Ta vare på mamma

by Kyung-Sook Shin | Literature & Fiction |
ISBN: 9788275475228 Global Overview for this book
Registered by Askeladda of Skien, Telemark fylke Norway on 1/19/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in a Controlled Release! This book is in a Controlled Release!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Askeladda from Skien, Telemark fylke Norway on Friday, September 28, 2012
Denne boka ble registrert som en reisende bok av Askeladda. "Så lenge det fremdeles finnes bøker jeg ikke har lest, er livet verdt å leve", fritt sitert etter Göran Tunstrøm.

Mamma hadde alltid vært der. Men nå er hun borte. Det tok bare et øyeblikk, på T-bane stasjonen i Seoul, og plutselig var hun det ikke. Hva har skjedd? Hvor er mamma? Og hvem var hun egentlig?

En lavmælt roman om sårene og lengslene i hjertet av en familie.
1.5 mill solgte eks.på to år, den mestselgende koreanske roman noensinne.
Et unikt portrett av den koreanske kulturen og en gripende utforskning av tema som: hva vil det si å være mor? Hvilke bånd binder oss sammen som familie? Hvordan blir vi usynlige for dem som står oss nærmest?

Den Norske Bokdatabasens omtale:
Under et familiebesøk i Seoul blir mamma borte. Mens barna krangler om hvordan de skal lete etter henne, og faren vender hjem til landsbyen for å vente, forteller hver av familiemedlemmene sin egen historie om livet med moren.
Forlagets omtale:
Mamma hadde alltid vært der. Men nå er hun borte. Det tok bare et øyeblikk, på t-banen i Seoul, dørene gikk igjen, pappa snudde seg rundt, og plutselig var hun ikke der lenger. Hva har skjedd? Hvor er mamma? Og hvem var hun egentlig? Mens de krangler om hvordan de skal lete etter henne, må familien tenke gjennom livet med moren på nytt. I historiene deres tar et nytt bilde form, av en kvinne alle trodde de kjente. Ta vare på mamma er et unikt portrett av den koreanske kulturen, og en utforskning av universelle temaer: Hva vil det si å være mor? Hvilke bånd binder oss sammen som familie? Og hvordan blir vi usynlige for dem som står oss aller nærmest? «Dette er ei god bok som fortjener mange lesere.» Terningkast fem, Torbjørn Trysnes, Fædrelandsvennen

Journal Entry 2 by Askeladda at Skien, Telemark fylke Norway on Sunday, May 21, 2017
Moren i familien forsvinner på en T bane stasjon i Seoul. I boka blir vi kjent med de øvrige familiemedlemmene gjennom leteaksjonen de setter i gang og deres relasjon til den forsvunnede moren.

Første del av boka fortelles gjennom eldste datter, en etablert forfatter. Det fortelles i du form, noe som vanskeliggjør lesningen noe. I andre del av bok er det eldste sønn vi blir kjent med og hans forholdt til moren, i tredje del av boka er det faren/ektefellen som er synsvinkel og i fjerde del yngste datter. Felles for familiemedlemmene er at det først er nå som moren er blitt borte at de oppdager hvor usynlig moren har vært, hvordan de har oversett henne og egentlig ikke har kjent henne. Og de oppdager hvor viktig hun likevel har vært.

Boka gir også innblikk i Koreansk kultur og veien fra et fattig jordbrukssamfunn i krig til et moderne høyteknologisk bysamfunn.

På tross av at boka er interessant, griper den meg ikke riktig. Tror det har noe med fortellerteknikken å gjøre, jeg savner kanskje en jeg - forteller. Det hjelper ikke at moren dukker opp som fugl i nest siste del av boka. Jeg opplever å bli stående på utsiden av fortellingen og blir ikke så berørt som baksideteksten lover. Kanskje andre lesere vil oppleve dette annerledes. Det hadde vært interessant å høre!

Journal Entry 3 by Askeladda at Skien, Telemark fylke Norway on Wednesday, May 24, 2017

Released 2 yrs ago (5/24/2017 UTC) at Skien, Telemark fylke Norway

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Ønsket av en annen bookcrosser:)
God lesning!

Til deg som finner boka sier jeg: velkommen til bookcrossing!
Takk for at du tok vare på boka!

Skriv gjerne en kommentar JE (journal entry) så vet vi at boka er trygt hos deg. Jeg blir glad om du vil skrive hvor du fant boken. Senere kan du skrive hva du synes om boken når du har lest den.

Slipp den gjerne fri igjen, eller gi den til en venn. Da kan du også skrive hvordan du lar boken reise videre, slik at vi kan følge den på reisen. På det skandinaviske forumet deler vi gleden over bøkenes vandring i verden.

Du kan være anonym om du vil. Eller du kan bli medlem (join). Det er gratis. Din e -post adresse blir ikke oppgitt eller videreformidlet til noen. Du får ikke spam. Som medlem kan du følge boka videre reiserute. Du må gjerne referere til meg, Askeladda, som den som gjorde deg kjent med BC.

Under fanen 'Samfunn' vil du finne bokinteresserte mennesker fra mange land. Det er skandinaviske og internasjonale forum hvor du kan delta i bokpraten. Bookcrossere er generøse, vennlige mennesker, bare prøv!

Håper du vil like boka du har funnet!
Les den, skriv et lite bokslipp notat og la boka reise videre!

Journal Entry 4 by CathrineB at Hønefoss, Buskerud fylke Norway on Wednesday, May 31, 2017
Takk for at du sendte denne boka!

Journal Entry 5 by CathrineB at Hønefoss, Buskerud fylke Norway on Wednesday, June 14, 2017
Du-formen irriterte meg helt i begynnelsen av boka, følte at det ble litt forvirrende og unaturlig. Men det skyltes nok delvis at jeg ikke er vant til å lese bøker i du-form. Ellers synes jeg boka var interessant og det var en tankevekker om vårt forhold til nære familiemedlemmer. Vi tar de for gitt, vi sier/gjør ting og lar vær å si/gjøre ting, og når det er for sent, så ser vi plutselig ting i et nytt lys.

Jeg gir denne boka videre til Travelina neste gang vi treffes.

Journal Entry 6 by CathrineB at Hønefoss, Buskerud fylke Norway on Sunday, July 02, 2017

Released 1 yr ago (7/1/2017 UTC) at Hønefoss, Buskerud fylke Norway

CONTROLLED RELEASE NOTES:

overlevert til Travelina.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.