Beefy-paran pankkiryöstö

by Eric Malpass | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by halonhakkaaja of Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on 7/20/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by halonhakkaaja from Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Monday, July 20, 2009
Englanninkielisestä alkuteoksesta Beefy Jones (1957) suomentanut Ritva Lassila (1969).

Edit 1.4.2010
Ihanan harmiton veijariromaani, joka sai hyvälle tuulelle. Kirja kertoo lukutaidottomasta Beefystä, joka on helposti muiden höynäytettävissä ja siis otollinen kohde pikkurikollisille, jotka ottavat Beefyn mukaan 'yhtiöönsä'. Varsinkin dialogi on taidokkaasti kirjoitettu. Muut puhuvat usein niin monimutkaisesti, ettei Beefy oikein pysy mukana. Muut eivät puolestaan pysy Beefyn hitaan järjenjuoksun mukana ja heidän mielestään Beefy on se, joka puhuu ihan sekavia, vaikka lukijalle Beefyn logiikka onkin ihan selvää.

Journal Entry 2 by halonhakkaaja at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Saturday, April 23, 2011

Released 8 yrs ago (4/23/2011 UTC) at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

BC-arvonnat ovat siitä erikoisia, että niissä usein voittavat myös ne, jotka eivät varsinaisesti voita. Tämä kirja siis jatkaa matkaansa Sumakolle, joka tätä arvonnassani toivoi.

Journal Entry 3 by sumako at Kuopio, Pohjois-Savo / Norra Savolax Finland on Sunday, April 24, 2011
Kiitos kirjasta! Toivottavasti luen viimeistään kesällä.
********************************************************************
Kirjasampo (29.5.2015):

Beefy Jones on jykevätekoinen mies, jolla ei juuri ole aivoja mutta jonka sydän on puhdasta kultaa. Hän on rakastettava rosvo, joka oikeastaan haluaisi kulkea kaitaa tietä ja jolla on tapana hyräillä itsekseen aina silloin, kun hän tuntee levottomuutta tai on poikkeuksellisen onnellinen. Tämä hyväntahtoinen veikko, jolla sitä paitsi on salainen intohimo silinterihattuihin, kuuluu johtokunnan jäsenenä ”Yhtiöön”, rosvokoplaan, jonka hänen ohellaan muodostavat erään englantilaisen pikkukaupungin valitut roistot ja huijarit.
”Yhtiön” jäsenet ovat asettuneet asumaan seurakuntatalon hylätylle ullakolle (salaa kirkkoherralta). Sattuu kuitenkin niin, että kirkkoneuvosto päättää myydä vanhan ja kolkon seurakuntatalon tehtaalle ja rakentaa tilalle uuden. Beefy kuulee suunnitelman ja kertoo uhkaavasta asunnon menetyksestä tovereilleen. Siitä lähtien on ”Yhtiön” ensisijaisena tehtävänä sabotoida kaikin mahdollisin tavoin kirkkoherran suunnitelmaa. Mitä sitten tapahtuu – ajattelemattomat vehkeilyt ja täpärät paot, kidnappaukset ja ryöstöretket, joissa kaikissa vilpitön ja lievästi hämmentynyt Beefy on tiiviisti mukana – muodostaa riemastuttavan hilpeän tarinan.
(takakansitekstistä)

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.