Den vita massajen

by Corinne Hofmann | Biographies & Memoirs |
ISBN: Global Overview for this book
Registered by wingbabelfiskwing of Jönköping, Småland Sweden on 9/1/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in a Controlled Release! This book is in a Controlled Release!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingbabelfiskwing from Jönköping, Småland Sweden on Monday, September 01, 2008
Corinne och hennes fästman Marco åker på solskenssemester till Kenya. Redan på flygplasten i Mombasa känner Corinne att här vill jag leva, medan Marco med rynkad näsa tycker att det luktar illa. Där börjar deras första gräl som fortsätter i flera dagar. Kulmen är nådd när Corinne får syn på en vacker Massaj-krigare på färjan över till busstationen. Hon blir blixtförälskad och tänker att ''honom vill jag ha''. Marco som märker att Corinne stirrar på Massajen tycker att hon skämmer ut sig. Hela semestern letar hon med blicken efter ''sin'' massaj och en dag möts deras blickar på hotellets restaurang.
När semestern är slut bestämmer sig Corinne för at göra slut med Marco, sälja sin affär och bostad i Schweiz för att flytta till Kenya. Efter sex månader står hon åter på Mombasas flygplats. Nu börjar sökandet efter massajen som heter Lketinga.

Journal Entry 2 by wingbabelfiskwing at Jönköping, Småland Sweden on Tuesday, February 05, 2013

Released 6 yrs ago (2/5/2013 UTC) at Jönköping, Småland Sweden

CONTROLLED RELEASE NOTES:

På väg till Askeladda

Journal Entry 3 by Askeladda at Skien, Telemark fylke Norway on Sunday, February 10, 2013
Wow! En hvit massai i postkassa! Tusen takk for eksotisk og vårlig forsendelse midt i snøføyka, Babelfisk! Denne boka ser jeg frem til å lese! Hadde aldri oppdaget den uten din generøse feiring av å ha blitt en "fri" kvinne, det fikk meg til å studere din mangfoldige bokhylle og dermed finne frem til denne boka. Tusen takk igjen!

Journal Entry 4 by Askeladda at Skien, Telemark fylke Norway on Sunday, April 28, 2013
Sterk lesning om forfatterens liv i en masai bosetning i Kenya på slutten av 1980-tallet. Interessant innblikk i hvordan tradisjonelt liv på afrikansk landsbygd leves. Mye er ulikt vår vestlige teknologiske verden. Hun må ha vært meget forelsket som utholdt å leve slik over flere år. Hun døde jo nesten av underernæring og sykdom underveis.

Likevel er det fremfor alt det at hun utholdt sin manns oppførsel jeg tenker på. Han følger sin kulturelle kodex, jeg oppfatter det som respektløshet slik han behandler henne. Nok et eksempel på hvor ille ting utvikler seg når det ene kjønnet undertrykker det andre, eller, mer presist, når et helt samfunn står for en tenkning om at kvinner er mindre verdt enn menn. Ja, for kvinnene deltar jo selv i undertrykkingen.

Trist å lese om hvordan kjærligheten utviklet seg til sjalusi og kontroll. Heldigvis klarte hun å komme seg ut av forholdet etter at hun fikk en datter. Hadde han vært mindre sjalu om han kunne lese og skrive og regne? Tenker på at mange mennesker lever under omtrent slike forhold som beskrives i boka. Selv om også utdanning, industri, butikker og helsehjelp var på vei inn i denne utkanten. Og med den pengestøtten hun har fortsatt å sende sin manns familie, har nok også deres livssituasjon endret seg.

Boka gikk fort å lese, historien var så utrolig at det var vanskelig å tro den var sann! At hun solgte alt i Sveits for å flytte til en masai landsby sammen med sin store kjærlighet, at hun tålte og fant seg i så mye. Og når jeg trodde det ikke kunne bli verre, så ble det nettopp det. Merkelig hvordan hun så umiddelbart identifiserte seg så sterkt med masaiene, det er litt vanskelig å forstå. De aksepterte henne til slutt.

Lurer på hvordan det har gått med den vesle jenta som vokste opp hos farmoren sin, ble hun omskåret tro? Fikk hun noen utdanning?

Håper inntektene av denne boka fører til en litt høyere levestandard blant masaiene på landsbygda, tenk om det kan føre til at også jenter verdsettes høyere! Og at barn generelt får nok mat, mer variert kosthold og utdanning. Det kan jo være lov å håpe!

Journal Entry 5 by Askeladda at by post, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Friday, May 10, 2013

Released 6 yrs ago (5/10/2013 UTC) at by post, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Spent på hva du synes om denne boka!

Til deg som finner boka sier jeg: velkommen til bookcrossing!
Takk for at du tok vare på boka!

Skriv gjerne en kommentar JE (journal entry) så vet vi at boka er trygt hos deg. Jeg blir glad om du vil skrive hvor du fant boken. Senere kan du skrive hva du synes om boken når du har lest den.

Slipp den gjerne fri igjen, eller gi den til en venn. Da kan du også skrive hva du gjør med boken, slik at vi kan følge den videre. Du kan være anonym om du vil. Eller du kan bli medlem (join). Det er gratis. Din e -post adresse blir ikke oppgitt eller videreformidlet til noen. Du får ikke spam. Som medlem kan du følge boka videre på reisen. Du må gjerne referere til meg, Askeladda, som den som gjorde deg kjent med BC.

Under fanen 'Samfunn' vil du finne bokinteresserte mennesker fra mange land. Det er skandinaviske og internasjonale forum hvor du kan delta i bokpraten. Bookcrossere er generøse, vennlige mennesker, bare prøv!

Håper du vil like boka du har funnet!
Les den, skriv et lite bokslipp notat og la boka reise videre!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.