De kwetsbare getuige

by Denise Mina | Literature & Fiction |
ISBN: 9789041413796 Global Overview for this book
Registered by MarieBox of Lambertschaag, Noord-Holland Netherlands on 5/12/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
3 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by MarieBox from Lambertschaag, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, May 12, 2009
Beschrijving (Bol.com)

De onvergetelijke heldin van De kwetsbare getuige is Maureen O'Donnell: een jonge vrouw die niets cadeau krijgt in het leven maar zich daardoor niet uit het veld laat slaan. Haar vader misbruikte haar in haar jeugd, haar moeder drinkt en haar broer dealt.
Met haar uitzichtloze baantje als caissière van het Apollo Theatre verdient Maureen net genoeg om haar whisky te kunnen betalen.
De kwetsbare getuige gaat over Maureens moeizame pogingen te ontsnappen aan de vicieuze cirkel van zelfvernietiging. De demonen uit haar verleden blijven haar achtervolgen, maar Maureen O'Donnell weet zeker dat haar een betere toekomst wacht.
De trilogie over Maureen O'Donnell verschijnt nu in één uitgave en bestaat uit De kwetsbare getuige, Verstoten en De onwillige getuige.


Journal Entry 2 by MarieBox at Strand10 in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Saturday, June 30, 2012

Released 8 yrs ago (7/1/2012 UTC) at Strand10 in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Gefeliciteerd, je hebt dit boek gevangen!

Ik hoop dat je het leuk vindt. Vertel je hier wat je er van vond? Het zou leuk zijn als je het verder laat reizen. Geef het aan een kennis om te lezen of laat het zomaar in het wild ergens achter zodat iemand anders het kan vinden, bijvoorbeeld in een restaurant, school, buiten, of ergens anders waarvan jij denkt dat er mensen komen die dit boek zouden willen lezen.

Als je het leuk vindt kan je zelf ook gratis lid worden van BookCrossing. Je kunt dan zelf zien waar het boek na jou gevonden wordt. Je kan ook zelf boeken registeren en loslaten. Als je lid wordt, zou ik het leuk vinden als aangeeft dat je door mij met BookCrossing in aanraking bent gekomen. Dit kan door ‘MarieBox’ in te vullen bij ‘referred by:’

www.bookcrossing.com en voor nederlandse uitleg www.bookcrossing.nl

Veel leesplezier!


Thank you for picking up this book. Please make a journal entry on the BookCrossing site to let me know that this book has found a good home with you. You may choose to remain anonymous or to join (its free). If you join, please consider indicating that you were referred by MarieBox. I hope you enjoy the book. You can make another journal entry with your comments when you’ve finished reading. Whenever you’re ready to send it on its way, make a journal entry if you are giving or sending this book to a known person, or release notes if you are leaving it “in the wild” again for anyone to catch. Then watch its journey. You’ll be alerted by e-mail each time someone makes another journal entry. It’s all confidential (you’re known only by your screen name and no one is ever given your e-mail address), free, and spam-free.Journal Entry 3 by wingBoekentrolwing at Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Tuesday, July 03, 2012
Bij de tafel in Castricum werd dit boek me in de handen gedrukt door cc, die zei "dit moet je echt lezen!'.
Nou ja, dan luister je naar haar en neemt het boek mee naar huis....

Ik ben benieuws!

Journal Entry 4 by wingBoekentrolwing at Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Wednesday, May 15, 2013
Recentie van boek 1 van 3:
Deze krijgt 7 sterren. Ik ben van plan het aantal sterren van de drie boeken te middelen en zo een waardering voor de hele trilogie/ omnibus te geven.

De kwetsbare getuige: Het is een goed boek, leest lekker weg. In het begin moest ik om de een of andere reden erg wennen aan de manier van schrijven van deze auteur. Ik heb nog niet kunnen ontdekken wat daarvan de oorzaak is. Ergens halverwege was dat over en nam het boek me mee op reis.

Ik ben niet zo gecharmeerd van de hoofdpersoon. Kinderachtig, drankzuchtig, opvliegend, koppig, brutaal, eigenzinnig, nee, ze is niet mijn typische 'heldin'. Eerlijk gezegd erger ik me mateloos aan haar.
Ik snap wel dat ze is zoals ze is en de dingen doet die ze doet, maar ik kan me niet in haar vinden. Ben blij dat ze niet mijn vriendin is o.i.d.

En san nu boek twee. Verstoten. Ik ben benieuwd!

Journal Entry 5 by wingBoekentrolwing at Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Monday, May 20, 2013
Verstoten
Dit deel van de trilogie krijgt 6 sterren. Een ander verhaal, maar wel dezelfde hoofdpersoon.
In het eerste boek snapte ik nog, waarom Maureen betrokken was, waarom ze op pad ging om dingen uit te zoeken. Nu is er geen connectie tussen haar en degene die is verdwenen, behalve dan, dat ze de vrouw is van een neef van Leslie, met wie deze al jaren geen contact meer heeft.
Ook hier weer een overvloed aan drank, verkeerd milieu, gevaarlijke straten, waar niemand die bij zijn gezonde verstand is zich vrijwillig zou wagen. De aanleiding vind ik erg dunnetjes, het verhaal erna wel oké, maar ik blijf me ergeren aan Maureen, die op eigen houtje naspeuringen doet, met gevaar voor eigen leven.

Wanneer het geen drie boeken in een band geweest waren, had ik niet nog een met deze hoofdpersoon willen lezen. Ik ga nu door, want zo slecht zijn ze nu ook weer niet. Bovendien houd ik er niet van een boek niet uit te lezen, tenzij ik er echt niet doorkom.

Journal Entry 6 by wingBoekentrolwing at Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Sunday, May 26, 2013
Jammer dat er geen mogelijkheid is voor halve punten... Dan had het derde deel van de trilogie een 5,5 gekregen.

Aan de ene kant is het een erg interessant boek, omdat de verhaallijnen die in het eerste deel zijn begonnen, in het laatste deel worden afgehecht. Omdat alleen het hechten natuurlijk een veel te dun verhaal oplevert, moest Maureen ook in dit boek natuurlijk weer de barricaden op om zich te bemoeien met het verhaal / de dood van een medeverkoper op de zwarte markt.
Via haar zoon komen ze op het spoor van een bordeel, dat deel uitmaakt van een (inter)nationaal netwerk van vrouwenhandel, waar de vader van een vriendin ook nog zijdelings iets mee te maken heeft.
De politie speelt een ondergeschikte rol deze keer, Joe en Hugh komen niet vaak in het verhaal voor.
Het definitieve einde is verrassend (ik laat me er niet over uit of het geloofwaardig is en hoe Maureen er ineens bij komt dat het zo zal gaan, heb ik niet gesnapt), maar het is een einde.

Ik ben in tijden niet zo blij geweest dat ik niet meer vastzit aan een hoofdpersoon. Pffff het boek is uit Jay!

De overall rating voor het boek wordt uiteindelijk een 6.

Journal Entry 7 by wingBoekentrolwing at BC Meeting 2013 in Castricum, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, June 18, 2013

Released 7 yrs ago (6/30/2013 UTC) at BC Meeting 2013 in Castricum, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Gaat mee naar Castricum.

Ik laat dit boek meetellen voor de Football Game (Team Russia) in de BookCrossing Olympics. In totaal heeft Team Russia in de persoon van Boekentrol voor deze game 83 boeken vrijgelaten.

Journal Entry 8 by Sjibbie at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Sunday, June 30, 2013
Meegenomen van de strand meeting :). Toegevoegd aan de nog te lezen stapel die nu bijna 2 keer mijn lengte heeft bereikt.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.