ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ - ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΗΠΕΙΡΟΥΣ

Registered by TIFFANY1972 of Athens - Αθήνα, Attica Greece on 5/23/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by TIFFANY1972 from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Saturday, May 23, 2009
Ο εκδότης του Νταίνικεν, ο γερμανικός εκδοτικός οίκος ECON VERLAG, διαπιστώνει ανεπιφύλακτα: "Από τότε που εκδώσαμε το πρώτο βιβλίο του, το <<Αναμνήσεις από το μέλλον>>, το <<ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ>> είναι κατά την άποψη όλων, το τολμηρότερο και συναρπαστικότερο βιβλίο του". Η υποδοχή που επιφύλαξε το αναγνωστικό κοινό στο καινούργιο βιλίο του Νταίνικεν ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη: σε χρόνο λιγότερο από δύο μήνες από την κυκλοφορία του, έγινε διεθνές μπεστ σέλλερ.
Πριν από 10 χρόνια έγραψε ο Έριχ φον Νταίνικεν το πρώτο του βιβλίο ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. Με το βιβλίο αυτό προκάλεσε μια, συχνά θυελλώδη, συζήτηση των θεωριών του σε παγκόσμια κλίμακα. Ακολούθησαν το 1969 ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤ' ΑΣΤΡΑ, 1971 ΣΠΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, 1973 Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ.
Με κάθε βιβλίο του μεγάλωνε ο αριθμός των θιασωτών του, με κάθε βιβλίο του προσείλκυε τα βέλη ισχυρών επιθέσεων εναντίον του έργου του. και όμως: με την αταραξία του ανθρώπου που κατέχεται από μια ιδέα, συνέχιζε να εργάζεται, χωρίς ενδοιασμούς το υποθετικό οικοδόμημα του στοχασμού του.
και να γιατί το ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ είναι, με απόσταση από τα προηγούμενα βιβλια του Νταινικεν, το πιο συναρπαστικό και το πιο τολμηρό εγχείρημά του: Σε 5 ηπείρους αναζήτησε ο συγραφέας ορατά και παραδοσιακά ίχνη των θεών - αστροναυτών του. Επειδή γνωρίζει, πόσο επίμονα τον παρακολουθούν εκπρόσωποι όλων των επιστημονικών κλάδων, στους περιφραγμένους χώρους των οποίων μπαίνει με την "περιπλάνησή του ανάμεσα στις επιστήμες", ο Νταίνικεν ύφανε με το ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ένα πυκνό δίχτυ από αποδεικτικά τεκμήρια - χαροποιώντας έτσι τους αναγνώστες του και δυσαρεστώντας τους αντιπάλους του.
Εδώ και πολύ καιρό ο Νταίνικεν δεν είναι πια μόνο του. Διάσημοι επιστήμονες ασπάστηκαν τις ιδέες του και τον βοήθησαν, ο καθένας με την ειδικότητά του, να κλείσει τα κενά που παρουσίαζε.
Αποτελεί επιτυχία του Νταίνικεν, το ότι λύγισε την αντίσταση των σκληροτράχηλων επικριτών του. Καθολική είναι, εξάλλου, η αναγνώριση ότι με πραγματική μαεστρία μπορεί να κάνει καταληπτά ακόμη και στους αμύητους, τους μη ειδικούς, εξαιρετικά περίπλοκα γεγονότα. Τόλμη για ανεξάρτητη σκέψη, φαντασία, επιμονή και η απαραίτητη αντοχή είναι πιθανώς οι βασικοί συντελεστές της σταθερής του επιτυχίας. Όποιος, όπως ο Νταίνικεν, κατορθώνει να γεμίζει τις μεγαλύτερες αίθουσες διαλέξεων στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Αφρική και όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και να σαγηνεύει το κοινό του - είτε είναι υπέρ, είτε κατά - , αυτός αισθάνεται τον εαυτό του να κεντρίζεται πάντοτε στην αναζήτηση των αποδείξεων.
Σε 28 χώρες και σε ακόμη περισσότερες γλώσσες έχουν εκδοθεί τα βιβλία του Νταίνικεν. Ο συγγραφέας δεν θέλει να χρωστάει τις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, που στηρίζουν το οικοδόμημα των στοχαμών του. Τις παρουσιάζει λοιπόν στο καινούργιο βιβλίο του.
Το ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, γραμμένο στο στυλ μιας υποθετικής δίκης, στην οποία ο Νταίνικεν παρουσιάζεται εθελοντικά σαν κατηγορούμενος, είναι μια πρόκληση - προς τον αναγνώστη, την επιστήμη, το μέλλον.

Journal Entry 2 by TIFFANY1972 at In Person, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Saturday, May 23, 2009

Released 11 yrs ago (5/31/2009 UTC) at In Person, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Στην πρώτη μας μάζωξη, την Κυριακή 31/5, στο νέο μας στέκι (Singles, Πλ. Αγ. Ειρήνης 4, κοντά στην Καπνικαρέα).
Απευθείας στην Kermit60, για να το απελευθερώσει στην Πάτρα.

Released 11 yrs ago (6/13/2009 UTC) at -- Somewhere in town - Κάπου στην πόλη in Patra - Πάτρα, Achaia Greece

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:


To the Finder of this Book -

Hello and congratulations!
You have not only found yourself a good book, but a whole community of booklovers dedicated to sharing books with each other and the world at large. I hope you'll stick around a bit and get to know BookCrossing --maybe even make a journal entry on this book. You may choose to remain anonymous or to join (it's free!).
=============================================

~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να με ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω αριστερά στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Καλό ταξίδι βιβλιαράκι!

===============================


Journal Entry 4 by wingPatra-OBCZwing from Patra - Πάτρα, Achaia Greece on Thursday, June 11, 2009
Το βιβλίο ταξίδεψε με το ΚΤΕΛ και έφτασε στο τραπεζάκι που ευγενικά παραχωρήθηκε από τα Starbucks για το bookcrossing!
Καλοτάξιδο εύχομαι να είναι και ευχαριστώ για το βιβλίο !!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.