Koulupoikia

by Ferenc Molnár | Teens |
ISBN: 9511116185 Global Overview for this book
Registered by wingPelluwing of Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on 8/7/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingPelluwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Thursday, August 07, 2008
Kirja on Isonkyrön kirjaston poistokirja, jonka hankin Postikorttihaasteleikin vapautusta varten. Kirjan alkuperäiset kansimuovit olivat aika likaiset, joten tuunasin sille uudet pääliset. Kannen kuva on postikortista, jonka sain lohdulta. Jos joku pitää huijauksena, että tuunaan kirjan sopimaan haasteeseen, niin täytyypä sanoa, että mielestäni kirja sopi postikorttiin jo nimensä perusteella. :)

Sisäkannen etiketissä oleva kuva on kuvanveistäjä Péter Szanyin teos romaanin einstand-kohtauksesta, jossa punapaitaiset Pásztorin veljekset tarkkailevat museonpihalla leikkiviä Pál-kadun poikia. Teos on Budapestissa Práter-kadulla.

Takakansiteksti:
Unkarilainen Ferenc Molnár on tullut kuuluisaksi lähinnä näytelmäkirjailijana. tämä teos 1880-luvun Budapestista kertoo, miten ”kenraali” János Boka johtaa luokkatovereitaan taistelussa pelättäviä Punapaitoja, naapurikoulun poikajoukkiota vastaan. Puolustettavana on paljon: grundi, avoin leikki- ja pallonlyöntipaikka. Sotavalmistelujen edistyessä jännitys kohoaa huipentuakseen terävään yhteenottoon. Teoksen miljöö on erinomaisen elävä ja paikallisväri vahva. Nuorelle lukijalleen se tarjoaa hauskuutta ja jännitystä sekä myös taiteellisia ja eettisiä arvoja.

Kirja on käännetty kaikkiaan 35 kielelle ja sen alkuperäinen nimi on A Pál utcai fiúk (Pál kadun pojat).


Journal Entry 2 by wingPelluwing at Kirkonkylän koulu in Laihia, Pohjanmaa / Österbotten Finland on Saturday, August 09, 2008

Released 11 yrs ago (8/8/2008 UTC) at Kirkonkylän koulu in Laihia, Pohjanmaa / Österbotten Finland

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

En ehtinyt lukea kirjaa, mutta tahdoin vapauttaa edes jonkin kirjan Suomen 08.08.08.-vapautustapahtuman puitteissa eikä muitakaan kirjoja ollut luettuna mukana täällä päin Suomea. Aion kyllä lukea tämän kirjan. Kirjan taustoihin tutustuminen herätti kiinnostukseni ja ostin jo toisen kappaleen kirjaston poistohyllystä tämän tilalle.

Osallistun tällä kirjalla 08.08.08-vapautuksen lisäksi Postikorttihaasteleikkiin ja Kesäkirjoja pikkupaikkakunnille -haasteeseen.

Kirja jäi koulun pihalle. Lukuiloa löytäjälle!

28.8.2008
Lisäsin kuvan alkuperäisestä kannesta.

Journal Entry 3 by wilmukka at Laihia, Pohjanmaa / Österbotten Finland on Tuesday, July 18, 2017
Mielenkiintoinen... kiinnosti enemmän tämä postikorttihaaste 😁. Vein kirjan aiheeseen jotenkin sopivaan ympäristöön.

Released 2 yrs ago (7/18/2017 UTC) at Särkinen in Kurikka, Etelä-Pohjanmaa / Södra Österbotten Finland

WILD RELEASE NOTES:

Tämä kirja jotenkin sopi paikan miljööseen. Muutenkin suosittelen paikkaan tutustumista, hieno laavu, oikeastaan torppa, uusi kamiina, nuotiopaikka jne. Siellä voi vaikka yöpyä. Paikalle pääsee hyväkuntoisia pitkospuita pitkin kauniissa Levanevan maisemissa ja se kuuluu osana Kurjenkierrosta. Yllä koordinaatit

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.