Προφήτης του παρελθόντος

Registered by TIFFANY1972 of Athens - Αθήνα, Attica Greece on 5/21/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by TIFFANY1972 from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Thursday, May 21, 2009
1979:
Ο Έριχ φον Νταίνικεν [...] ξεπερνά με το νέο βιβλίο του κατά πολύ το σημερινό επίπεδο σκέψης. Ήδη πάντοτε είχε εκφράσει το "αδιανόητο" και είχε προκαλέσει μ' αυτό συζητήσεις σε παγκόσμια κλίμακα, που διαρκούν εδώ και πολλά χρόνια.
Καινούριες διαπιστώσεις και σκέψεις του συγγραφέα- ερευνητή έρχονται να τροφοδοτήσουν τη συζήτηση με καινούρια ερωτήματα.
Για πρώτη φορά ο Νταίνικεν περιλαμβάνει στις θεωρίες του ζητήματα και ερεθίσματα από τον ελληνικό χώρο: από την ελληνική μυθολογία και φιλοσοφία, τα αξιοπερίεργα της ελληνικής αρχαιότητας, τις νεότερες εργασίες ελλήνων ερευνητών.
Κι ακόμη, με εντελώς νέες, τολμηρές σκέψεις προσεγγίζει ο Έριχ Φον Νταίνικεν το φυλετικό ζήτημα: Ποιάς φυλής ήταν οι πρώτοι άνθρωποι; Ποιές είναι οι προοπτικές, που διανοίγει η σύγχρονη έρευνα γύρω από την κλαδογένεση, την κλωνική αναπαραγωγή του ανθρώπου;
Για μια ακόμη φορά ο Νταίνικεν παρουσιάζει τολμηρές σκέψεις και θεωρίες, άξιες να συζητηθούν. Πολλές από αυτές αποτελούν σήμερα ουτοπία - κι όμως ο Νταίνικεν τις διατυπώνει με τέτοια πειστικότητα, που ακόμη και οι πιο παθιασμένοι αντίπαλοί του να αναγκάζονται να προβληματιστούν.
Έτσι σήμερα, δέκα χρόνια μετά το πρώτο του παγκόσμιο μπεστ σέλερ, ο Νταίνικεν κάνει με το καινούριο του βιβλίο με το εκρηκτικό πράγματ περιεχόμενο ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός.
Ο Νταίνικεν δεν δίστασε ποτέ να στοχαστεί τολμηρά πράγματα και να τα εκφράσει. Μ' αυτό το βιβλίο του τεκμηριώνει για μια ακόμη ορά το προβάδισμά του στον τομέα της θεωρίας των θεών-αστροναυτών. Όπου οι επιστήμονες σωπαίνουν από αδυναμία να εξηγήσουν κάτι, ο Νταίνικεν βρίσκει εκπληκτικές και συχνά πειστικές ερμηνείες.
Τολμηρές υποθέσεις, θεμελιωμένες στις τελευταίες γνώσεις της σύγχρονης έρευνας και τεχνικής, δίνουν σ' αυτό το βιβλίο το "σήμα κατατεθέν": ένας γνήσιος Νταίνικεν.

Journal Entry 2 by TIFFANY1972 at In Person, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Thursday, May 21, 2009
CONTROLLED RELEASE NOTES:

Θα το δώσω απευθείας στην Kermit60 - στο νέο μας στέκι, την Κυριακή 31/5, με σκοπό να απελευθερωθεί στην Πάτρα.
Ελπίζω ν' ανακάμψει σύντομα (Πάαααααατρα, Πατρούλαααααααα! / κατά το στράτα-στρατούλα!!!)

Journal Entry 3 by TIFFANY1972 at In Person, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Friday, May 22, 2009

Released 11 yrs ago (5/31/2009 UTC) at In Person, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Θα το δώσω απευθείας στην Κermit60, στο νέο στέκι μας!
Είναι το Singles (Πλατεία Αγίας Ειρήνης 4, κοντά στην Καπνικαρέα).
Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε όλη την Καραγεώργη Σερβίας προς τα κάτω
(είναι η κάθετη οδός του Public στο Σύνταγμα). Μετά από 6-7 τετράγωνα (νομίζω...), φτάνετε στο πίσω μέρος της εκκλησίας.

Journal Entry 4 by kermit60 from Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on Monday, June 01, 2009
Το παρέλαβα στη συνάντηση και θα ταξιδέψει για Πάτρα για την ενίσχυση της ζώνης με τη δεύτερη αποστολή στα μέσα Ιουνίου!!
Ευχαριστούμε!!!

Released 11 yrs ago (6/11/2009 UTC) at -- Somewhere in town - Κάπου στην πόλη in Patra - Πάτρα, Achaia Greece

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:


To the Finder of this Book -

Hello and congratulations!
You have not only found yourself a good book, but a whole community of booklovers dedicated to sharing books with each other and the world at large. I hope you'll stick around a bit and get to know BookCrossing --maybe even make a journal entry on this book. You may choose to remain anonymous or to join (it's free!).
=============================================

~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~
Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να με ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω αριστερά στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Καλό ταξίδι βιβλιαράκι!

===============================


Journal Entry 6 by wingPatra-OBCZwing from Patra - Πάτρα, Achaia Greece on Thursday, June 11, 2009
Το βιβλίο ταξίδεψε με το ΚΤΕΛ και έφτασε στο τραπεζάκι που ευγενικά παραχωρήθηκε από τα Starbucks για το bookcrossing!
Καλοτάξιδο εύχομαι να είναι και ευχαριστώ για το βιβλίο !!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.