Generation P

by Viktor Pelevin | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by ButtesChaumont of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 8/15/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by ButtesChaumont from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, August 15, 2009
"Romaanin keskushenkilö Vladimir (ent. Vavilen) Tatarski varttui 70-luvulla ja kuuluu siis P-sukupolveen, jolle ainoa sallittu kolajuoma oli Novorossijskissa lisenssillä valmistettu Pepsi-Cola. Hän opiskeli 80-luvulla kirjallisuusinstituutissa ja kaavaili ryhtyvänsä neuvostorunoilijaksi, joka kirjoittaa ikuisia runoja ja hengenpitimikseen venäjäntää muiden neuvostokansojen kirjallisuutta.

Neuvostoliiton hajoaminen hajottaa kuitenkin ikuisuuden, jota varten Tatarski oli kuvitellut elävänsä ja kirjoittavansa. Hänestä tulee kioskikauppias tšetšeeni Husseinin palvelukseen. Sitten hän tapaa entisen opiskelutoverinsa Morkovinin, joka värvää hänet kirjoittamaan käsikirjoituksia mainosvideoihin.

Tästä alkavat hänen seikkailunsa mainonnan makeassa maailmassa. Siellä ei mikään inhimillinen jää Tatarskille vieraaksi. Hän sukeltaa loputtomien välistävetojen maailmaan, jossa kaikki huijaavat kaikkia: mainostaja tuottajaa, he molemmat kuluttajaa jne. Hän saa tehtäväkseen milloin mukauttaa läntiset mainokset venäläiseen mentaliteettiin, milloin keksiä toteutuksen ”venäläisyysaatteelle”, milloin luoda imagoa televisiossa näytettäville virtuaalipoliitikoille. Oma ilmiönsä ovat vallattomasti väännellyt mainoslauseet, joissa tutut merkkisloganit risteytyvät neukkuiskulauseisiin.

Tatarski huumaantuu milloin kärpässienijauheesta, milloin LSD:stä, milloin tavallisesta votkasta. Eräällä tripillään hän päätyy Baabelin torniin, jonka huipulla Ištar-jumalatar odottaa puolisokseen kuolevaista joka osaa ratkaista kolme arvoitusta. Tätä myyttiä Tatarski alkaa toteuttaa elämässään, ja lopulta hänestä tuleekin Ištarin puoliso, josta tehtävä virtuaalimalli saa pääosan televisiomainoksissa – mitä voi ihminen enää toivoa!"

Kovakantinen kirja vuodelta 2000, sivuja 307, venäjänkielinen alkuteos Generation "П" vuodelta 1999.


Luin kirjan ensimmäistä kertaa matkustellessani ympäri Eurooppaa. Silloin kirja ei vaikuttanut mitenkään erityiseltä. Todennäköisesti se johtui siitä, että kirja tuli luettua pienissä erissä parin kuukauden aikana. Muutamaa vuotta myöhemmin toisen lukukerran jälkeen kirja tuntui tosi hauskalta ja herätti kiinnostuksen kirjailijan muita teoksia kohtaan.

Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, August 10, 2010
Olen opiskellut venäläistä kirjallisuutta yliopistossa, mutta maan nykykirjallisuutta tunnen hävettävän huonosti. Siksi en malttanut olla nappaamatta tätä kirjaa miitistä.

Journal Entry 3 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, August 10, 2019

Released 3 mos ago (8/17/2019 UTC) at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Toivelistalukemista, ole hyvä!

Journal Entry 4 by MiuM at Kaarina, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Saturday, August 17, 2019
Kiitos, tämä tuli mukaan bc-kesäpäiviltä

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.