Den kroniske uskyld

by Klaus Rifbjerg | Literature & Fiction |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by DitteL of Næstved, Storstrøms Amt Denmark on 7/2/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by DitteL from Næstved, Storstrøms Amt Denmark on Thursday, July 02, 2009
Paperback udgave fra 1964.

Om bogen:
Den kroniske uskyld er Klaus Rifbjergs første roman. Det er fortællingen om de to skoledrenge Janus og Tores venskab gennem mellemskolen og gymnasietiden.

Journal Entry 2 by DitteL from Næstved, Storstrøms Amt Denmark on Monday, July 06, 2009
Bogen begynder sin rejse som en lille stråle.

Deltagere:
gunvor (Danmark)
Semlasson (Sverige)
BAMP (Sverige)

Journal Entry 3 by DitteL at By mail, A Bookring -- Controlled Releases on Wednesday, July 29, 2009

Released 10 yrs ago (7/29/2009 UTC) at By mail, A Bookring -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Bogen er på vej til første stop

Journal Entry 4 by gunvor from Herlev, København Amt Denmark on Saturday, August 01, 2009
Bogen er kommet vel frem. Jeg glæder mig til at læse den og få lidt dansk gymnasieopdragelse.

Journal Entry 5 by gunvor from Herlev, København Amt Denmark on Monday, October 19, 2009
Denne bog var helt anderledes end jeg forventede. Jeg startede på den nogle gange og syntes at det første kapittel var svært at komme igennem, fordi jeg syntes at fortællerstilen til Janus (som også er hovedpersonen) var rimelig irriterende. Efterhånden som jeg kom længere ind i bogen vænnet jeg mig til ham og fik mere sympati for ham. Og bogen udviklede sig til at være en meget fin og til tider følsom beskrivelse om at være ung (i et noget ældre København end jeg kender) og man kan godt sætte sig ind i nogle af de tanker og situationer hovedpersonerene oplever. Jeg blev meget overrasket over slutningen - det havde jeg ikke forventet. Men jeg tror ikke den var endt sådan i dagens samfund.

Journal Entry 6 by gunvor at bookcrosser, A Bookring -- Controlled Releases on Tuesday, October 20, 2009

Released 10 yrs ago (10/19/2009 UTC) at bookcrosser, A Bookring -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Så er bogen på vej til Sverige. Tak DitteL for at du ville dele denne bog.

Journal Entry 7 by semlasson from Sala, Västmanland Sweden on Wednesday, October 21, 2009
Jag förstod ingenting när den här boken dök upp i brevlådan, men eftersom jag precis igår bestämt mig för att jag ska börja läsa böcker igen, slog jag upp första sidan och kände lite vagt igen mig. Nu, efter att ha läst din kommentar Gunvor, känner jag mig riktigt nyfiken och motiverad att läsa.

Journal Entry 8 by semlasson from Sala, Västmanland Sweden on Thursday, October 22, 2009
Den här kom precis lagom. Jag har redan börjat läsa.

Journal Entry 9 by semlasson from Sala, Västmanland Sweden on Saturday, October 31, 2009
Precis som gunvor hade jag i början lite svårt att komma in i boken. En väckte något slags minne i mig som jag inte kunde placera. Sedan kom jag på att jag tänkte på Billard um halb zehn av Heinrich Böll. Dessa båda böcker berättas på liknande vis. Märkligt att ett minne kan finnas kvar i det undermedvetna så länge. Böll läste jag när jag gick ut gymnasiet. Kanske var jag jämngammal med Janus då.
Det var väldigt svårt att få något grepp om Janus tyckte jag. Kanske hade han som namnet antyder två ansikten. Kanske var Tore hans andra ansikte. Var det så att hans stora kärlek till Tore fick honom att utplåna sig själv eller var det den som gav honom existens? Eller var Tore en del av honom själv, den goda och rena delen medan han levde ut sin svarta sida hos Ellen? Många frågetecken finns det. Den här boken skulle jag tvivelsutan behöva läsa en gång till för att riktigt komma tillrätta med mina tankar.
Slutet! Tyvärr hade jag i min nyfikenhet över kopplingen Böll/Rifbjerg googlat på titeln och råkat läsa om slutet. Därför var jag dessvärre förberedd på vad som skulle hända. Märkligt att Janus inte förebrår sig. Han kunde ju faktiskt ha varnat Tore. Jag önskar att man fick veta mer om fru Junkersen. Varför gjorde hon det?
På sätt och vis är jag glad över att den slutade som den gjorde. Någonstans runt kapitel åtta var jag helt säker på att Janus var psykopat och att han i sin frustrerade desperation skulle mörda Tore och eller Helle. Tack och lov gjorde han inte det och eftersom jag känner som jag gör måste det ju betyda att jag trots allt tycker om karaktären Janus.
Jag är glad att jag har läst den här boken och det kommer att ta ett tag innan Janus och Tore och fru Junkersen släpper taget om mig. Nu reser Uskylden iväg till BAMP.

Released 10 yrs ago (11/2/2009 UTC) at controlled release, --by post or by hand (ie ring, ray, RABCK, trade) -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Boken fortsätter till BAMP.

Journal Entry 11 by wingBAMPwing from Linköping, Östergötland Sweden on Wednesday, November 04, 2009
Boken låg och väntade på mig, i går, när jag kom hem efter ett förlängt höstlov. Fast nyfikenheten på boken är stor så lägger jag den på TBR-berget, det kan jag ju unna mig eftersom jag sitter längst ut på strålen, än så länge.

Journal Entry 12 by wingBAMPwing at Linköping, Östergötland Sweden on Sunday, July 11, 2010
En bok som sitter kvar! Jag hade, precis som föregående läsare, svårt att komma in i boken, läste om och läste om. När jag sen var inne i den kunde jag inte lägga den ifrån mig.
Semlassons tankar om att Janus och Tore skulle vara två sidor av samma person hade jag aldrig, men varför inte? Tore var ju allt som inte Janus var och jag tyckte att han nästan var sjukligt beroende av Tore.
Hans kvinnosyn var ju också skev, "Förlåt att det var till dig jag kom när det var en annan jag ville ha" skulle man kunna säga.
Ellen hade behövt fru Junkersens självförtroende, kommer en flicka som hon någonsin att få det? Och fru Junkersen varför gjorde hon som hon gjorde? Makt, svartsjuka, åldersnoja,...??

Rekommenderar den varmt!

Journal Entry 13 by wingBAMPwing at By mail, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Monday, November 22, 2010

Released 9 yrs ago (11/23/2010 UTC) at By mail, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Den här boken följer med som sällskap åt lite andra saker i Tacksamhetsutmaningen 2010.

Journal Entry 14 by pulcherrima at Aarhus N, Århus Amt Denmark on Friday, November 26, 2010
Sikke en dejlig overraskelse at blive overøst med gaver i forbindelse med Tacksamhetsutmaningen 2010. Billedet viser alle de dejlige ting jeg fik fra BAMP.

Jeg læste bogen i Folkeskolen, og syntes rigtig godt om den. Jeg vil ikke udelukke at jeg kunne have lyst til at læse den igen, nu er det jo efterhånden en del år siden sidst.

Released 7 yrs ago (5/18/2012 UTC) at Bybus i Aarhus in -- bus, tog, færger i Århus Amt, Århus Amt Denmark

WILD RELEASE NOTES:

Blev lagt i linie 17.

Har du fundet denne bog og taget den med hjem? Er BookCrossing noget nyt for dig?

Velkommen til BookCrossing.com!


Først og fremmest skal du have tak for at du fandt denne bog og tog den med hjem. Nu håber jeg at du vil være så venlig at skrive en lille hilsen herinde, i det vi kalder et Journal Entry. Hvad synes du om bogen? Hvor fandt du den? Hvem har læst den? På den måde kan andre der har haft fingrene i den høre hvad du synes, og følge med i bogens rejse.

Ideen med bookcrossing er at man slipper bogen fri igen efter endt læsning. Måske lægger du den samme sted som du fandt den, på et nyt sted, giver den til en ven eller noget helt andet. Du må også beholde den hvis du synes den er rigtig god. Uanset hvad du gør, ville det være rart at vide, så husk at holde os opdateret her på BookCrossing, hvis der sket noget nyt i bogens liv. Husk at du ikke behøver at blive medlem - men hvis du gør, kan du følge med i denne bogs måske fremtidige rejse.

Hvis du har nogle spørgsmål skal du være velkommen til at kontakte mig pulcherrima ved at sende en Private Message. Ellers er du altid velkommen i det skandinaviske forum

BookCrossingmiljøet i Aarhus er i rivende udvikling - hold dig opdateret ved at tilmelde dig facebookgruppe BookCrossing Aarhus

Held og lykke med BookCrossing - og god rejse til bogen fremover :) pulcherrima

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.