handleiding tot overspel

by carol clewlow | Women's Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by EmEli of Voorschoten, Zuid-Holland Netherlands on 7/2/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
4 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by EmEli from Voorschoten, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, July 2, 2008
Carol Clewlow behandelt een van de grootste dilemma's waarmee vrouwen tegenwoordig geconfronteerd worden in een onweerstaanbare roman, die zich kan meten met het allerbeste in de hedendaagse vrouwenliteratuur. Dit is het verhaal van Rose, een vrouw met een eenvoudige leefregel: 'Gij zult geen andere vrouwen kwetsen.' Zo'n stelregel sluit overspel natuurlijk uit. Maar omdat alle aantrekkelijke mannen haast per definitie gebonden lijken, blijft Rose nog slechts de keuze tussen zonde en het celibaat. En hoe past verliefdheid in deze situatie? Rose ontmoet Paul, de broer van haar geemancipeerde vriendin Jo en de man van Monica, en begrijpt dat er geen gemakkelijke oplossingen zijn. Enige tijd laat ze zich meevoeren in de wervelingen van liefde, seks en opwinding en denkt ze niet na over de gevolgen. Maar daarna is er de realiteit en beginnen de grillige listen en hinderlagen van moderne relaties en de chaos, die liefde in de levens van Rose's vriendinnen heeft veroorzaakt, ook haar te raken. Als een man met twee vrouwen omgaat, zo blijkt al snel, is er altijd een vrouw die verliest. De vraag rijst dan: wie van de twee? Handleiding tot overspel geeft een onvervaard eerlijke, trefzekere en grappige blik op de ingewikkelde machtsstrijd in moderne liefde en seks. en roman die geen vrouw - en geen man- mag overslaan.

Ik blijk dit boek maar liefst twee keer te hebben en ik heb nog niet eens gelezen, het lijkt me tijd dat er een exemplaar de wijde wereld in gaat.

Journal Entry 2 by EmEli from Voorschoten, Zuid-Holland Netherlands on Wednesday, February 25, 2009
Dit boek mag naar Frakke-Per die de winterboekenloterij heeft gewonnen, gefeliciteerd! Mocht je het boek nou helemaal niets vinden, dan is er met deze titel vast wel een mooie thema-release te bedenken...

Journal Entry 3 by Frakke-Per from Rottumerzijl, Groningen Netherlands on Friday, February 27, 2009
Sjonge, ik moest wel even slikken toen ik dit boek zag. Vrouwelijke billen die de hele voorkant beslaan. Daarop de titel. Daaronder een citaat van een beroemd/berucht feministisch schrijfster: Erotisch, fascinerend, afwisselend pijnlijk en verrukkelijk.
Natuurlijk houd ook ik van erotische, fascinerende, afwisselend pijnlijke en verrukkelijke zaken, maar overspel... een verschijnsel dat zo kenmerkend is voor een burgerlijke moraal en waar ik, ondanks mijn onophoudelijk streven naar oprechte burgerlijkheid, niet zo veel mee heb. En een vrouwenboek, een boek over vrouwen, een boek voor vrouwen... ook met vrouwen heb ik niet zo veel -tenzij ik afzie van hun sekse natuurlijk.
Maar helemaal onderaan op de achterflap lees ik een geruststelling: een roman die geen vrouw - en geen man - mag overslaan. Dus wie weet is hij t'och aan mij besteed. Zo niet, dan ken ik tal van bookcrossers die baat zouden hebben bij dergelijke handleiding.
Bedankt voor het pakje!

Journal Entry 4 by Frakke-Per from Rottumerzijl, Groningen Netherlands on Sunday, November 22, 2009
Zoals ik al vreesde sloeg het boek niet zo aan. Ik zal het echter verstoppen op een plaats nog toegankelijker dan een publieke vrouw, zodat iemand die in zijn erotisch leven meer met overspel en/of vrouwen te maken heeft dan ik, het kan vinden. Of een willekeurige nieuwsgierige voorbijganger natuurlijk.

Journal Entry 5 by Frakke-Per at Grote Markt in Groningen, Groningen Netherlands on Sunday, November 22, 2009

Released 12 yrs ago (11/22/2009 UTC) at Grote Markt in Groningen, Groningen Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

Wie eens flink overspelig wil zijn, doet er goed aan eerst even te trouwen - dat kan in het stadhuis in Groningen. Als je klaar bent met het huwelijksfestijn loop je via de trap aan de kant van V&D naar het bordes, en graait dit boek weg onder de laatste in de rij der plantenbakken(met bloeiende bloemen).

Deze release doet mee aan het bookcrossmonopolyspel. Het team De gelaarsde katers heeft zijn stadhuisopdracht volbracht.

Journal Entry 6 by FunkyBaby from not specified, not specified not specified on Monday, November 23, 2009
Dit boek vroeg in de ochtend opgehaald omdat ik daarmee iemand een groot plezier doe. Ik zal in de trein kijken of het de moeite van het lezen waard is.

Journal Entry 7 by Letterzetter from not specified, not specified not specified on Monday, December 21, 2009
Nicolette baande zich vrijdag een weg door de Groningse sneeuw. Daar kwam de al even dik ingepakte letterzetter op het stalen ros van haar ega aanploeteren. 'Ping ping,' zei letterzetter, niet wetende waar zich de fietsbel bevond. Nicolette keek verschrikt op, zei 'Sorry', hupte gauw een onzichtbaar geworden witte stoep op en letterzetter sopte de fietswielen verder door de guldenstraat.

Op het moment dat de letterzetter de grote glimlach van de oversteekster had gekoppeld aan een tv-presentatrice, was het te laat. Hoe graag had de letterzetter deze blondine die nieuws over sex en drugs onze huiskamer inslingert getrakteerd op een warme kop chocolademelk. Zoeken had geen zin, nergens was zij meer te bekennen.
Maxima zou later op die dag een aantal BN-ers opsluiten in een hokje. Nicolette was vast op zoek naar een warme Hemaworst om het vasten van Gerard, Giel en Annemieke te compenseren.

Vandaag, drie dagen later, was ik juist bezig een paar heerlijke haringen te kopen en terwijl de witbejaste verkoopster een zakje volschept met uien, zie ik op het beeldscherm vlak boven haar opnieuw het hoofd van degene die ik vrijdag bijna van de sokken reed. De DJ's baden in warm licht, ze fitnessen al zwaaiend met hun armen en buiten bibberen een paar Groningers in de sneeuw en Nicolette lacht weer eens van oor tot oor. Ze oogt vrij nuchter. Tja, dat heb je gauw in Groningen.

Ik was van plan dit blote billenboekje in het zicht leggen van G, G en A. Misschien kunnen ze na lezing iets zegen over vreemdgaan in een glazen huis. Maar aangezien zij er niet uitmogen vindt N. het misschien wel. Of iemand anders. Veel leesplezier (ik stel het leggen nog even uit, het sneeuwt me nu even te hard).

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.