Saatana saapuu Moskovaan

by Mihail Bulgakov | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9510212202 Global Overview for this book
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 5/24/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, May 24, 2009
WSOY, 1996, 504s.
Suomentanut Ulla-Liisa Heino.

Esittely www.wsoy.fi:

"Saatana saapuu Moskovaan on venäläisen kirjallisuuden sapekkaimpia satiireita. Mustan komiikan mestariteoksessa Pimeyden Ruhtinaan vierailu 1930-luvun Moskovassa rinnastuu vaikeuksiin joutuneen neuvostokirjailijan ja hänen rakastettunsa lyyriseen rakkaustarinaan sekä Pontius Pilatuksen ja Jeesuksen välienselvittelyyn kahdentuhannen vuoden takaisessa Jerusalemissa. Mihail Bulgakovin pääteos oli Neuvostoliitossa kielletty kirja miltei kolmekymmentä vuotta. Sen riehakas fantasia ja salakavala huumori ovat edelleen vertaansa vailla.

Mihail Afnasjevitsh Bulgakov (1891–1940) syntyi Kiovassa, opiskeli lääkäriksi ja toimi kirjailijana, lehtimiehenä, näyttelijänä, ohjaajana ja dramaturgina. Hän hankki mainetta esikoisromaanillaan Valkokaarti (1924) ja varhaisilla näytelmillään, mutta joutui pian Stalinin paitsioon ja sensuurin kouriin. Saatana saapuu Moskovaan -romaanin kirjoittamisen Bulgakov aloitti 1928 ja viimeisteli sitä kuolemaansa saakka. Teos julkaistiin Neuvostoliitossa ensimmäisen kerran osin lyhenneltynä jatkokertomuksena 1966–67, mutta kokonaisuudessaan vasta 1973. Bulgakov teki useita anomuksia matkustaakseen ulkomaille, mutta kirjeisiin ei koskaan vastattu. "Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at a BookCrosser, by hand -- Controlled Releases on Monday, July 26, 2021

Released 2 mos ago (7/26/2021 UTC) at a BookCrosser, by hand -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lähtee lainaan Saka74:lle yhdessä muutaman muun kirjan kanssa.

Journal Entry 3 by Saka74 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, July 26, 2021
Kiitos tästäkin kirjalainasta! Olen tämän lukenut noin 25 vuotta sitten ja olen viime vuosina ajatellut, että haluaisin lukea tämän uudestaan. Toivottavasti en pety, sillä muistan pitäneeni tästä erittäin paljon.

Journal Entry 4 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, August 8, 2021
Kun tarkemmin muistelin, tämä taisi olla jo kolmas kerta, kun luin tämän kirjan. Pidin tästä enemmän aiemmin, mihin vaikuttaa vahvasti se, että muistan lukeneeni tämän jollain kirjallisuuskurssilla yliopistossa ja rinnalla luettiin osia Raamatusta. Lisäksi kirjasta keskusteltiin ryhmässä asiaan ja kirjaan paremmin perehtyneen luennoitsijan johdolla, joten kyllähän se oli hyvin antoisaa. Ei tämä kuitenkaan nytkään ollut huono, sillä onhan tämä mestariteos. Aivan loistavaa piikittelyä Neuvostoliitossa vallinneita arvoja, olosuhteita, uskomuksia, uskontoa/uskonnottomuutta ja toimintatapoja kohtaan. En yhtään ihmettele, että tämä on ollut kielletty kirja Neuvostoliitossa. Kyllä tämä kannatti lukea kolmannenkin kerran!

Journal Entry 5 by Saka74 at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, August 21, 2021

Released 1 mo ago (8/21/2021 UTC) at Vantaa, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Paljon kiitoksia tämän klassikon lainaamisesta ja mukavia syyspäiviä!

Journal Entry 6 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, August 24, 2021
Kiitos lainan palautuksesta!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.