Sputnik Sweetheart - ΣΠΟΥΤΝΙΚ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ

by Haruki Murakami | Graphic Novels |
ISBN: 0099448475 Global Overview for this book
Registered by kermit60 of Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on 8/6/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
5 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by kermit60 from Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on Wednesday, August 06, 2008
Σπούτνικ αγαπημένη

Συγγραφέας: Μουρακάμι, Χαρούκι
Κατηγορία: Ξένη πεζογραφία
Εκδότης: ΩΚΕΑΝΙΔΑ
Ημερ/νία έκδοσης: 2008
Μεταφραστής: Καρατζάς, Λεωνίδας
Αριθμός σελίδων: 292

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:


Ήταν άνοιξη, όταν η Σουμίρε, στα είκοσι δύο της χρόνια, ερωτεύτηκε για πρώτη φορά. Και ήταν μια αγάπη δυνατή, ένας πραγματικός τυφώνας που σάρωσε το τοπίο της ζωής της �ισοπεδώνοντας τα πάντα στο διάβα του, παρασέρνοντας ό,τι ήταν όρθιο, διαλύοντας το, συνθλίβοντάς το. Η ένταση του τυφώνα δεν μειώθηκε καθόλου καθώς διέσχιζε τον ωκεανό, έκανε στάχτη το ’νγκορ Βατ, κατάκαψε μια ινδική ζούγκλα, μαζί με τις τίγρεις και τα άλλα ζώα, για να μετατραπεί σε αμμοθύελλα στην περσική έρημο θάβοντας ένα εξωτικό φρούριο κάτω από μια θάλασσα άμμου. Με άλλα λόγια, ήταν ένας έρωτας τεραστίων διαστάσεων. Το αντικείμενο του έρωτά της έτυχε να είναι δεκαεφτά χρόνια μεγαλύτερό της και παντρεμένο. Και το σημαντικότερο: ήταν γένους θηλυκού. Απ� αυτό ξεκίνησαν όλα και σ� αυτό κατέληξαν. Σχεδόν».

Από τον εκδότη


Journal Entry 2 by kermit60 from Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on Saturday, September 20, 2008
Η πρώτη μου επαφή με τον Μουρακάμι , περίεργη γραφή παράξενη διαφορετική περιγράφει τα συναισθήματα το ψάξιμο των ηρώων σχετικά με την ομοφυλοφιλία αλλά με ένα ξεχωριστό τρόπο, μέσα από τον πλατωνικό έρωτα δύο φίλων του Κ. και της παράξενης Σουμίρε, ταξίδια ωραίες εικόνες που ξεδιπλώνονται μέσα από τη γραφή του συγγραφέα , αρκετά ερωτηματικά ως προς το τέλος και κυρίως ανθρώπινες καθημερινές σχέσεις αναδύονται με αποτέλεσμα το βιβλίο να σου κρατά ευχάριστη συντροφιά .
Καλό διάβασμα!!
Bookring για όλους.

Journal Entry 3 by kermit60 from Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on Saturday, September 27, 2008
Ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι
bookring

roumpagiat61
Eva4Eva
Karjim
Troul

Journal Entry 4 by roumpagiat61 from Vyronas - Βύρωνας, Attica Greece on Monday, September 29, 2008
Είναι στα χέρια μου. Μόλις το διαβάσω θα ταξιδέψει.

Journal Entry 5 by roumpagiat61 from Vyronas - Βύρωνας, Attica Greece on Monday, October 06, 2008
Ο Μουρακάμι καταπιάνεται κι εδώ με τα γνωστά θέματά του, την συνάντηση του εξωπραγματικού με το πραγματικό, τον αδιέξοδο έρωτα, φορτισμένο με σεξουαλικές εντάσεις . Σπουδαίος ρυθμός στο βιβλίο. Η μοναξιά είναι παρούσα, ο ανικανοποίητος έρωτας, αδιέξοδος, το ερωτικό τρίγωνο. Ο δάσκαλος που ερωτευμένος με τη Σουμίρε δέχεται τα τηλεφωνήματά της μέσα στη νύχτα,η Σουμίρε που θέλει να γράψει το τέλειο μυθιστόρημα και η οποία ερωτεύεται με πάθος τη γοητευτική Μίου που δεν ενδίδει. Η Σουμίρε ακολουθεί τη Μίου σε ένα ταξίδι της στην Ευρώπη .Σε ένα ελληνικό νησί εξαφανίζεται.
Ο Μουρακάμι αποτίει φόρο τιμής στον Κέρουακ, γράφοντας ένα αγαπημένο της απόσπασμα από το Μοναχικό Ταξιδιώτη, που μιλά για τους εθελοντές δασοπυροσβέστες « Κανείς δεν πρέπει να ζει τη ζωή του χωρίς να περάσει έστω και μια φορά την εμπειρία της ανίας και της μοναξιάς στην ερημιά, εκεί όπου βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στον εαυτό του και όπου μπορεί να συνειδητοποιήσει την πραγματική και κρυμμένη δύναμή του». Οι ήρωές του σαν ψυχές χαμένες στο διάστημα, προσπερνούν η μία την άλλη και χωρίζουν για να μην ξανασυναντηθούν ποτέ πια.
Και η άλλη πλευρά όπου χάνονται ή ζουν οι γυναίκες: "Και αυτό που μας χωρίζει απ' την άλλη πλευρά είναι ένας καθρέφτης. Ένα απλό φύλλο γυαλιού, ένα γυάλινο φράγμα που δεν θα μπορέσω να το διασχίσω ποτέ. Ποτέ".
Αγαπημένες φράσεις πολλές: "Η Μίου, έπιασε το κουκούτσι με τα δάχτυλα και, σαν ποιητής που βάζει στίξη στο ποίημα του,το άφησε με μια χαριτωμένη κίνηση στο τασάκι".

Το βιβλίο φεύγει για την Eva4Eva συστημένο.


Journal Entry 6 by Eva4Eva on Monday, October 20, 2008
Το πήρα σήμερα συστημένο από το ταχυδρομείο κι ανυπομονώ να το ξεκινήσω! Ευχαριστώ πολύ Kermit60 & Roumpagiat61!!!

Journal Entry 7 by Eva4Eva on Sunday, November 09, 2008
Άργησα λίγο να κάνω την "αξιολόγηση" λόγω χρόνου... Το βιβλίο το βρήκα εξαιρετικό! Το background της ιστορίας μού είναι ιδιαίτερα οικείο (η Σουμίρε που γράψει για να σκεφτεί, η Μίου με τη μουσική καριέρα που αναγκάστηκε να αφήσει κ.ο.κ.), και στην αρχή περίμενα ότι τελικά δε θα "ταξίδευα" και πολύ... Το βιβλίο όμως αποδείχτηκε ονειρικό ταξίδι στην "άλλη πλευρά" των πραγμάτων, του κόσμου, του εαυτού μου... Αυτό το πέρασμα στην "άλλη πλευρά" και ο διχασμός είναι οι βασικές έννοιες με τις οποίες πλέκει ο Μουρακάμι το μυθιστόρημά του με φόντο το φεγγαρόφωτο, που εμένα προσωπικά ανέκαθεν με τραβούσε και με "ταξίδευε"... Δε θέλω να γράψω spoilers στην περίπτωση που υπάρξουν επόμενοι αναγνώστες είτε αυτού του βιβλίου είτε κάποιου άλλου αντιτύπου του που θα διαβάσουν την j.e. μου, απλά θα κλείσω με μια σκέψη που μου άφησε ενθύμιο αυτή η ανάγνωση: Μπορεί να είναι μυριάδες τα κομματάκια εμπειρίας που συνθέτουν την ύπαρξή μας, η ύπραξή όμως αυτή αλλάζει σύμφωνα με το ποια κομμάτια του εαυτού μας επιλέγουμε να αφήσουμε πίσω και ποια να κρατήσουμε μαζί μας. Πραγματικά μ' έβαλε σε μια διαδικασία ανασκόπησης και ενδοσκόπησης μ' αυτό το βιβλίο ο Μουρακάμι, και μια τέτοια επίδραση νομίζω αξίζει δέκα αστεράκια!!! :)

Θα το επιστρέψω στην Kermit60 το συντομότερο δυνατό!

Journal Entry 8 by kermit60 from Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on Thursday, January 08, 2009
Επέστρεψε στη βάση του και θα περιμένει για τον επόμενο ταξιδιώτη!

Journal Entry 9 by karjim from Skyros - Σκύρος, Evia Greece on Tuesday, February 03, 2009
Ο επόμενος ταξιδιώτης είμαι εγώ! Kermit σ' ευχαριστώ πολύ για όλα. Και για το ring (ήθελα πολύ να διαβάσω ένα βιβλίο του Μουρακάμι), και για τα δωράκια τα όμορφα που συνόδευαν το βιβλίο, και για το πανέμορφο προσωπικό μου δώρο και για την όμορφη παρέα και ενημερωτική συζήτηση. Ντρέπομαι που δε σου έδωσα κι εγώ ένα αναμνηστικό δώρο γιατί - ελπίζω ότι- τα τρουφάκια μου μάλλον θα έχουν εξαφανιστεί! Θα το διαβάσω πολύ - πολύ σύντομα και θα επανέλθω!

Edit: Όταν λέμε σύντομα εννοούμε πολύ σύντομα... Δυόμισυ ώρες μετά και μόλις τελείωσα το βιβλίο. Μου άρεσε πάρα πολύ. Να που ανακάλυψα κι εγώ το Μουρακάμι.Βιβλίο για προσωπικό - του αναγνώστη - ταξίδι. Η αίσθηση που μου έδωσε και πέρα από το γεγονός ότι σαν κακός αναγνώστης κι εγώ έψαχνα για τα λαθάκια και τις ανακρίβειες περί ελληνικού νησιού - το οποίο δεν κατάλαβα ποτέ ποιο θα μπορούσε να είναι αλλά δεν έχει μάλλον σημασία γιατί λειτουργεί κυρίως ως σύμβολο- είναι ότι το βιβλίο αποπνέει τη σιγουριά και τη μαεστρία του έμπειρου συγγραφέα. Έχει αυξομείωση στο ρυθμό, στιγμές ποίησης, στιγμές εσωτερικότητας, στιγμές αφηγηματικής δράσης. Ο συγγραφέας ξέρει να γράφει - και το ξέρει ότι ξέρει να γράφει- και το κάνει καλά. Όχι για προσωπικούς λόγους αλλά για τη μαγεία του ταξιδιού , του δικού του και του αναγνώστη. Η απόλυτη αγάπη του ήρωα στην ηρωίδα του αποδεικνύεται για μένα με πλάγιο τρόπο. Αυτός είναι ο αφηγητής αλλά εκείνη προσφέρει συγγραφικά το καλύτερο κομμάτι του βιβλίου, την καρδιά του, την ουσία.
Kermit σ' ευχαριστώ και πάλι που μου έδωσες την ευκαιρία να διαβάσω ένα όμορφο βιβλίο. Νά 'ξερα και σε ποιον πρέπει να το δώσω τώρα εγώ .......

Journal Entry 10 by karjim at Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on Friday, April 24, 2009

Released 11 yrs ago (4/25/2009 UTC) at Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Πίσω στη βάση του....

Journal Entry 11 by kermit60 from Nea Smirni - Νέα Σμύρνη, Attica Greece on Sunday, April 26, 2009
επέστρεψε στο σπίτι του και θα ξαναβγεί στην κυκλοφορία σύντομα:))
Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν μέχρι τώρα για τη συμμετοχή τους!!

If you are new to BookCrossing & found this book and this site, Welcome!
You have in your hands a free gift. This book is yours to do with as you wish...read it, share it, keep it, pass it on!


I've registered this at BookCrossing.com so that I can keep up on where it goes, who reads it, and what they thought of it. I'd love to see an entry letting me know it is safe with you.
To get started, just enter the book's BCID number (you'll find it inside the book) at the BCID field (top of this webpage) and press Go!


If you like the BookCrossing concept, you might want to register yourself with a screen name. (but you can remain anonymous also and still journal this book), so that you can follow this book as it travels, and maybe release other books.
Thank you for picking up this book. Do with it as you please... read it, give it to a friend, keep it, release it in the wild - it's up to you. Enjoy!


Καλωσήρθες στο BookCrossing!


Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!


Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις.

Journal Entry 13 by ΒΙΒΛΙΟΣΠΙΤΟ at Thessaloniki - Θεσσαλονίκη, Thessaloniki Greece on Thursday, November 20, 2014
Είναι ένα βιβλίο, που έφτασε στα μέρη μας μέσα από την ευγενική προσφορά των φίλων μας από την Αθήνα και την διάθεσή τους να ενισχύσουν την προσπάθεια να δώσουμε βιβλία στα παιδιά και τους κατοίκους του χωριού μας και της ευρύτερης περιφέρειας του Δήμου μας.
Είναι μια οργανωμένη προσπάθεια φίλων Bookcrossers από την Αθήνα που θα αφήσει εποχή και θα αλλάξει τα δεδομένα της ζώνης απελευθέρωσης Το Σπίτι του Βιβλίου. Με λίγα λόγια θα είναι μια μικρή βιβλιοθήκη που για πολύ καιρό θα εμπλουτίζει τους φιλαναγνώστες του Αγγελοχωρίου.
Φίλε Panost,taxidiariko pouli, Kermit60, Tifanis72 ένα ευχαριστώ δεν φτάνει. Αλλά μια υπόσχεση πως θα είμαστε μαζί σας σε κάθε ανάλογη δράση, με χαρά σας την δίνουμε.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.