Elämä on karavaaniseralji

by Emine Sevgi Özdamar | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 9512054493 Global Overview for this book
Registered by wingerpaxwing of Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on 5/17/2009
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingerpaxwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, May 17, 2009
"Elämä on karavaaniseralji - siinä on kaksi ovea - toisesta tulin sisään - toisesta menin ulos"

Gummerus:
"Tämä kirja on kuin itämainen satu: se hivelee niin älyä kuin tunnettakin. Tarinan kertoja on turkkilaistyttö, joka kertoo elämästään aina äidin kohdusta Saksaan lähtöönsä asti. Elämän matto valmistuu miljoonista pienistä langanpätkistä, miljoonista pienistä tapahtumista ja sanotuista sanoista. Perheen vaiheita seurataan Malatyasta Istanbuliin, Istanbulista Bursaan, sitten Ankaraan ja takaisin Istanbuliin.

Lukija imaistaan keskellä elävää, vastakohtia täynnä olevaa Turkkia, maailmaan jonka arkipäivästä tuskin tiedämme paljoakaan. Äidit ja isoäidit tytön ympärillä edustavat naisten solidaarisuutta toisiaan kohtaan, perheen ja suvun merkitystä, he valottavat elämän vääjäämätöntä kulkua kuolemaa kohti, joka on aina ja kaikkialla läsnä. Turkin olot, politiikka, uskonto ja historia avautuvat lukijalle tarinoita kertovien henkiöiden kautta kaikessa värikylläisyydessään ja karmeudessaan. Özdamarin maailma soi, tuoksuu ja maistuu.

Emine Sevgi Özdamar tuli suuren yleisön tietoon, kun hänen romaaninsa Elämä on karavaaniseralji voitti arvostetun Ingeborg Bachman -palkinnon vuonna 1991. Palkintoraati oli haltioissaan värikylläästä tarinasta jossa oli vanhojen satujen mahtia ja jossa saksan kieli alkoi syntyä uudestaan runollisella ja aivan ainutkertaisella tavalla: Özdamarin kieli oli erinomainen osoitus siitä, miten kulttuurien yhteentörmäys parhaimmillaan vain rikastuttaa kieltä. Kieli eli loisteliaasti myös käännöksinä: London Times Literary Supplement valitsi romaanin vuoden kirjaksi 1994. Özdamar on juuri saanut Adalbert von Chamisso-palkinnon tuotannostaan."


Journal Entry 2 by wingerpaxwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, January 01, 2017
Tämä joskus luettu kirja vapautuu ainakin MMerin BC-synttärihaasteen merkeissä. Onnittelut yksivuotiaalle!

Vapautus on näköjään tuhannes villi vapautukseni. Luvussa saattaa olla pientä heittoa, sillä joskus on tainnut villistä kirjasta tulla nappausmerkintä, ennen kuin olen ehtinyt tehdä vapautusilmoitusta, ja joskus olen ehtinyt tehdä villi vapautus -merkinnän, kun olen luullut miittinapatuksi päätyneen kirjan jääneen vain villeille teille. Mutta suunnilleen tuhannes villi vapautukseni...

Journal Entry 3 by wingerpaxwing at Herttoniemi in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, January 01, 2017

Released 4 yrs ago (1/1/2017 UTC) at Herttoniemi in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Vapautuu Laivalahdenkadun Shell-asemalle.Read and Release at BookCrossing.com...

Kiitos, että nappasit tämän kirjan mukaasi! Teethän tähän vielä löytömerkinnän. Olisi mukavaa, jos kävisit myöhemmin kertomassa, mitä kirjasta pidettiin ja miten sen matka jatkuu.


Bookcrossingista Wikipediassa
Foorumi suomenkielisille
Liity mukaan!

Journal Entry 4 by cirith at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, January 04, 2017
Löysin kirjan äsken Herttoniemen IT's Yoga Stuodion edessä olevalta pöydältä (jonne se oli jotenkin siirtynyt huoltoasemalta). Kiitokset vapauttajalle, vaikuttaa tosi kiehtovalta kirjalta! Odotan innolla lukukokemusta.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.