.

Kirja lähtee lähipäivinä seuraavalle lukijalleen.

Journal Entry 8 by sElfslayer on Monday, November 09, 2009
Kiitos toivelistakirjasta! :)

Journal Entry 9 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, January 11, 2011
Olin poistumassa Metsosta, ja käsikirjastosta aulaan tullessahan on ihan pakko kulkea vaihtohyllyn ohi... Tartuin Némirovskyyn, vaikka ranskalaiskirjailijat tuottavatkin minulle yleensä vaikeuksia enkä ole häneen tähän mennessä kovin ihastunut. Kirja kuitenkin oli sen verran ohut, että ajattelin ehkä voivani sen avulla parantaa käsitystäni kirjailijasta. Otin sen siis tuolille lähempää tarkastelua vasten. Vasta sitten tajusin piteleväni käsissäni BookCrossing-kirjaa. Otettavahan se oli. Ja palattava vielä koneelle.

Huoh. Siinä meni haaveeni Ei-uusia-kirjoja-vuodesta. Kiitos, kierrättäjät. Kai. ;-)

Journal Entry 10 by Tarna at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, August 08, 2011
Kiitos, kierrättäjät! Todella.
Ranskalaiskirjailijat tuottavat minun mielestäni yleensä kylmää tekstiä Aiemmin lukemaani Némirovskyn romaaniakin, Tanssiaisia, pidin niin koleana että lukiessa palelsi. Veren poltteessa ei ole mitään viileää; tekstissä on lämpöä niin, että ajoittain tunnelma on suorastaan kuumeinen. Ehkä kyse on kertojanäkökulmasta. Tässä kirjassa tapahtumia ei kuljetakaan kaikkitietävä vaan minäkertoja Silvio.
Kieli ja kerronta viehättivät alusta pitäen. Tarina alkaa rauhallisena ja jatkuukin sellaisena, kuumeilu alkaa vasta myöhemmin. Juoni minua ei saanut innostumaan, jossain loppupuolella intoni alkoi jopa hieman herpaantua. Siinä vaiheessa mieleen pulpahtivat mm. Liisa Nevalaisen dekkarit ja erinäiset saippuasarjat, joissa kaikki aina kaikkia. Lopussa kirjailija kuitenkin taas tiukensi otettaan ja pelasti sillä lukukokemukseni lättänöitymiseltä. Tykkäsin. Oikeasti.
Kaiken päälle vielä bonus: tämän näytekappaleen (ei myyntiin) sisäkannessa Gummeruksen kustannusjohtaja Anna Baijars selostaa käsikirjoituksen historiaa. Ja sehän on tietenkin mielenkiintoinen, Némirovskysta kun on kysymys.

Journal Entry 11 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, August 08, 2011
Illan miitissä Tarna sanoi, että saattaisin pitää tästä kirjasta. Niinpä siis otin sen mukaani :-)

Journal Entry 12 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, December 15, 2011
Kiitos, Tarna! Olit oikeassa, minä pidin tästä kirjasta. Tarina oli ihastuttava, se jotenkin vain vetäisi mukaansa tunnelmaan. Tämä oli toinen lukemani Némirovskyn kirja ja molemmat ovat olleet omalla tavallaan mielenkiintoisia luettavia. Vaikka tarina vei mukanaan, en oikeastaan edes odottanut sen jatkuvan pidempään, se oli juuri sopivan mittainen, jolloin tiivistä tunnelmaa ei ole venytetty väkisin sivumäärän lisäämiseksi. Seuraavaksi tekisi mieli lukea Tanssiaiset, jotta pääsisi itse kokemaan, onko siinä Tarnan mainitsemaa koleutta.

Journal Entry 13 by wingem64wing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, March 13, 2012

Released 8 yrs ago (3/13/2012 UTC) at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja oli tarjolla viikon 10 yllätyskirja-arvonnassa. Sattui kuitenkin niin hauskasti, että voittaja oli jo lukenut juuri tämän kappaleen kirjasta. Miuskis avasi suunsa oikealla hetkellä, joten kirja lähteekin nyt kohti Poria.

Journal Entry 14 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Thursday, March 15, 2012
Tämä suunsa avaaja täällä. Yleensäkin suuna päänä. Eli kirja laskeutui Poriin.

Kiitos ihan tajuttomasti kirjasta. Petyin ihan hillittömästi, kun huomasin, mitä olin missannut. Tästä sen nyt huomaa, että aina kannattaa ruikuttaa. Ei koko Suomen kansa siis voi olla väärässä (puhumattakaan satakuntalaisista). :)
Kiitos em64! Olet muru.

Journal Entry 15 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Tuesday, July 31, 2012
Kyllä kannatti avaa suunsa oikeassa paikassa oikeaan aikaa - kerrankin. Pidin kirjasta paljon. Se oli juuri oikean pituinen, joten tarina jaksoi pitää otteensa ihan loppuun asti. Kirjoitustyyli oli vähäeleinen, mutta paljonpuhuva, kuten muutkin ovat maininneet. Hieman minua jo arvelutti ennen kuin kirjaa aloin lukea, että olikos tämä nyt ranskalainen, voi ei... Onneksi, onneksi tämä ei ollut sellainen tyypillinen ranskalainen kirja, joka on ollut maansa bestselleri, ja josta en olisi käsittänyt yhtään mitään.

Kirjailija oli saanut hyvin kiinni tunnelmasta, millainen voi vain tuollainen kyräilevä pikkukylä olla. Vaikka kirjassa ei todellakaan ollut mitään huvittavaa, niin ihan ääneeni täytyi nauraa, kun kyläläisiä luonnehdittiin jossakin kohtaa. Tuli niin kovasti mieleeni ihan tavalliset suomalaiset länsirannikon pikkukylät... ;)
Täytyi oikein hakea yksi kohta kirjassa, jossa näistä kyläläisistä sanottiin näin:
"Ei suinkaan tavoitella ihmisten hyväksyntää, siihen täällä ollaan liian eristyviä ja ylpeitä, vaan pelätään ennen kaikkea sitä, että joku kiinnittää huomiota; täkäläisille tuottaa sietämätöntä henkistä kärsimystä olla muiden katseen kohteena; siksi he ovat vapaat myös turhamaisuudesta; he eivät halua tulla kadehdituksi eivätkä säälityiksi vaan rauhaan jätetyiksi. Rauha on heille tärkein sana, se on heille onnen synonyymi..."

Pidin myös itse tarinasta, jossa pikkuhiljaa tuli esiin yhtä sun toista. Se, että olivatko ne paljastukset niin kovin yllätyksellisiä, on ihan eri asia, mutta hienosti oli kirja kirjoitettu ja tarina kuljetettu. Hieno kirja, toden totta. Täytyykin laittaa muitakin Némirovskyn kirjoja toivelistalleni.

Kiitos oikein paljon tästä rakkaat, hyvät kierrättäjät!

Journal Entry 16 by miumaumou at Pori, Satakunta Finland on Wednesday, August 15, 2012

Released 8 yrs ago (8/15/2012 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Nyt pukkaa viidensadan villityksestä halonhakkaajalle palkintokirjaa. Tätä toivoit, tämän myös saat. :)
Mielenkiintoisia lukuhetkiä ja ihastuttavaa elokuuta!

Journal Entry 17 by halonhakkaaja at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Friday, August 17, 2012
Kiitos Miuskis! Ihanan paljon journaleja tällä kirjalla. Tein sen verran pikasilmäystä, että kaikki edelliset lukijat vaikuttivat tästä pitäneen. Luen kommentit tarkemmin vasta kirjan luettuani. Mutta siis kaksi hienoutta odotettavissa: kirja ja kommentit :)

Journal Entry 18 by halonhakkaaja at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Thursday, September 20, 2012
Eka Némirovsky, minkä luin, mutta tuskin tulee jäämään viimeiseksi. Kirjassa oli jotain jännän kiehtovaa, mitä ei oikein osaa pukea sanoiksi. Alussa jo aisti jotain jännitettä, mutta vihjaukset olivat niin pieniä, että niitä on vaikea edes kohdistaa mihinkään tiettyihin kohtiin. Paljon oli hienoja kohtia.

Päällimmäisenä jäi ehkä mieleen se, kuinka ihmiset olivat niin kiinni omassa itsessään (vaikkakin osittain torjuivat omia ajatuksia ja muistoja, mutta yhtä lailla silloinkin olivat keskittyneitä itseensä), etteivät kiinnittäneet huomiota ympäröiviin ihmisiin, vihjauksiin, mahdollisuuksiin. Ehkä oli vähän liiankin kärjistettyä ollakseen täysin uskottavaa, mutta enemmänkin se sopi tähän kirjaan, kuin olisi mitenkään heikentänyt sen ansioita. Niin ja juuri tuo ristiriitahan oli mielenkiintoista, että ihmiset olivat keskittyneet itseensä, mutta itsetuntemus oli kuitenkin pintapuolista, ei uskallettu mennä sinne oman sielun syvyyksiin.

Kiitos kierrättäjille ja kommentoijille!

Journal Entry 19 by halonhakkaaja at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Wednesday, October 17, 2012

Released 8 yrs ago (10/17/2012 UTC) at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tarjolla bc-tapaamisessa tänään.

Journal Entry 20 by wingsumakowing at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Thursday, October 18, 2012
Nyt jo monta Nemirovskya hyllyssä. Vielä kun lukisin ne.

Journal Entry 21 by wingsumakowing at BC-tapaaminen in Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Wednesday, July 13, 2016

Released 4 yrs ago (7/14/2016 UTC) at BC-tapaaminen in Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

WILD RELEASE NOTES:

Tarjolle miittiin. Lukuiloa!

Journal Entry 22 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Friday, July 15, 2016
Nappasin Kuopion miitistä, Nemirovsky kiinnostaa. Aika paljon tämä opus onkin jo ehtinyt kiertää!

Journal Entry 23 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, January 18, 2017
Tästä on näköjään pidetty, mutta itseäni tarina ei kiinnostanut sitten lainkaan. Onneksi on ohut kirja, niin sai aakkoshaasteeseen kuitenkin hyödynnettyä ;) Hyllyssäni on vielä toinen Nemirovsky ('Suite Francaise', mitä lie suomeksi?), katsotaan josko siitä saisi vähän enemmän iloa irti.

Journal Entry 24 by wingsakirmowing at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, February 01, 2017

Released 4 yrs ago (2/1/2017 UTC) at Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Paljon reissannut kirja lähtee kierrokselle taas: onnea tammikuun kirja-arvonnan voittajalle! :)

Journal Entry 25 by slipperbunny at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, February 02, 2017
Apua, olen ehkä voittanut viime kuun kirja-arvonnan. =D Odotan vielä seuraavan kirjan saapumista niin varmistuu. En ole ikinä kuullutkaan tästä kirjailista, mutta teidän kaikkien kommentit on sen verran mielenkiintoisia että nyt olen itsekin kiinnostunut mistä on kyse.

Journal Entry 26 by slipperbunny at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, August 31, 2017
Ei ehkä ihan mun tyyppinen kirja. Juoni ei jaksanut kiinnostaa, vaikkakin tarina oli kyllä kerrottu mielenkiintoisesti. Mutta eniten kirjassa ärsytti jotenkin loppu ja vähän myös tarinan kertoja, joka oli vähän rasittava välillä.

Released 3 yrs ago (10/10/2017 UTC) at Sokoksen kahvila, PKS-miitti in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Miittiin tarjolle.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.