Rewind

Registered by karjim of Skyros - Σκύρος, Evia Greece on 7/3/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Friday, July 03, 2009
Από το οπισθόφυλλο:

Τον λένε Πέτρο, αλλά κάποιοι τον φωνάζουν Μέι Ντέι, όνομα που του ‘δωσε η μητριά του, πριν πέσει σ’ έναν άγρυπνο ύπνο που κράτησε χρόνια. Η μητριά του Πέτρου είναι ζωντανή. Αλλά, κυρίως, είναι νεκρή. Κι ο Πέτρος πρέπει να το πει στον πατέρα του, γιατί αυτή η ιστορία έχει παρατραβήξει. Κι εξάλλου, η μητριά του δεν μπορεί να είναι εξίσου σημαντική με τη μάνα του, μια γυναίκα που πνίγεται στην Αθήνα. σ’ αιώνιο ριπλέι, έτσι; Όμως, τι είναι τελικά σημαντικό; Και τι είναι όπως νομίζει ο Πέτρος ότι είναι;"

Άλλο ένα βιβλίο bookcrosser. Κυκλοφορεί ανάμεσά μας ως travellinglight. μαρία μου καλοτάξιδο και πολλές πολλές επανεκδόσεις!

Journal Entry 2 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Tuesday, July 21, 2009
Τι να πρωτοπώ. Πήρα να διαβάσω το βιβλίο περισσότερο από εσωτερική ηθική υποχρέωση μιας και η συγγραφέας είναι γνωστή και φίλη bookcrosser. Πρώτο της βιβλίο, νεαρή ηλικία, δεν περίμενα και πάρα πολλά να πω την αλήθεια. Και έτσι ακριβώς είχα την αποκάλυψη. Βρέθηκα ξαφνικά σε ένα γυάλινο κλουβί, σαν αυτά που σύντομα θα έχουμε οι καπνιστές για να φιλοξενούν και να διατρανώνουν το πάθος μας. Άνθρωποι άγνωστοι και διαφορετικοί μέσα, να ανταλλάσσουν ματιές και υποψίες μέσα από διαδοχικά στρώματα καπνού που τους πνίγουν και τους επιτρέπουν ταυτόχρονα να ζουν και να αναπνέουν. Και η συγγραφέας ανάμεσά τους, κρυμμένη πίσω απ' τον καπνό και λέξεις νηφάλια αλαφιασμένες να κυκλοφορεί με ένα ξυράφι για ξύρισμα. Ξυράφι με τη γλώσσα για αναισθητικό. Κι όσο ξυρίζει μέχρι που να τελειώσει το τσιγάρο, νιώθεις ξαλαφρωμένος. Για τη νικοτίνη που σου είχε λείψει, για τους ανθρώπους που δεν είχες δει, για τις τρίχες που έφυγαν μαζί με το δέρμα και τη σάρκα σου κι απόμεινες γυμνός μέχρι το κόκκαλο.
Είκοσι έξι χρονών κορίτσι..... Κατευθείαν στην καρδιά.
Μαρία Καλωσόρισες και καλή συνέχεια. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει γιατί πρέπει να υπάρξει. Χαίρομαι που το διάβασα, χαίρομαι που σε γνωρίζω, χαίρομαι που η παρέα του bookcrossing μπορεί να έχει ΤΕΤΟΙΑ σχέση με τα βιβλία. Το μόνο που ζηλεύω είναι που δεν μπορώ να γράψω έτσι. Μπράβο!

ΥΓ Το ένα αστεράκι που λείπει είναι για το κεφάλαιο που και εγώ αισθάνθηκα να μου λείπει στο τέλος. Όχι γιατί δε θα μπορούσα να το φανταστώ μόνος μου. Γιατί θα το προτιμούσα με τα δικά σου λόγια.....

Journal Entry 3 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Friday, May 14, 2010
Αφού βρέθηκα με πολλούς φίλους bookcrossers (και πολλούς Τόμας Πύντσον!) στην παρουσίαση του βιβλίου στον Ελευθερουδάκη, όπου μίλησαν για το βιβλίο η Μαρία, ο Κώστας Κατσουλάρης κι άλλοι (ανάμεσα σ' αυτούς φυσικά κι εγώ), πήρα ένα δεύτερο αντίτυπο το οποίο η συγγραφέας υπέγραψε (δε θα 'λεγα ότι το αφιέρωσε κιόλας!) και το κρατάω στη βιβλιοθήκη μου. Αυτό λοιπόν το αντίτυπο μπορεί να ταξιδέψει!

WILD RELEASE NOTES:

Τούτο το τσίφτικο βιβλιαράκι θα βρεθεί μαζί με πολλά άλλα στη Θεσσαλονίκη για το 5ο Ελληνικό Συνέδριο BookCrossing. Θα πιαστεί και θα διαβαστεί από πολλούς άλλους αναγνώστες που με τη σειρά τους θα το αφήσουν ξανά να ταξιδέψει σε όλη την υφήλιο! Βέβαια πρώτα θα τα σπάσει στο Συνέδριο από τις 21 μέχρι τις 24 Μαΐου μαζί με τους 100+ συμμετέχοντες! Αν το βρεις εσύ τυχερέ φίλε, σκέψου πως αποτελείς κι εσύ έναν κρίκο της αλυσίδας. Γιούπι!

~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να με ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω αριστερά στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Καλό ταξίδι βιβλιαράκι!
~~~~~ FOR THE NEXT READER ~~~~~
Welcome to BookCrossing!
Write if you want a short entry about how and where you found this book. You don’t have to register to this site to do so, you can remain anonymous.
Read the book if you wish and then help it continue its trip by leaving it in a public place (a bench, a coffee-shop table, a phone booth etc) for someone to find it the same way you did. You may even give it to a friend to read!

You may find us Greek at BookCrossers Greek Forum of this site.

To leave a comment (and let me know you found the book) write (on the top left “Enter BCID”) the code number you will find on the label inside the book and click “Go”
Thank you and enjoy reading this!

Bon Voyage little book!


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.