Είσαι δική μου

by Higgins-Clark Mary | Mystery & Thrillers |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by panost of Athens - Αθήνα, Attica Greece on 1/16/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by panost from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Friday, January 16, 2009
Ταξιδεύοντας μόνη μ’ ένα κρουαζιερόπλοιο, η Ρεγκίνα Κλόζεν αποβιβάστηκε απρογραμμάτιστα στο Χονγκ Κονγκ με σκοπό να ξανασυναντήσει το πλοίο στην Ιαπωνία. Από τότε δεν την ξαναείδε κανείς…Τρία χρόνια αργότερα, στη ραδιοφωνική εκπομπή της ψυχολόγου Σούζαν Τσάντλερ, με θέμα μοναχικές γυναίκες που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς, μια ακροάτρια περιγράφει τη δική της εμπειρία σε μια κρουαζιέρα. Ταξίδευε μόνη κι ένας γοητευτικός συνταξιδιώτης της την έπεισε να φύγει μαζί του.
Η γυναίκα μετάνιωσε την τελευταία στιγμή κι ο άγνωστος άντρας έγινε άφαντος. Προηγουμένως, όμως, της είχε χαρίσει ένα δαχτυλίδι με χαραγμένη τη φράση Είσαι δική μου.

Ένα παρόμοιο δαχτυλίδι φέρνει λίγο αργότερα στο γραφείο της ψυχολόγου η μητέρα της αγνοούμενης Ρεγκίνα Κλόζεν. Το δαχτυλίδι είχε βρεθεί στα προσωπικά αντικείμενα της κόρης της και η Σούζαν αρχίζει να υποψιάζεται πως πίσω απ’ όλα αυτά κρύβεται ένας παρανοϊκός δολοφόνος.

Mary Higgins-Clark You belong to me 1998 Bell 2001. Τηλεταινία 2002 (ΗΠΑ).

Για άλλη μια φορά έχουμε θύματα γυναίκες σε έργο της Χίγκινς Κλαρκ αλλά σε καμία περίπτωση επαναλήψεις προηγούμενων βιβλίων ή χαρακτήρων. Μία η γυναίκα, δύο οι ύποπτοι εγκληματίες. Γλαφυρές περιγραφές, ξανά ζωντανοί χαρακτήρε και μια πολύ καλή χαρτογράφηση της Νέας Υόρκης, όπως και σε όλα τα έργα της συγγραφέως. Ο χρόνος τελειώνει και ο ένοχος αποκαλύπτεται μόνο στο τέλος. Ο δολοφόνος σκοτώνει βασισμένος σε ένα παλιό τραγούδι, κάτι που συνάντησα σαν μοτίβο και στην Αγκάθα Κρίστι. Υπόσχομαι να μην ξαναπάω κρουαζιέρα μετά από αυτό το βιβλίο.

Bookring-η σειρά

mtzam
roumpagiat61
MariaKall

Journal Entry 2 by mtzam from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Thursday, January 22, 2009
Μου έφερε ο panost το βιβλίο στο σπίτι. Ξεκίνησα να το διαβάζω την επόμενη στον ηλεκτρικό. Πρόσεξα ότι με κοιτούσαν επίμονα όλοι. Κάνω να δω τον τίτλο και λεγόταν "Είσαι δική μου". Σκέφτηκα ότι θα πιστεύουν ότι διαβάζω Βίπερ και έκρυψα τον τίτλο με το χέρι μου. Ένας παππούς εξακολουθούσε να με κοιτάει με μια έκφραση αηδίας στη μούρη. Έφτασα στη δουλειά ενοχλημένη και ανέφερα το συμβάν σε μια συνάδελφο. "Φέρε το να το δω" μου λέει και την βλέπω να ξεκαρδίζεται στα γέλια. Πολύ μετά κατάλαβα ότι δεν με κοιτούσαν για το βιβλίο στον ηλεκτρικό... Το πρωι βιαστική για τη δουλειά παίρνω έναν σελιδοδείκτη από ένα βιβλίο που μου είχε δώσει ο aris1 να διαβάσω. Δεν πρόσεξα όμως ότι ήταν διακοσμημένος με γυμνές φιγούρες γυναικών και στο κάτω μέρος του είχε το ρητό: "Γαμείς δεν γαμείς ο καιρός περνάει"... Γι' αυτό λοιπόν με κοιτούσαν... Φυσικά γέλασα με την ψυχή μου...

Journal Entry 3 by mtzam from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, February 02, 2009
Την αμαρτία μου θα την πω! Δεν ξετρελάθηκα! Κατάλαβα σχεδόν αμέσως ποιος ΔΕΝ είναι ο δολοφόνος από τη σκιαγράφηση των χαρακτήρων. Αυτό που λέμε είναι πολύ εμφανές για να είναι αυτό, έτσι... Μετά με την εις άτοπον κατέληξα στον ένοχο. Πλάτιαζε σε κάποια σημεία χωρίς να γίνεται πολύ κουραστικό βέβαια αλλά η βασική πρωταγωνίστρια που ήταν λίγο ψυχολόγα, λίγο δικαστίνα και λίγο ωραία μου την "έσπασε" που όλα τα καταλάβαινε αφού είχαν περάσει χρόνια και ζαμάνια. Άσε που εξυπηρετούσε απόλυτα την πλοκή του βιβλίου, δηλαδή στημένος χαρακτήρας, καθόλου φυσικός και ολίγον τι σπασίκλω. Σε γενικές γραμμές παρ' ότι το διάβασα ευχάριστα και γρήγορα δεν το κατατάσσω στην ίδια κλίμακα με τα βιβλία της Αγκάθα ή του Ντόυλ.

Θέμα δεύτερον και πολύ σημαντικό κατ' εμέ: η ποιότητα των εκδόσεων Bell:

Ο φίλος μου panost, χαρακτηριστικός φίλος και λάτρης των Bell άπειρες φορές έχει προσπαθήσει να με πείσει να διαβάσω Bell και τώρα μου έριξε ένα πολύ καλό δόλωμα, αστυνομικά μυθιστορήματα, που ξέρει πως έχω μια αδυναμία. Η ποιότητα του χαρτιού απαράδεκτη, η μυρωδιά του βιβλίου εξωφρενική και η βιβλιοδεσία για τα σκουπίδια. Φοβόμουν να ανοίξω το βιβλίο μην χαλάσει. Πολύ μεγάλο αρνητικό αυτό για μένα. Αλλά με χαρά διαπίστωσα πως τα θετικά των Bell είναι αρκετά σημαντικά και θα δεχόμουν να διαβάσω ένα Bell με μεγαλύτερη ευκολία γιατί:
- Είναι μικρά και πολύ ελαφριά, ιδανικά για διάβασμα σε συγκοινωνίες
- Χωράνε παντού και δεν σε ενοχλούν με την παρουσία τους
- Δεν απογοητεύεσαι με τον όγκο του βιβλίου μιας και διαβάζονται αμέσως
Το βιβλίο θα ταξιδέψει για τον roumpagiat61 άμεσα.

Panost αναμένω και τα υπόλοιπα της ιδίας, για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη γνώμη!

Journal Entry 4 by mtzam from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Thursday, February 12, 2009
Έστειλα σήμερα το βιβλίο με το ταχυδρομείο συστημμένο! Ήταν η μοναδική φορά που πήγα στο ταχυδρομείο και δεν είχε κανέναν πριν από μένα... Δεν είναι τέλειο. Καλή ανάγνωση roumpagiat61.

Journal Entry 5 by roumpagiat61 from Vyronas - Βύρωνας, Attica Greece on Wednesday, February 18, 2009
Το βιβλίο είναι στα χέρια μου και θα χρησιμοποιηθεί ως μυοχαλαρωτικό.Ο λίαν ερωτικός σελιδοδείκτης θα συνοδεύει το βιβλίο συνδέοντας το πεπερασμένο του έρωτα με το ατέρμονο του χρόνου.Η mtzam είχε βάλει μέσα στο πακέτο μολύβια,μανταλάκι, γομολάστιχα τα οποία η Ριρού θεώρησε ότι της ανήκαν και τα οικειοποιήθηκε ασυζητητί! Ευχαριστώ, Άγιε Βασίλη μου.

Journal Entry 6 by roumpagiat61 from Vyronas - Βύρωνας, Attica Greece on Saturday, February 21, 2009
Αν ήταν καμιά εκατοστή σελίδες μικρότερο, σίγουρα θα ήταν καλύτερο. Με συνόδεψε σε μετρό, σε λεωφορείο που έκανε 45 λεπτά να κατέβει στο κέντρο. Πραγματικά συγχάρηκα τον εαυτό μου που το είχα στην τσάντα μου.Συμφωνώ με την προλαλήσασα. Δεν είναι Αγκάθα Κρίστι ούτε Ντόυλ.

Journal Entry 7 by mariakall from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, February 22, 2009

Στα χέρια μου.21-4-2009
Έμεινε αρκετό καιρό στα χέρια μου γιατί είδα ότι ήμουν η τελευταία στο bookring και είπα να το καθυστερήσω, δίνοντας προτεραιότητα σε άλλα bookring, όπου ήμουν στην μέση της λίστας.

ΘΕΜΑ 1ο : Που είναι ο σελιδοδείκτης;;;; Ε;;;; Δεν νομίζω όλη η φασαρία να έγινε για τον σελιδοδείκτη που συνόδευε το βιβλίο με τον ωραιότατο πίνακα του Γ. Σπύρου.

ΘΕΜΑ 2ο : Το πρόβλημα με τη ποιότητα του χαρτιού και την μυρωδιά δεν το εντόπισα και είμαι από τους ανθρώπους που τα μυρίζουν τα βιβλία (εντάξει μεταξύ ομοιοπαθών είμαι νομίζω). Όμως ένα θεματάκι με την βιβλιοδεσία όντως υπάρχει. Αυτή την στιγμή το βιβλίο είναι σε δύο τόμους και χρίζει εργασιών συντήρησης. Όχι κάτι τραγικό βέβαια με λίγη κόλλα το θέμα λύνεται αλλά δεν ήμουν καλή στην χειροτεχνία οπότε αφού θα επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του, θα το περιποιηθεί αυτός.

ΘΕΜΑ 3ο : Σε αντίθεση με τα άλλα βιβλία της συγγραφέα οι υποψήφιοι δολοφόνοι ήταν κάπως περιορισμένοι. Την ηρωίδα του βιβλίου δεν την βρήκα σπασίκλο, όπως την χαρακτηρίζει η mtzam, αλλά μάλλον ψιλοηλίθια. Πάει να της κλέψει δεύτερη φορά επίτηδες τον γκόμενο η αδερφή της και αυτή το παίζει υπεράνω!!! Ούτε ένα μαλλιοτράβηγμα, ένα ξεκατίνιασμα, αντίθετα έχει μία στάση «κάτσε να της κάνω πλάτες για να δω αν θα μου τον φάει και αυτόν». Ε αυτά δεν γίνονται. Τέλος πάντων το βιβλίο διαβάστηκε γρήγορα και χωρίς να κάνει κοιλιά, και δεν λέω ότι έχασα τον χρόνο μου.

ΘΕΜΑ 4ο : Σε κρουαζιέρα ούτε εγώ ξαναπάω, αλλά όχι εξ αιτίας τους βιβλίου, εξ αιτίας της κρουαζιέρας. Ένα πλοίο τίγκα στα μεσήλικα ζευγάρια και τις ηλικιωμένες κυρίες, όλες με μία τουαλέτα για κάθε βράδυ και σε κάθε λιμάνι μία ώρα στημένοι στην ουρά σε κάθε αποβίβαση περιμένοντας να σε βγάλουν φωτογραφία. Να είσαι στην Βαρκελώνη και να περιμένεις να βγει όλο το πλοίο φωτογραφίες με τις σερβιτόρες του πλοίου που είναι ντυμένες Σπανιόλες για να πατήσεις το πόδι σου στο λιμάνι. Για το φαγητό να μην συζητήσουμε, σαν να ήταν Άγγλος ο μάγειρας.

Journal Entry 8 by mariakall at Athens, A Bookring -- Controlled Releases on Monday, May 11, 2009

Released 11 yrs ago (5/7/2009 UTC) at Athens, A Bookring -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Έχει παραδοθεί εδώ και μέρες στον ιδιοκτήτη του.

Journal Entry 9 by panost from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Tuesday, May 12, 2009
Αχ το ξέχασα αυτό εδώ. ΟΚ το ενημέρωσα και είναι available. Στο δρόμο για το τυπογραφείο!!!Ένεκα η κατάστασή του...Σας ευχαριστώ όλους για το ταξίδι του και για τα σχόλιά σας.

Journal Entry 10 by panost at Cafe Bazaar in Thessaloniki - Θεσσαλονίκη, Thessaloniki Greece on Thursday, September 17, 2009

Released 11 yrs ago (9/12/2009 UTC) at Cafe Bazaar in Thessaloniki - Θεσσαλονίκη, Thessaloniki Greece

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

Για τη ζωνούλα μας.

Journal Entry 11 by tigressaki from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, March 01, 2010
Το πήρα απο την συνάντηση της Κυριακής 28/2/2010

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.