Koskinen ja raadonsyöjä

by Seppo Jokinen | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9512345854 Global Overview for this book
Registered by Jaatiina of Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on 7/13/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
7 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Jaatiina from Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Sunday, July 13, 2008
Pidän kovasti Seppo Jokisen dekkareista, joissa on pääosassa Sakari Koskinen. Tämä on ilmestynyt alunperin vuonna 1997, pokkariversio on julkaistu 2000-luvulla. Kirppislöytö Kalajoelta.

Journal Entry 2 by Jaatiina from Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Monday, August 25, 2008
Hyvä dekkari. Seppo Jokinen on yksi lempikirjailijoitani. En muistanut edes loppuratkaisua, vaikka sen pelossa luen harvemmin dekkareita uudelleen.

Luin tämän edustamaan vuotta 1997 VUH-haasteessa.

Journal Entry 3 by Jaatiina from Jyväskylä, Keski-Suomi / Mellersta Finland Finland on Tuesday, December 02, 2008
Minulle mieluinen kirja lähtee eteenpäin tuomaan iloa uudelle lukijalle... Hyvää Joulua!

Journal Entry 4 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, December 03, 2008
Oiii!!! Tämä oli ihanin yllätys ikinä, suosikkikomisarioni Koskisen uusia edesottamuksia :) Olen näitä Jokisen dekkareita oikein kahminut kuluneena vuonna, ja tämä kirja on toinen niistä kahdesta, joita en ole aiemmin onnistunut saamaan käsiini! Kiitos Jaatiina, tämä dekkari ei varmaankaan hautaudu luettavien kirjojen pinon alle!

Journal Entry 5 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, December 13, 2008
Tämä oli parhaimmasta päästä Koskisia, todella sujuvasti kulkevaa kerrontaa! Olin otettu jo alkumetreillä, kun oma kaupunginosani Tampereelta mainittiin, ja niinhän siinä kävi, että luin kirjan lähes yhdeltä istumalta (tai pikemminkin sohvalla makailemalla) loppuun! Tässä kirjassa ei ollut niin paljon sivujuonteita eikä yhteiskunnallisia teemoja kuin joissain uudemmissa Koskisissa, mikä teki lukemisen miellyttäväksi ja helpoksi.
Minulla on enää yksi lukematon Seppo Jokisen dekkari, ja olen jo ahdistunut, kuinka elämä jatkuu sen jälkeen. Pidän peukut pystyssä, että Jokinen jatkaa näiden kirjojen kirjoittamista vielä kauan, koska ne oivat oivaa stressinpoistolukemista :)

Journal Entry 6 by winglukutuoliwing at Surprise via mail, RABCK to fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Saturday, December 13, 2008

Released 10 yrs ago (12/13/2008 UTC) at Surprise via mail, RABCK to fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Seppo Jokinen -fan club pitää huolen omistaan, joten kirjan on luonnollista jatkaa matkaansa erääseen tuttuun osoitteeseen :) Iloista ja jännittävää joulua!

Journal Entry 7 by wingPiikuwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, December 16, 2008
Mahtavaa, upeeta... Jokinen Fan Clubin jäsen #2 kiittää ja kuittaa :)

Mahtava yllätys Lukutuolilta, herra Piikukin oli aivan innoissaan. Ei Koskinen meillä ihan joulupöytään pääse, mutta veikkaan että tätä tulee luettua vapaapäivien ratoksi. Kiitos ja Hyvää Joulua sekä lukutuolille että Jaatiinalle joka laittoi kirjan alunperin kiertoon.

Journal Entry 8 by wingPiikuwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, January 21, 2009
Nyt oli käydä vallan hullusti! Herra Piiku sai tämän kirjan päätökseen eilen, ja minä olin jo kiikuttamassa sitä seuraavalle lukijalle tämän talon ulkopuolelle. Onneksi tajusin etten ole lukenut tätä vielä itse, Olli saa nyt vähän odottaa.

Kirja oli herra Piikun mielestä oikein hyvä :)

Journal Entry 9 by wingPiikuwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, January 28, 2009
Olen samaa mieltä kuin lukutuoli, tämä on (ainakin tähän asti lukemieni) Koskinen-kirjojen parhaimmistoa. Kerronta oli sujuvaa, ja tällä kertaa mukana ei ollut yhtään varsinaiseen juoneen kuulumatonta henkilöä tai tapahtumaa. Syyllinenkin oli minulle täysi yllätys! En ole aiemmin kiinnittänyt huomiota Koskisen englanninkielisiin lausahduksiin, tyyliin "Fucken shit", vai onkohan niitä muissa kirjoissa ollutkaan. Ne jotenkin ärsyttivät, muuten aivan mahtava lukukokemus.

Tämäkin kirja pyörähtää Bookcrossing-sponsorini Ollin luettavana ennen kuin se jatkaa matkaansa.

***

28/3: Kirja palautui Ollilta.

19/4: Hanskille.

9/8: Taas täällä.

Journal Entry 10 by wingPiikuwing from Turku, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Monday, August 24, 2009
Lähetän kirjan Niksulle, josta näyttää tulevan uusi jäsen "Koskinen Fan Clubiin".

Journal Entry 11 by wingNiksuwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, August 26, 2009
Ihanaa, kiitos Piiku! Koskis-paketti oli siirtynyt eteisen lattialta miehen toimesta lipaston päälle ja meni 20 minuuttia töistä saapumisen jälkeen ennenkuin tajusin asian. Ihan liian kauan, täytyy ojentaa miestä! Jos kauniisti pyytää niin saa kuitenkin lukea tämän minun jälkeeni.

Yhden Jokisen kirjan olen aikaisemmin lukenut. Divarista osui sattumalta ensimmäinen osa keväällä käsiin ja kun sen olin lukaissut, ajattelin että noh, jos nyt sitten vaikka niitä muita osiakin katselisi divareista. Tässä vaiheessa siis vielä kokelas Fanclub-osastoon, mutta katsotaan kuinka minun näiden kanssa käy. Järjestyksessä ajattelin sarjaa lukea jos vain suinkin mahdollista.

Kiitos Piikulle myös kauniista kortista, se päätyi jääkaapin kylkeen.

Journal Entry 12 by wingNiksuwing from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, August 30, 2009
Viihdyttävää lukemista ehdottomasti. Mökillä viikonlopun aikana lukaisi nopeasti kun vain malttoi välillä lämmittää saunaa tai mökkiä, pilkkoa puita tai keittää perunoita. Ymmärrän täysin mihin Koskis-innostus perustuu. Jatkan sarjan muiden osien metsästämistä.

Kiitos vielä Piikulle räpäkistä!

Journal Entry 13 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 08, 2009
Osuipa silmiini miittipöydässä ja luulen että tätä en ole vielä lukenut. Joten se puute on korjattava lähitulevaisuudessa. Varmaan ukulillekin maittaa - ei raadot, mutta Koskinen ja raadonsyöjä. Kiitos kirjasta kierrättäjät!

Journal Entry 14 by wingAnneliswing from Kerava, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, October 29, 2009
Olipas mukavaa luettavaa taas vaihteeksi. Pääsin kirjan loppuun jo viime viikolla ja sitten menin dekkarilauantaihin kirjamessuille kuuntelemaan muun muassa Seppo Jokista ja otin kuvankin. Kiitos kirjasta!
Nyt alkaa uuden lukijan metsästäminen. Siihen ei varmaankaan tarvita muurin kappaletta eikä muitakaan aseita.

This is my #90 in 2009 KEEP THEM MOVING CHALLENGE arranged by Guinaveve.

Journal Entry 15 by wingerpaxwing on Monday, November 02, 2009
Kiitos Annelis Hep-kirjasta! Olipas kiva, kun Koskinen ja kortit odottelivat töistä palatessa. Haaveilen jo siksi joulusta, että silloin on aikaa lukea oikein kunnolla toivottavasti. Olen alustavasti suunnitellut varsin scifi-pitoista joulua, mutta eiköhän se Sakari sinne sekaan sovi. Tai sitten luen kirjan jo ennen sitä.

Journal Entry 16 by wingerpaxwing on Thursday, November 12, 2009
En tiedä, luinko aikanaan liikaa kaikkia murhamysteerioita ja salapoliisisarjoja, sillä pitkään aikaan en jaksanut lukea dekkareita juurikaan. En varmaan olisi Seppo Jokisen kirjoja vieläkään avannut, ellei BC-miiteissä olisi kirjoja ja Koskista niin hehkutettu. Nyt en malta olla avaamatta näitä Koskisia. Niitä on jotenkin hauskaa lukea BC:n puitteissa, kun on fan-klubikin ja saa lukea toisten mietteitä kirjoista.

Tässä saattaa tulla aika paljon kaikkea, mitä Koskisen / Jokisen lukijat ovat jo tänne journaloineet, mutta pulistaan nyt vielä, kun kerran merkillisen merkitykselliseen haasteeseen osallistutaan.

Ohessa kirjan mukana tullut kortti. Mitenköhän Annelis olikin juuri tuollaisen kortin kirjan väliin sujauttanut? :D

Tämä sisältää juonipaljastuksia koko sarjasta!
***
Kova kuskihan tuo Koskinen on. Taas kaahattiin Näsinkallion tienoilla Mansen katuja niin, että kiireessä ja harmistuksessa hankitut lasketteluvälineet vain paukkuivat kollegalta lainatun suksiboksin seinämiä vasten. Siinä ei lukija ehtinyt miettiä, jännittikö enemmän sitä, että ehtiikö ylityöllistetty rikosylikonstaapeli perheen laskettelulomalle Hyrynsalmelle vai että saadaanko se pääkelmi kiinni. Tällä kertaa Koskisella olikin ajopelinään oma Volvo (toisinaan virka-Ford). Ehkä tuo Volvo sopi sitten paremmin perheenisälle kuin myöhemmissä kirjoissa tutuksi tullut Audi, mutta aluksi piti vähän pinnistellä saadakseen häivytettyä mielikuvastaan sen ärhäkän Audin ja loihdittua siihen tilalle suksiboksi-Volvon.

Kirja oli jälleen kerran mukaansatempaava. Nyt ymmärrän yhtä miitissä kuultua lausahdusta siitä, että alkupuolen Koskiset olisivat vieläkin parempia kuin myöhäisemmät. En nimittäin ollut samaa mieltä Taikashown jälkeen. Ehkä se Taikashow oli jonkinlainen notkahdus, kun silloin Koskisen elämäkin jotenkin erityisesti temppuili. Mutta nyt tämä Raadonsyöjä täytti lupaukset; se oli todella viihdyttävää luettavaa ja ainakin minulle se oli enemmän kuin tarpeeksi hyvin kirjoitettua. Alkuviikon arkihuolet unohtuivat Sakarin seurassa. Sen päätekijän arvasin kyllä, mutta kuvio oli täysin epäselvä. Lisäksi en tajunnut tuon kirjan nimen yhteyttä sisältöön, mutta onneksi se sitten väännettiin rautalangasta. No paljastui siinä sitten vielä lisääkin tuohon kirjan nimeen liittyen, mutta tarkoitan sitä ensimmäistä paljastusta.

Kirjan alussa Koskinen mietti Kreetalta tuomaansa pyyhettä, jossa ”purjelaiva halkaisee auringon”. Koskisella tuntui olevan kova Kreikka-kuume päällä. Myöhemmin kirjassa Koskisen entinen työkaveri Juusonen onneksi soittikin ja tarjosi maaliskuiselle Väimeren purjehdukselle gastin paikkaa. Kovin myönteisesti Koskinen tuntuikin suhtautuvan pestiin siinä katsellessaan työhuoneensa seinällä komeilevaa kuvaa Egeianmeren pikkusaaren satamassa kelluvasta Juusosen Voyagesta. Koskinen ja kreikkalainen kolmio on yhä lukematta, mutta tässä varmaan annettiin jo vinkkiä tuosta tulevasta Kreikan keikasta. (Se pitäisi kyllä ehdottomasti lukea.) Koskinen lupailee pojalleenkin Välimeren matkaa sinä harvinaisena iltana, kun hän ja poika viettävät aikaa keskenään. Epäilenpä vaan, että mahtaakohan Antti päästä matkalle mukaan? Jotenkin sekin työn katkaisema ”ipon” ja pojan koti-ilta viesti siitä, että ei varmaan Anttia siellä Egeanmerellä nähdä.

Hyvinvointiyhteiskuntamme varjopuolet huomioitiin jälleen tässäkin Koskisessa sarjalle tuttuun tapaan. Jälleen kerran kirjassa tuotiin esille, miten huonot esimiestaidot vaikuttavat työyhteisöön. Myös työelämän paineet erityisesti poliisin näkökulmasta tulivat esille. Esimerkiksi Roineen 25-vuotinen ura rikospoliisissa oli jättänyt mieheen jäljet mielenterveysongelmien muodossa. Eipä ne Koskisenkaan ajatukset aina ihan positiiviset olleet, ja patologitkin viljelivät varsin mustaa huumoria. Toisaalla yhteiskunnasta syrjäytynyt ja velkaantunut mies, jonka perhe oli jättänyt, hautoi itsemurhaa. Alussa teki myös pahaa ihmisten välinpitämättömyys junasta siepatun pikkutytön katoamista kohtaan. Sekin ainut, joka jotain myönsi nähneensä, saatiin vasta Koskisen kaiken vaientavalla mulkaisulla Sorille puhumaan. No onneksi niitä avuliaitakin ihmisiä oli ja jutun tutkinta eteni.

Huvittavaa muuten, että muutenkin Koskista muistuttavan kirjailija Jokisen toinen nimi on Sakari. Tätä asiaa on monissa lehdissä käsitelty, että tottakai kirjailijan oma maailma näkyy kirjoissa ja se tuo varmastikin lisää juuri sitä uskottavuutta, joka Koskisissa on niin yksityiskohdissa kuin suuremmissakin kokonaisuuksissa. Tässä kirjassa yksi henkilöistä kovin haikaili nuoruusvuosiensa Australiaan takaisin. Siellä hän oli jossain takamailla rakentanut rautatietä ”kaljankyllästämien” aussien keskellä jossain kyläpahasessa ja ollut onnellisimmillaan. Täällä puolestaan on vuosien varrelta kuvia kirjailijasta Australiassa. Jokinen on työskennellyt erilaisissa atk-tehtävissä kymmeniä vuosia ja tämä asiantuntemus tuli kyllä ilmi tämän kirjan juonellisissa yksityiskohdissa. Kirjailija on ilmeisesti myös hyvä ihmistuntija ja tuntee myös Tampereen aina Hervannan metsiä myöten. Kaikki tämä tekee hänen kirjojensa henkilöistä uskottavia ja tapahtumista melkein eläviä.

Osa Koskisen viehätysvoimasta piilee hänen juroudessaan. Usein hän on varsin oikeudenmukainen ja empaattinen ja miettii mielessään - niin työssään kuin sen ulkopuolellakin - ihmisten ajatuksia ja tuntemuksia ja rikollisten kohdalla hyvin syvällisestikin motiiveja. Hän kyllä tarvittaessa usein ilmaisee myötätuntonsa, mutta tekee sen hieman kömpelösti. Hiprakassa olleen Ullan kommentti kuvaakin osuvasti tätä: ”Sinä Koskinen olet semmoinen iso, hellämielinen köntys”. Joskus köntysmäisyys on kyllä aika äärimmilleen vietyä. En muista, pahoitteliko hän vaimolleen unohtunutta soittopyyntöä kommentoimalla, että ”kiire ja kohmelo”. Tässä kirjassa huvitti myös Antin käyttämä ippo puhutellessaan Koskista. Huvitti muuten myös nuo Piikun mainitsemat englanninkieliset lausahdukset. Niitä taisi olla neljä. Toivottavasti niitä ei muissa Koskisissa ole, sillä ne eivät kyllä jotenkin sopineet suomalaisen Koskisen suuhun.

Kirjastonhoitajavaimon ohjelmaan tuntui mahtuvan Koskisen mielestä kaikenlaista hössötystä – napatanssia ja kursseja grafologiasta, mielikuvaeditoinnista, myönteisestä ajattelusta kuin kohtaamisen kemiasta, yrttien syöntiä ja muuta terveysintoilua. Koskinen saapuu kaljoittelemasta kotiin ja haukkailee lenkkimakkaraa. Hieman ylipainoinen Koskinen siinä tarkastelee arvioiden aerobic-asuun verhoutunutta vaimoaan makkaraa mutustellen. Siinä oli todella sitä arkipäivän kohtaamisen kemiaa. Ja miten Koskinen saattoi kiukustua vaimolleen, jos tämän juhlivaan kurssiseurueeseen kuuluikin miehiä. Koskisen oma ajatushan siellä harhaili esimerkiksi Tarun kohdalla. Toisaalta hymyilytti kaikki ja toisaalta ei, kun tiesi tulevia käänteitä Koskisen yksityiselämässä. Tupakointi on onneksi kirjasarjan edetessä jäänyt taakse ja pyöräilevä Koskinen on tuttu näky. Koskinen on muuttunut sarjan edetessä myös vähemmän jäyhäksi. Olisipa kiva, kun Koskinen ja Raija vielä palaisivat yhteen ja he viettäisivät eläkepäiviä vaikka Egeanmerellä purjeveneen kannella yrttejä popsien ja vihreää teetä hörppien. Paitsi ei sittenkään. Kyllä Koskisessa pitää vähän särmää säilyä, eikä hän saa vielä jäädä eläkkeellekään.

Journal Entry 17 by wingmynttiwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Thursday, November 19, 2009
Kiitos! Yhden Koskisen olen lukenut tähän mennessä - niin ja toinen odottaa hyllyssä. Nyt sain sitten vielä tämänkin. Täytyy nyt sitten katsoa, että missä järjestyksessä nämä kaksi tbr-kirjaa pitäisi lukea.

Rikosylikonstaapeli Sakari Koskinen viettää työtovereineen riemukasta saunailtaa, mutta aamuyöllä tulee epämiellyttävä äkkilähtö. Paperitehtaan ATK-osastolla odottaa murhatun suunnittelijaneron ruumis. Osaston väki tuntuu hautovan jos jonkinlaisia salaisuuksia, ja yksi heistä vaikuttaa muitakin syyllisemmältä epäiltyjen, motiivien ja valheellisten lausuntojen keskellä. Koskisen mielestä hänen syyllisyytensä on liiankin ilmeistä. Mitä kätkeytyy rikoksen taustalle, ja kuka osaston väestä on kylmäverisen murhan takana? Ja miten Koskinen voisi todistaa vaistonsa väittämät? Kaikista työpaineista huolimatta Koskisen olisi elettävä normaalia elämää ja täytettävä perheensä odotukset.

Journal Entry 18 by wingmynttiwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, November 25, 2009
No niin, tämä oli niistä kahdesta tbr-Koskisesta se varhaisempi, joten luin tämän sitten ensin. Kahdessa illassa tuli luettua. Ei tämä nyt niin suuresti innostanut, että olisi pitänyt yhteen putkeen lukea. Jokin tässä vähän tökki. Kai se oli sitten se rikoksen tietoteknisempi kiemura, mikä sai aikaan vähän sellaisen "hohhoijakkaa"-reaktion loppujen lopuksi. Että sellainenkin käänne oli sitten pitänyt loppumetreillä vielä väsätä.
Kiinnitin Piikun tavoin huomiota noihin Koskisen englanninkielisiin lausahduksiin. Jotenkin ne eivät tuntuneet yhtään luontevilta. Ja erpaxille tiedoksi, että niitä oli kyllä enemmän kuin neljä. Jospa päähenkilömme on katsellut niin paljon poliisisarjoja, että kielikin tarttuu? Vaikka eipä hänellä tuntunut aikaa tv:n seuraamiseen olevan...
Koskisen mukana oli kuitenkin kaikesta huolimatta ihan kiva tallata Tampereen katuja, ja kun keskustassa liikuttiin, niin minäkin pysyin kartalla.

Taidan vapauttaa kirjan perjantaina Älä osta mitään -päivän merkeissä.

Journal Entry 19 by wingmynttiwing at Finlaysonin alue in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, November 27, 2009

Released 9 yrs ago (11/27/2009 UTC) at Finlaysonin alue in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

Kirja jää jonnekin päin Finlaysonia Älä osta mitään -päivän vapautuksessa joskus tuossa klo 17:n jälkeen.
***
P.S. Jos et ole aikaisemmin tutustunut Bookcrossingiin ja englanninkielinen sivusto tuntuu hankalalta käyttää,
niin seuraavat linkit ovat avuksesi.
Bookcrossingista suomeksi: http://bookcrossingfinland.net/wiki/
Suomenkielinen keskustelufoorumi: http://www.bookcrossing.com/forum/30

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.