Nattfåk

by Johan Theorin | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingDeepswampwing of Oskarshamn, Småland Sweden on 8/8/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingDeepswampwing from Oskarshamn, Småland Sweden on Saturday, August 08, 2009
Stormvarning utfärdas

När den kraftiga storm som kallas fåken drar in över Öland gör man bäst i att hålla sig hemma. Fåken som kommer med is, snö och dimma och som drar med sig allt i sin väg. I Johan Theorins nya bok har det blivit vinter på ön. Familjen Westin har nyligen flyttat dit från Stockholm, till en stor gammal ödegård som de tänker renovera. Snart får de höra en del ruskiga sägner om stället. Sådant som naturligtvis bara är skrock och vidskepelse ? eller?

Det sägs att Åluddens gård är byggd av virke från ett skepp som förlist i havet utanför, vilket enligt folktron inte är särskilt lyckosamt. Och av de båda fyrarna som reser sig som tvillingtorn där ute i vattnet lyser bara det ena. Också kring detta finns det en legend. Men framför allt sägs det att det gamla fyrmästarbostället en gång om året - på natten till julafton - får besök av alla dem som levt på gården, men som nu är döda.

Nu är Joakim och Elin Westin knappast av den vidskepliga sorten. De är tvärtom moderna människor - som har valt att flytta till ön för att de har tröttnat på det hektiska storstadslivet och för att barnen ska få växa upp med naturen runt knuten. När de är färdiga med den omsorgsfulla upprustningen av gården funderar de på att starta någon form av verksamhet där, ett sommarkafé eller kanske bed-and-breakfast.

Men familjen Westin är inte de enda nykomlingarna på norra delen av ön denna vinter. Polisstationen i Marnäs, som har varit stängd i flera år, ska återinvigas och få sin egen närpolis: den nyexaminerade Tilda Davidsson. Hon har sina rötter i trakten och passar på att bekanta sig med sin enda levande öländska släkting, den åldrade sjökaptenen Gerlof Davidsson (som vi känner igen från Skumtimmen). Som vanligt har Gerlof en hel del att berätta ?

På gården vid Åludden får drömmarna snart ge vika för katastrofen. En dag hittas Elin död i vattnet. Hon har lämnat barnen på daghemmet i byn, ensam vandrat hemåt längs kusten och, som det verkar, halkat och fallit från den gamla piren ut mot fyrarna. Hela Joakims tillvaro slås i spillror, och ändå fortsätter han frenetiskt med renoveringen av huset, kanske i ett försök att hålla kvar sin hustru. Till barnen, som är för små för att själva förstå vad som har hänt, säger han bara att Elin har rest bort. Men dottern Livia är övertygad om att hennes mamma kommer tillbaka. Åtminstone för att fira jul.

Nattfåk är den andra fristående delen i Johan Theorins planerade Ölandskvartett. Här får vi stifta bekantskap med en rad nya människor, men också möta några vi redan känner - inte minst den pensionerade sjökaptenen Gerlof Davidsson. Precis som Skumtimmen är det en stark och oförglömlig läsupplevelse, en blandning av kriminalroman, spökhistoria och familjedrama med originella karaktärer, fängslande miljöer och en lika sorglig som spännande intrig.

Journal Entry 2 by wingDeepswampwing at Another BookCrosser, RABCK -- Controlled Releases on Saturday, August 08, 2009

Released 10 yrs ago (5/23/2009 UTC) at Another BookCrosser, RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Den blev fri vid ett besök i Göteborg.

The Ultimate Challenge 2009
RABCK challenge 2009

Journal Entry 3 by Panzeranzi from Göteborg, Västergötland Sweden on Sunday, August 09, 2009
Tackar! Har börjat läsa lite i den och tycker att den verkar lovande.

Jag läste ut den på en dag i min sköna läshörna på balkongen. Jag tyckte mycket om den. Speciellt glad blev jag över att Gerlof är tillbaka, han är min favorit. Spännande med spöken också, jag kan inte låta bli att tro lite på att de finns. Skildringarna av Öland är vackra, jag vill ta med mig barnen och åka dit, kommer ihåg att jag tyckte om ön när jag var där för länge sedan. Jag ser fram emot författarens nästa bok.

Journal Entry 4 by Panzeranzi at controlled release, a controlled release -- Controlled Releases on Monday, August 17, 2009
CONTROLLED RELEASE NOTES:

Lånat ut boken till en kollega!

Det blev två arbetskamrater som läste den och båda tyckte mycket om den!

Journal Entry 5 by Panzeranzi at RABCK, RABCK -- Controlled Releases on Sunday, December 20, 2009

Released 9 yrs ago (12/24/2009 UTC) at RABCK, RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!!

Journal Entry 6 by capricorn56 from vittaryd, Småland Sweden on Sunday, December 27, 2009
Låg i paketet i julklappsutbytet...

Har kommit halvvägs i den och den är en bok jag tycker om.....så den lär snart vara utläst....

Journal Entry 7 by capricorn56 at vittaryd, Småland Sweden on Saturday, March 09, 2013

Released 6 yrs ago (3/11/2013 UTC) at vittaryd, Småland Sweden

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Skickas till annan bookcrossare för att fira min Bc 5årsdag

Journal Entry 8 by Vilda at Stockholm, Södermanland Sweden on Wednesday, March 13, 2013
Tack! Jag har inte läst Theorin förut och ser fram emot denna!

Journal Entry 9 by Vilda at Stockholm, Södermanland Sweden on Saturday, August 18, 2018
Har så äntligen läst boken. Välskriven deckare med trevliga spökinslag. Kan mycket väl tänka mig att läsa fler av dessa.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.