Oei, ik groei!

by Hetty van de Rijt, Frans X. Plooij | Parenting & Families | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingdutch-bookwing of Heerenveen, Fryslân (Friesland) Netherlands on 6/30/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingdutch-bookwing from Heerenveen, Fryslân (Friesland) Netherlands on Tuesday, June 30, 2009
Van de achterkant:
Het is een volkswijsheid en een wetenschappelijk gegeven dat kinderen lchamelijk niet geleidelijk maar met schokken groeien. Ook mentaal groeit je baby met sprongen. Zo'n sprong wordt aangekondigd door de drie H's: Hangerigheid, Huilerigheid en Humeurigheid. Als het weer zover is, gaan baby en ouders door een moeilijke periode. Deze, voorspelbare, perioden komen op vase leeftijden terug: ron vijf weken, daarna rond acht weken dan rond twaalf weken en ga zo maar door. Tien keer is het raak in de eerste twintig maanden, dan is de eerste grote fase in de ontwikkeling van een kind afgerond. Die fase wordt ook wel de sensorimotorfase genoemd.

Gelukkig is er een goede reden voor die moeilijke perioden. Met iedere sprong krijgt je baby er een nieuw waarnemingsvermogen en een nieuw leervermogen bij. Plotseling ligt zijn wereldje overhoop. Logisch dat hij van slag is en zich terugtrekt in het oude vertrouwde. Je baby wil eerst 'mama tanken' alvorens die nieuwe wereld te verkennen. Met iedere sprong wordt het leven van je baby een beetje ingewikkelder. Dat leidt tot meer onflicten en in het tweede levensjaar melden veel ouders echte ruzies, vooral als waarden, normen en regels aan de orde komen en het ontluikende zelfbegrip. Het is bekend dat de puberteit een moeilijke periode is, maar je puberende peuter kan er ook wat van!

Als je als ouders weet dat je kind er eigenlijk niets aan kan doen en als je begrijpt wat er in het hoofdje van je baby omgaat, dan zijn de moeilijke perioden beter te verdragen. Dit boek staat vol met uit het leven gegrepen voorbeelden die heel herkenbaar en vaak geestig zijn en met praktische tips en spelletjes die je helpen de moeilijke perioden om te zetten in vooruitgang.

Journal Entry 2 by wingdutch-bookwing at Heerenveen, Fryslân (Friesland) Netherlands on Monday, January 04, 2021
Dit boek heb ik een aantal jaar geleden verkocht via bol.com en is dus niet meer in mijn bezit.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.