Παζαριού ανατομή

by Γιάννης Λυμπερόπουλος | Biographies & Memoirs | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingEpeaCafe-OBCZwing of Chania, Chania Greece on 2/6/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by wingEpeaCafe-OBCZwing from Chania, Chania Greece on Friday, February 06, 2009
Από το ίντερνετ:
"Όλο αυτό το βιβλίο είναι ένα μωσαϊκό ζωντάνεμα του παζαριού της Κόνιτσας, που το αποθησαύρισε μέσα του ο συγγραφέας από τα παιδικά του χρόνια. [Αλλά] ο Γιάννης Λυμπερόπουλος δεν είναι ένας απλός λαογράφος- φαίνεται να έχει και κοινωνιολογική και φιλοσοφική παιδεία... [Έτσι λοιπόν] ένα παιδί κι ένας σοφός συνεργάστηκαν για να πλαστούν αυτές οι αξιόλογες σελίδες, που και γραφικότητα έχουν και πολλά μας μαθαίνουν... Αυτό το ιδιόρρυθμο πεζογράφημα είναι και έργο ποιητικής μνήμης και μια πολύ προσωπική, ζωηρά χρωματισμένη λογοτεχνική επένδυση..."
Ανδρέας Καραντώνης

"... Είναι η ζωντανή και γραφική παράσταση ενός κόσμου και μιας κοινωνίας που, όσο κι αν ανήκουν οριστικά στο παρελθόν, δεν παύουν να μας συγκινούν, γιατί στην εποχή τους αποτελούσαν έκφραση αυθεντικής ζωής. Και η αξία του βιβλίου σ' αυτό ακριβώς εντοπίζεται: στο ότι, περιγράφοντάς τα, κατορθώνει να διατηρήσει την αυθεντικότητά τους."
Βάσος Βαρίκας

Ο aris1 έστειλε αυτό το βιβλίο μαζί με πολλά άλλα για να αφεθούν ελεύθερα στα Χανιά και στα δύο επίσημα σημεία απελευθέρωσης βιβλίων που υπάρχουν εδώ (OBCZ):


*καφέ μπάρ Έπεα Πτερόεντα στην Κανεβάρο στο παλιό λιμάνι και
*μεζεδοπωλείο – καφενείοΤιμής Ένεκεν στην πλατεία Ευαγγελίστριας στην Χαλέπα


Ευχαριστούμε πολύ που μας τα έστειλες :)
Journal Entry 2 by wingEpeaCafe-OBCZwing at Αγορά / Market Place in Chania, Chania Greece on Friday, February 06, 2009

Released 10 yrs ago (2/6/2009 UTC) at Αγορά / Market Place in Chania, Chania Greece

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

Καλωσήρθες στο BookCrossing!


Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις αυτό το σχόλιο -μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!

Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας κλπ) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ.
Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ότι χρειάζεσαι να ξέρεις για το BookCrossing. Επίσης, ρίξε και μια ματιά στον Ταξιδιωτικό οδηγό BookCrossing του a1pha, για να σου λυθούν οι απορίες!


Καλό διάβασμα! :)


Ξέροντας ότι υπάρχει ενεργός σύλλογος Ηπειρωτών στα Χανιά και λόγω της συμπάθειας μου για την Ήπειρο έψαξα στο διαδύκτιο και βρήκα ότι ο Σύλλογος Ηπειρωτών νομού Χανίων ιδρύθηκε το 1991 και ότι έχει γραφεία στην Στοά Βαρδινογιάννη (βρίσκεται στην αρχή της Αποκορώνου και την ενώνει με την Πλαστήρα, 10 βήματα από την Πλατεία Αγοράς!) και μια μικρή βιβλιοθήκη με βιβλία και περιοδικά της Ηπείρου.... Τέλειο ε;
Εκεί λοιπόν θα προσπαθήσω αφήσω αυτό το βιβλίο.... καλή του τύχη!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.