Rei Shimuran ensimmäinen tapaus

by Sujata Massey | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9512056232 Global Overview for this book
Registered by wingBookgeowing of Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 1/27/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingBookgeowing from Pirkkala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, January 27, 2009
Priimalöytö Metso-kirjaston vaihtohyllystä. Poimin kirjan mukaani crossaustarkoituksiin, sillä muistin sen olevan kanssacrossareiden toivelistoilla. Loisto-pokkari, 391 sivua.

Takakannesta:

"Rei Shimura, 27-vuotias japanilais-amerikkalainen nuori nainen, asuu työkaverinsa kanssa vaatimattomassa asunnossa Tokion laitakaupungilla ja sinnittelee päivästä toiseen pienellä englanninopettajan palkallaan. Silti Rei ei lähtisi mistään hinnasta takaisin kotiin Kaliforniaan. Intohimo japanilaisiin antiikkiesineisiin ja itsenäisyyden kaipuu pitävät hänet visusti Tokiossa.

Uudenvuoden yö lomahotellissa japanilaisilla alpeilla tuo Rein elämään odottamattomia mutkia. Rei löytää tärkeän virkamiehen vaimon ruumiin lumihangesta. Hän joutuu tulkiksi hotellin englanninkielisille vieraille ja huomaa pian sotkeutuneensa aikamoiseen soppaan. Ja soppa sakenee entisestään, kun skottilainen juristi Hugh Glendinning astuu mukaan kuvaan...

Rei Shimuran ensimmäinen tapaus sai ilmestyttyään Mystery Writers of American arvostetun Agatha Christie -palkinnon vuoden parhaasta esikoisrikosromaanista. Kirjailijan tapa sijoittaa klassinen englantilainen dekkari vanhan ja uuden välillä tasapainottelevaan Japaniin ovat tuoneet Masseylle runsaasti lukijoita ja kiitosta vanhan muodon modernista käsittelytavasta. Monikulttuurinen dekkari on syntynyt."

Kirja jatkaa matkaansa miitissä.

Journal Entry 2 by wingBookgeowing at to fulfill a wish, RABCK -- Controlled Releases on Thursday, January 29, 2009

Released 10 yrs ago (1/29/2009 UTC) at to fulfill a wish, RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja jatkaa nyt ensin Kipsulle.

Journal Entry 3 by Kipsu from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, January 30, 2009
Kiitos toivelistakirjasta! Voin nyt aloittaa sarjan lukemisen ensimmäisestä kirjasta.

Journal Entry 4 by Kipsu from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, February 17, 2010
Olen haalinut itselleni näitä Rei Shimura –kirjoja, koska Japaniin ja Kiinaan sijoittuvat tarinat ovat lähellä sydäntäni ja Rei Shimurat ovat vaikuttaneet mukavan moderneilta ja sopivan kevyiltä. Sain nyt luettua tämän ensimmäisen ja aion lukea nämäkin kirjat järjestyksessä.

Kirjan alku herätti aivan erilaisia tunteita kuin kirjan loppuosa. Alussa pohdiskelin sitä, häiritseekö minua romaanin sivuille tungetut pienet ’tietoiskut’ tai sanaselitykset Japaniin liittyvistä asioista, vai ovatko ne mukavia ja kiinnostavia. Toisaalta aluksi nämä tuntuivat vähän väkisin mukaan liitetyiltä ja länsimaista lukijaa väheksyviltä. Tarinassa siis japaninkieliset sanat oli kirjoitettu kursiivilla ja sitten ne yleensä selitettiin seuraavassa lauseessa. Esimerkiksi näin: ”Loppujen lopuksi siinä meni kuitenkin niin kauan, että olisin lukenut samassa ajassa vaikka koko Genjin tarinan! Hän tarkoitti Japanin kuuluisinta ja paksuinta kirjaa, 1000-luvulla kirjoitettua tiiliskiveä, joka todennäköisesti lojuisi omalla yöpöydälläni vielä pitkään 2000-luvullakin.” Täytyy kyllä myöntää, että nämä sanaselitykset oli upotettu tarinaan tosi luontevasti ja alun jälkeen ne eivät häirinneet minua ollenkaan, päinvastoin, kiinnostaviahan ne olivat. Oli mukavaa oppia uusia asioita lukemalla kevyttä ’dekkaria’ tai tuntea iloa siitä, että tiesi jo entuudestaan jonkin näistä sanoista.

Tarinassa päähenkilö Rei löytää murhatun naisen ja monien mutkien jälkeen päätyy sitten itse selvittelemään naisen murhaa ja joutuu tämän takia ties minkälaisiin kommelluksiin. Periaatteessa siis kyseessä on dekkari, mutta paria sivua lukuun ottamatta tämä vajaa 400-sivuinen kirja ei kyllä ollut yhtään jännittävä eikä valitettavasti temmannut mukaansa dekkarimaisella jännityksellä. Kirjaa voisi siis suositella myös sellaisille, jotka eivät yleensä lue dekkareita.

Kirja tuntui jostain syystä tosi pitkältä ja hitaalta lukea. Olihan teksti melkoisen pientä, mutta lauseet olivat kyllä järkeviä ja helppolukuisia. Ehkä lukemisen hitauteen vaikutti se, ettei kirja oikein alussa temmannut mukaansa. Loppua kohti kirjassa alkoi ehkä tapahtua enemmän. Sen sijaan lopussa taas tipahtelin välillä kärryiltä pohtiessani kuka kukin oli. Välillä henkilöihin viitattiin koko nimellä, välillä taas pelkällä etu- tai sukunimellä. Ja kun eivät ne japanilaiset nimetkään ole ihan kaikkein helpoimpia muistaa.

Pidin Reistä, koska hän oli moderni nuori nainen eikä antanut kenenkään pompotella itseään. Jostain kummallisesta syystä tässä romaanissa tuo pakollinen heteroromanssi ei edes häirinnyt minua vaan pidin sitä jopa ihan mukavana. Se, että Rei on nuori nainen, toi tarinaan mukaan sellaisia yksityiskohtia, jotka kiinnostivat itseäni. Pidin siitä, että tarinat sijoittuivat nykyaikaan ja Rei kohtasi asioita, joita kuka tahansa Tokiossa voisi kohdata. Vähän kyllä ihmetytti se, millaisella innolla Rei tunki nenäänsä mitä kummallisempiin asioihin ja paikkoihin. Ja oliko motiivina pelkästään rakkaus? Kaiken lisäksi aika nopeastihan se rakkaus syttyi, että olisikohan nyt kuitenkaan kannattanut mennä omin luvin vieraiden ihmisten taloon nuuskimaan pelkästään lomaromanssin innoittamana? Ehkä se tosiaan kirjassa hieman häiritsi, että jotkut asiat vaikuttivat vähän epäuskottavilta. Rei oli joka tapauksessa ammatiltaan englanninopettaja eikä poliisi tai yksityisetsivä. Lisäksi en ymmärtänyt sitä kummallisen viileää suhtautumista ihastuksen kohteeseen ja samalla kuitenkin yhtäkkistä heittäytymistä seksuaaliseen kanssakäymiseen. Tarinassa ei pahemmin selitelty Rein motiiveja yhtään mihinkään tarinan kannalta olennaiseen seikkaan, itse olisin mielelläni lukenut näistäkin hieman.

Kaiken kaikkiaan tykkäsin kirjasta kuitenkin oikein paljon, vaikka alku vähän kangertelikin. Lisää aion lukea! Jäin vähän pohtimaan tuota japanilaisen ja länsimaisen kulttuurin kohtaamista, mutta ajatukset jäivät oikeastaan vasta kutittelemaan aivojani enkä saa niitä vielä mitenkään järkevästi ilmaistua. Ehkä seuraavissa Rei Shimura –kirjoissa pohdin tätä lisää.

Kiva, sähkökatkos yllätti kesken journalin kirjoittamisen, joten ainakin yksi kappale piti kirjoittaa uudestaan. No, Tampere kulkee valossa jälleen.

Kirja oli muuten tosi hyvässä kunnossa, ihan kuin olisi upouutta kirjaa lukenut! Kiitos Bookgeo. Nyt kirja jatkaa matkaansa seuraavalle lukijalle.

Journal Entry 5 by super-j from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, February 17, 2010
Kiitos Kipsu, pistän lukien piakkoin.

Journal Entry 6 by Kipsu at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, March 19, 2013
Toimitan ehkä toivojalleen huomenna. Super_j ei näköjään saanut luettua.

Journal Entry 7 by lunatum at Savukoski, Lappi / Lappland Finland on Friday, March 22, 2013
Sain kirjan Tampereen ylimääräisessä miitissä, kiitos. Tätä sarjaa olen lukenut yhden kirjan ja tykkäsin joten ajattelin kokeilla josko nämä saisi luettua järjestyksessä.

Journal Entry 8 by lunatum at Savukoski, Lappi / Lappland Finland on Friday, December 06, 2013
Hotkaisin kirjan muutamassa päivässä vaikka kävinkin päivät töissä ja illalla pojat odottelivat kotona. Mielenkiintoista, etttä Kipsun mielestä kirja ei ollut nopealukuinen, kun minun mielestäni se oli juuri nopealukuinen ja mukaansatempaava. En olisi millään halunnut laskea kirjaa käsistäni!

Aiemmin olen lukenut jonkin kirjan sarjasta ja nyt olisi haaveena saada luettua kaikki järjestyksessä. (Tosin hyllystä ei löydy seuraavaa kirjaa, mutta ei niiden kanssa niin kiirettä olekaan).

Seuraavaksi kirja lähtee minun kirja-arvonnan joulukuun voittajalle.

Journal Entry 9 by lunatum at Savukoski, Lappi / Lappland Finland on Saturday, December 07, 2013

Released 5 yrs ago (12/7/2013 UTC) at Savukoski, Lappi / Lappland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Kirja lähti lunatumin joulukuun arvonnan voittajalle.
Hurr... kun ajoin viemään pakettia postilaatikkoon, auton pakkasmittari näytti -29.

Journal Entry 10 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, December 11, 2013
Tulisipa tännekin vähän enemmän pakkasta. Eilen satoi toiveikkaasti lisää lunta ohuen lumikerroksen päälle, mutta aamulla kaikki oli taas sulanut. Pettymus lapsille ja miksei äidillekin... Mutta kirja ilahdutti ainakin. Kiitos, lunatum! :)

Journal Entry 11 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, May 15, 2014
Sainpa nyt vihdoin tämänkin sarjan aloitettua ihan alusta. Toinen, kolmas ja viides osa on luettu jo aiemmin, joten tästä on hyvä jatkaa neloseen ja siitä järjestyksessä eteenpäin. Kaikki loput lukemattomat osat taitavatkin löytyä kirjahyllystä.

Olin kuullut, että tämä saattaisi tuntua pettymykseltä, jos on lukenut ennestään sarjan myöhempiä osia, niin paljon parempia ne kuulemma ovat. En ehkä ihan sanoisi, että olin pettynyt, koska nautin tarinasta tosi paljon. Ehkä tämä kuitenkin oli ennalta-arvattavampi myöhempiin osiin verrattuna. En ainakaan yllättynyt kovin paljon, kun Rei lopussa joutui kasvokkain murhaajan kanssa. Moottoripyöräilijän tapaus jäi vähän avoimeksi tai se meni vain ohi. Että oliko sekin murhaajan työtä vai joku hörhö Rein "ihailija" vain...

Näissä Rei Shimura -kirjoissa yksi iso plussa on alun henkilölistaus, jota toivoisin harrastettavan laajemminkin aina, kun teos sisältää vähänkin enemmän henkilöitä.

Osallistun tällä Toivelistakirjojen lukuhaasteeseen 2014. Kirja jatkanee eteenpäin kontrolloidusti.

Journal Entry 12 by MINKULA at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, June 18, 2014

Released 4 yrs ago (6/18/2014 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Rantakassikirja Smartpostissa eteenpäin... Aurinkoista kesää! :)

Journal Entry 13 by Tmarju at Rovaniemi, Lappi / Lappland Finland on Thursday, June 19, 2014
Että tällainen Rantakassivalinta, kiitos. Kiitos myös Auringosta: se alkoi paistaa muutama minuutti sen jälkeen kuin hain paketin automaatista. Olisitpa laittanut vielä lämpöasteitakin noin 15 mukaan....
Kirjasta sitten sen verran, etten kyllä ekan sivun perusteella ollenkaan arvellut täksi: tämän olen lukenut pari vuotta sitten, enkä kyllä oikein kovasti innostunut. Luultavasti nyt selailen tätä joku kerta ja katsotaan, jos löytyisi seuraava lukija....

P.S. Päätin kyllä luettuani tämän silloin joskus, että annetaanpa tämän sarjan olla, ei ole mun juttu, mutta nyt kun luen täältä näitä teidän kommentteja, että tämä onkin sarjan "huonoin" osa, niin ehkä sitten kuitenkin kokeilen toisen....

Journal Entry 14 by Tmarju at Lähetetty postitse, Finland -- Controlled Releases on Monday, August 25, 2014

Released 4 yrs ago (8/26/2014 UTC) at Lähetetty postitse, Finland -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tämä löytyi toivelistalta, ja kun muutenkin on kyseiselle henkilölle postia lähdössä, niin tämä pakkautuu mukana.
Toivotaan, että toivelista on ajan tasalla....

Journal Entry 15 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Thursday, August 28, 2014
Kiitos toivelistakirjasta! Tämä pitääkin lukea ennen muita Shimuroita.

Journal Entry 16 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Monday, January 25, 2016
Ihmettelen, miksi olen laittanut näitä Shimura-kirjoja toivelistalleni. Kaipa se johtuu siitä, että päähenkilö edustaa kuitenkin koheluksestaan huolimatta itsenäistä nykynaista ja siitä, että tapahtumat sijoittuvat Japaniin. Rei voisi keskittyä enemmän ja olla pomppoilematta jatkuvasti sinne tänne. Silloin kirjan juonta voisi vähän tiivistää. Tässäkin tapauksessa ennakoin syyllistä varhaisessa vaiheessa, Rei ei. Ihan viihdyttävä lukukokemus.

Journal Entry 17 by myrtillus at Pori, Satakunta Finland on Monday, July 04, 2016

Released 2 yrs ago (7/5/2016 UTC) at Pori, Satakunta Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Posti kuljettaa He_Ri:lle.

Journal Entry 18 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, July 06, 2016
Vai tällaisen kirjan tulin valinneeksi. Aivan uusi tuttavuus, mutta mielenkiintoiselta vaikuttaa. Kiitos.

Journal Entry 19 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, October 11, 2018
Alun hitaan käynnistymisen jälkeen tämä osoittautui oikein mainioksi dekkariksi. Välillä sekosin henkilöissä, mutta onneksi alkusivuilla ollut henkilölistaus palautti nopeasti oikeille raiteille.

Journal Entry 20 by wingHe_Riwing at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, October 11, 2018

Released 4 mos ago (10/11/2018 UTC) at Raisio, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Arvoitusarkkuvalinta lähtee postiin.

Journal Entry 21 by teddymama at Tuusula, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, October 21, 2018
Ensimmäinen tapaus, tullut perille arvoitusarkku nappauksena. Kiitos.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.