ik stond laatst voor een poppenkraam

by Lucie Mosterd | Biographies & Memoirs |
ISBN: 9055154946 Global Overview for this book
Registered by libromaniulo of Den Haag, Zuid-Holland Netherlands on 4/1/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
13 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by libromaniulo from Den Haag, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, April 01, 2009
Als Maria op twaalfjarige leeftijd voor het eerst op de fiets naar de middelbare school vertrekt, zwaait haar moeder Lucie haar weemoedig uit. Haar kleine meisje wordt groot. Tegelijkertijd is ze blij voor Maria, die vol verwachting een nieuwe fase in haar leven begint. Wat Lucie niet weet, is dat Maria die dag al Manou zal ontmoeten, de loverboy die haar leven in een hel zal veranderen. Al snel verandert Maria in een onhandelbare puber. Lucie dringt niet meer tot haar dochter...

Een heftig verhaal, maar het geeft een goed beeld van hoe iemand in handen van een loverboy kan komen. Ergens blijft het onbegrijpelijk dat haar moeder zo weinig heeft beseft wat er met Maria gebeurde.

Dit boek gaat rond als *Ring*. Wil je meelezen? Stuur dan een PM.

serendipity-
Anyrock
iez
rroos
saskia74
Cynthia6
Plukkie
Xamantha
061019alexandra
letterplank
LenaLena
Uniflame
christoffel
Letterzetter

Journal Entry 2 by serendipity- from Wateringen, Zuid-Holland Netherlands on Friday, May 22, 2009
O, wat erg! Ik zie nu dat ik niet eens heb laten weten dat ik het boek in goede staat ontvangen heb. Sorry, sorry, sorry. Mijn zwangere hoofd vergeet de laatste tijd zoveel :(

Ik heb het boek gelezen. Toen ik me opgaf voor de ring was ik heel benieuwd naar het verhaal van de moeder. Toen ik het verhaal van Maria las dacht ik: Hoe kan het nu dat zo'n moeder dan helemaal niets door heeft. Wat is dat voor raar mens.

Nu ik het verhaal van de andere kant heb gehoord snap ik het beter. Je moet er toch niet aan denken dat je kind zoveel verschrikkelijks door moet maken. Ik vind het knap dat Maria en haar moeder zich hier zo goed doorheen hebben geslagen. Ik hoop dat ze nu kunnen genieten van hun welverdiende rust en dat jongens zoals Manou niet langer ongestraft zullen rondlopen.

Journal Entry 3 by wingAnyrockwing from - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Tuesday, May 26, 2009
Gister ontvangen. Serendipity bedankt voor het opsturen en libromaniulo voor het ringen. Als moeder ben ik zeer benieuwd naar dit boek.

Journal Entry 4 by wingAnyrockwing from - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Monday, July 06, 2009
Wat een vreselijk verhaal. Wat sta je als moeder ontzettend aan de kant, met al je liefde en goede bedoelingen. Heel duidelijk is het gemanipuleer van Manou, eng gewoon, hoe hij inspeelt op logische stappen van de moeder en deze verdraait richting Maria. Ik heb Echte mannen eten geen kaas niet gelezen.
Ik ga Iez pm'en.

Journal Entry 5 by wingAnyrockwing from - Ergens in de provincie, Zuid-Holland Netherlands on Friday, July 17, 2009
Boek gaat vandaag voor vijven op pad naar Iez

Journal Entry 6 by iez from Zutphen, Gelderland Netherlands on Saturday, July 18, 2009
Gekregen en in een ruk uitgelezen. Indrukwekkend. En nee ik heb geen behoefte om de kant van Maria Mosterd te lezen. Niet omdat het me niet kan boeien maar meer omdat ik ban ben dat het nog gruwelijker is dan wat de moeder schrijft. Ik ga het snel verder sturen zodat meer mensen dit kunnen lezen.

Journal Entry 7 by rroos from Utrecht, Utrecht Netherlands on Monday, July 27, 2009
Het boek ligt al een paar dagen in huis en is inmiddels al helemaal gelezen. Interessant om haar kant van het verhaal te lezen, vorig jaar las ik echte mannen eten geen kaas al. Ik herinner me dat ik vond dat moeder in dat boek vrij negatief werd afgeschilderd en kreeg ik het idee dat een groot deel van de schuld bij haar lag, vandaar dat ik erg benieuwd was naar haar kant. Tja. Ik vind dat moeder erg sterk omgaan met alles wat is gebeurd. En wat moet het voor haar vreselijk zijn. Ik hoop dat hun relatie uiteindelijk weer helemaal goed komt en dat ze zich ooit weer helemaal veilig zullen voelen. Ik mag toch echt hopen dat er, hopelijk mede naar aanleiding van deze boeken, echt iets gedaan wordt aan de hulpverlening en de voorlichting mbt tot deze pooiers, wat mogen zij van mij hard gestaft worden...

Ik stuur een pm naar Saskia74 of het bij haar welkom is


Journal Entry 8 by rroos from Utrecht, Utrecht Netherlands on Friday, August 14, 2009
In verband met vakantie is het even wat langer blijven liggen, maar het boek reist vandaag weer verder, ("terug") naar Tilburg.

Veel leesplezier gewenst, Saskia74. Libromaniulo; bedankt voor het ringen!

Journal Entry 9 by saskia74 from Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, August 16, 2009
boek is aangekomen, bedankt voor het opsturen rroos en de kaart.

Inmiddels is het boek gelezen, in 1 dag! Als je er eenmaal in begint kan je het eigenlijk niet meer wegleggen. Het boek echte mannen eten geen kaas, heb ik nog niet gelezen maar dat is wel een voornemen. Als ik het verhaal zo lees kan ik me de onmacht van de moeder voorstellen, dat iemand zo het leven van je kind en zijn omgeving kan binnendringen... heel indrukwekkend. Ik hoor steeds meer mensen in mijn omgeving die dit boek aan hun kinderen laten lezen. Bedankt dat ik mocht meelezen.


Journal Entry 10 by Sonje from Maastricht, Limburg Netherlands on Tuesday, August 25, 2009
Bij mij aangekomen, ergens in de afgelopen 10 dagen (was op pad voor mijn werk).
Ik ben benieuwd!

Journal Entry 11 by Sonje from Maastricht, Limburg Netherlands on Monday, September 14, 2009
Ik heb het boek dit weekend uitgelezen, heb hele verschillende gevoelens erbij. Aan de ene kant is het verhaal natuurlijk erg indrukwekkend, maar ik vond het vreemd dat op de achterkant staat: 'Eén ding is zeker: haar schrijftalent heeft Maria niet van een vreemde.' Ik vond de schrijfstijl namelijk op sommige momenten vreselijk. Rommelig, korte, hakkelige zinnen, kortom niet lekker lopend geschreven. Van mij had er wel wat meer redactiewerk aan te pas mogen komen. Maar het verhaal is zoals al gezegd vreselijk, ik kan me wel voorstellen dat in het boek van Maria de rol van de moeder niet al te positief is (ik heb haar boek niet gelezen), ik kan me ook lang niet altijd vinden in wat zij zegt en doet. Ook begrijp ik niet goed waarom Maria geen aangifte doet tegen Manou, en waarom haar moeder niet kan beslissen dit voor haar te doen, ze is tenslotte minderjarig... Maar dat is misschien ook duidelijker als je haar boek leest.
In elk geval een indrukwekkend boek om te lezen, dankjewel voor de ring, Libromaniulo, en dankjewel voor het opsturen, Saskia74. Ik heb Plukkie al van het weekend gePMd, maar nog niets gehoord, ik wacht nog eventjes af!

Journal Entry 12 by Plukkie from Deventer, Overijssel Netherlands on Monday, September 28, 2009
Het boek is veilig bij mij aangekomen. Ik ben er benieuwd naar. Ik heb "Echte mannen eten geen kaas" ook gelezen en ik ben benieuw hoe de moeder van Maria de situatie heeft beleefd.
Bedankt voor het opsturen Sonje, en Libromaniulo voor het ringen!

Journal Entry 13 by Plukkie from Deventer, Overijssel Netherlands on Friday, October 02, 2009
En het boek is uit. Ik was een paar dagen op Texel en had dit boek meegenomen. Ik was daar ook naar de film "Lover or loser" (naar het boek van Carry Slee)die ook over loverboys gaat. Het resultaat was dat ik 's nachts zwetend wakker werd omdat ik over loverboys had gedroomd.....
Een interessant boek dat de situatie van de moeder van Maria goed weergeeft. Toen ik "Echte mannen eten geen kaas" las dacht ik: Hoe kan het dat die moeder niets in de gaten had? Maar nu snap ik haar kant van het verhaal, en hoe moeilijk het is om erachter te komen wat er met je kind aan de hand is. Ook de rol van de school vind ik wel schokwekkend. Steeds naar ouderavonden gaan en er dan niet achter komen dat je kind spijbelt als een gek.
Ik vond het een mooi boek, en ben blij dat ik het gelezen heb. Ik ga Xamantha een pm sturen, dan kan het boek verder reizen.

Journal Entry 14 by Plukkie at bookray/bookring, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Thursday, October 15, 2009

Released 11 yrs ago (10/15/2009 UTC) at bookray/bookring, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Het boek is vandaag op de post gegaan naar Xamantha.

Journal Entry 15 by Xamantha from Ochten, Gelderland Netherlands on Friday, October 16, 2009
Ontvangen! Dank voor het opsturen, Plukkie en voor het ringen, libromaniulo!

Journal Entry 16 by Xamantha from Ochten, Gelderland Netherlands on Wednesday, October 21, 2009
Oei. Dit vind ik dus geen goed boek. Het is slecht geschreven en er staan behoorlijk wat spelfouten in en bovendien vind ik het weinig toevoegen aan het verhaal van Maria zelf. Als je 'Echte mannen eten geen kaas' niet gelezen hebt, lijkt dit boek me moeilijk te volgen, Lucie praat soms een beetje in raadselen. Ik geloof dat ik Lucie ook niet zo aardig vind...;)
Wellicht een kwestie van smaak; ik kon 'Echte mannen...' ook niet erg waarderen, terwijl het allerlei nominaties heeft gekregen.
Ik heb verschillende boeken over slachtoffers van loverboys gelezen en dit was gewoon niet een van de beste.
Lucie heeft nóg een boek geschreven over dit onderwerp, zag ik in de winkel. Ik vraag me af wat het toevoegt.

Toch juich ik deze initiatieven wel heel erg toe, het is zo belangrijk dat zowel ouders als jonge meisjes meer inzicht krijgen in de werkwijze van die pooiers (loverboy is inderdaad een veel te vriendelijk woord), hopelijk leidt dat tot minder slachtoffers.

Het boek gaat eind deze week op reis naar de volgende lezer!

EDIT: zucht, waarom heb ik dit boek nou niet meteen doorgestuurd? Het is blijven liggen en vervolgens heb ik het over het hoofd gezien. Excuses! Deze week gaat het op de bus naar Alexandra!

Journal Entry 17 by Xamantha at on Saturday, January 16, 2010

Released 11 yrs ago (1/16/2010 UTC) at

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Dit boek vervolgt eindelijk z'n reis, nogmaals excuses voor het oponthoud!

Edit: het boek is veilig bij de volgende lezer aangekomen, maar ze is momenteel niet veel online, dus maak ik nu even die melding.

Journal Entry 18 by 061019alexandra from Schoonhoven, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, February 14, 2010
Ik heb niet op de schrijfwijze gelet, dit boek echt puur gelezen voor de inhoud.
Het boek echte mannen eten geen kaas ook gelezen en zo schept het wel een goed beeld van het ontwrichte gezin door zo'n klootzak.
Dit boek en echte mannen zouden toch verplichte kost moeten zijn voor leraren e.d.
De hulpverlening in NL schiet nog steeds te kort en alles wordt onderschat, wat ook duielijk in dit boek naar voren komt.

Journal Entry 19 by 061019alexandra from Schoonhoven, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, February 18, 2010
christoffel
Letterzetter
willen overgeslagen worden
pm naar de volgende in de lijst

Journal Entry 20 by 061019alexandra at Bookring, Book Ring -- Controlled Releases on Friday, February 19, 2010

Released 11 yrs ago (2/19/2010 UTC) at Bookring, Book Ring -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

op de post naar letterplank

Journal Entry 21 by wingletterplankwing from Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on Sunday, February 21, 2010
Het boek is gisteren binnengekomen. Ik vond het toen ik terug kwam van "een dagje helpen verhuizen". We hebben de pont bij Schoonhoven genomen notabene. Wat een mooie plek, het groene hart...
Ik denk vandaag een boek uit te lezen waarna ik meteen aan "ik stond laatst voor een poppenkraam" begin. Ik ben benieuwd, zeker na het lezen van de verschillende JE's

Journal Entry 22 by wingletterplankwing from Eindhoven, Noord-Brabant Netherlands on Friday, February 26, 2010
Ik heb het boek al een paar dagen uit maar kan eigenlijk niet goed zeggen wat ik er van vind. Zeer gemengde gevoelens heb ik over het boek. Aan de ene kant leest het niet zo lekker,juist omdat het zo simpel is. Er zijn stukken in die nogal "gemaakt" en "geforceerd" op mij overkwamen, maar aan de andere kant lees je het ook zo uit.
Verder denk ik echt dat ik Lucie niet snap. Hoe kan iemand die afgestudeerd is aan de theaterschool zo los raken van een sociaal leven ( wat studenten toch meestal hebben)zodat allerlei gebeurtenissen kunnen plaats vinden in haar leven alsof ze er helemaal alleen voor staat en toch wel heel erg naief is.
Ik ben het denk ik met Xamanta eens; Ik vind Lucie ook niet aardig en toch ook wel een beetje dom...
Ik zal een PM sturen naar de volgende lezer in de rij.

Journal Entry 23 by LenaLena from Hoevelaken, Gelderland Netherlands on Friday, March 05, 2010
Van de week al ontvangen en ben er al een stukje in begonnen. Bedankt voor het sturen, letterplank! En voor de geweldige New Kids-kaart, hahaha.

Journal Entry 24 by LenaLena from Hoevelaken, Gelderland Netherlands on Friday, March 12, 2010
Mjaaah, wat zal ik er van zeggen, ik vond het een bijzonder boek, maar een lichte tegenvaller. Ik weet niet wat ik wel verwachtte, maar vond het een beetje een nikserig boek, al kan ik niet goed vertellen waarom.

Libromaniulo, bedankt voor het ringen!
Ik ga Uniflame een PM sturen.

Journal Entry 25 by LenaLena at Hoevelaken, Gelderland Netherlands on Sunday, April 04, 2010

Released 11 yrs ago (4/6/2010 UTC) at Hoevelaken, Gelderland Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Ik breng het boek dinsdag naar het postkantoor.

Journal Entry 26 by Uniflame on Thursday, April 08, 2010
Dit boek is gisteren bij me aangekomen. Heb echte mannen eten geen kaas al gelezen, dus ben erg benieuwd naar dit boek.

Bedankt voor het sturen LenaLena :)

Journal Entry 27 by Uniflame on Wednesday, April 28, 2010
Ik vond het een goed boek om te lezen. Het is weer een heel ander verhaal vanaf de kant van de moeder te lezen. Het blijft verschrikkelijk dat dit gewoon gebeurd. Ik vond het ook schokkend om te lezen hoe de hulpverlening faalde. Ik ga christoffel een PM sturen.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.