Ik mis je, ik mis je!

Registered by bookguide of Wijchen, Gelderland Netherlands on 3/5/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by bookguide from Wijchen, Gelderland Netherlands on Thursday, March 05, 2009
Gekocht bij de bieb. Gereserveerd voor een thema release ter herinnering aan Yellow-Star op haar verjaardag, 16 maart.
215pp.

Journal Entry 2 by bookguide at Wijchen, Gelderland Netherlands on Thursday, February 24, 2011
Zusterliefde, verliefdheid, dood en rouwen; dat zijn de thema's van dit leuke tienerboek. Bijna de helft van het boek gaat over alledaagse tienerbeslommeringen en schetst een goed beeld van de twee totaal verschillende karakters van de tweeling Tina en Cilla. Na de onverwachte sterfte van Cilla, moet Tina een nieuw balans vinden tussen verdriet en leven.

Ik vond het sprookje van de oude ziel dat de moeder aan Tina vertelt heel mooi:
"Er was eens een zeer oude ziel, die vele, vele mensenlevens op aarde geleefd had en nu ook zijn bestaan als ziel bijna achter zich had gelaten, ja, weldra zou hij samensmelten met de Grote Geest die de Eeuwigheid vult en deel van hem gaan uitmaken. Op dat moment voelde de oude ziel zich wat eenzaam in de lege ruimte tussen zijn laatste mensenleven en de komende Samensmelting... Ik wil erheen, zei de oude ziel. Ik heb nog een behoorlijke portie vreugde in mij. Ik wil erheen om die aan hun te geven. Maar je tijd tot aan de Samensmelting is erg kort, waarschuwde de Wachter. Natuurlijk kun je hun vreugde schenken, maar als je maar zo kort bij hen bent, doe je hun ook een gewedig verdriet als je hen verlaat.
Ik weet het, zei de oude ziel. Toch is dat wat ik wil. Ik wil hun zoveel vreugde schenken dat het hen later over hun verdriet heen zal helpen."

De visie van dit boek is eerder spiritueel dan religieus: "God is het antwoord op de wensdroom van de gelovigen voor de oplossing van moeilijke vraagstukken. Omdat ze daar zo vurig naar verlangen, nemen ze genoegen met het antwoord, al rammelt het ook aan alle kanten. Er valt zoveel op God aan te merken dat het onmogelijk is je leven vol vertrouwen in zijn handen te leggen. En nog moeilijker is het Cilla's dood te verklaren als God almachtig is."

Als haar vader eindelijk zijn verdriet laat zien, was dat "de grootste troost die Tina op dit moment kon krijgen, omdat ze tegelijk wist - dat inzicht flitste door haar heen - dat het een bewijs van sterkte is als je erin slaagt je gevoelens niet weg te stoppen. Sterk is wie zijn gevoelens, zijn vreugde, zijn verdriet durft te tonen. Sterk is het om een man te zijn en te huilen in je dochters haar. Sterk is het om een meisje te zijn en tegen de borst van je vader te huilen. Sterk is het om een weerloos mens te zijn en een ander weerloos tegemoet te durven treden."

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.