Kallocain.

by Karin Boye | Science Fiction & Fantasy |
ISBN: 9100106070 Global Overview for this book
Registered by wingLeishaCamdenwing of Alna bydel, Oslo fylke Norway on 6/17/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by wingLeishaCamdenwing from Alna bydel, Oslo fylke Norway on Tuesday, June 17, 2008
DANSK UTGAVE!!

Fra forsiden:

'Ingen kunde sige sig fri!
Kallocainet røbede dem.'

Fra baksiden:

'KARIN BOYE (1900-1941) har siden sine debutdigte M o l n og over sine romaner til den berømteste av dem alle, K a l l o c a i n, skrevet om det moderne menneskes angst og med sin kunst placeret sig blandt Sveriges største forfattere.

Med rødder dybt i den verden, der omgiver oss, og med en realisme, der gør bogens mareridt til kun alt for nær virkelighed, skildrer KARIN BOYE dagen i morgen.

Vi befinder os i et kollektivsamfund omkring år 2000. Et nyt stof, Kallocainet, er opfundet til glæde og gavn for menneskeheden. Stoffets fornemste egenskab er dets evne til at afsløre, hvad mennesket ejer af dulgte tanker, eller hvad en medborger skjuler af samfundsfremmed adfærd. I magthavernes hænder betyder Kallocainet det fuldstændige herredømme over statens borgere - og utslettelse af enhver personlighed.'

Dette er en paperbackutgave fra [danske] Aschehoug, i serien Minerva. Denne utgaven er fra 1960, boka ble opprinnelig utgitt på svensk i 1940.

Jeg har ikke lest denne boka, og har ikke tenkt til å gjøre det heller ... dvs ikke dette eksemplaret, for jeg har en norsk utgave som jeg heller har tenkt til å lese. Men jeg vil gjerne lese boka, som sådan :-), for jeg tror det er en meget lesverdig og tankevekkende bok. Oppdatering følger.

Jeg kjøpte denne boka på et loppemarked på Ramstad skole i Bærum søndag 23. september 2007.

Journal Entry 2 by wingLeishaCamdenwing from Alna bydel, Oslo fylke Norway on Tuesday, June 17, 2008
Når jeg har lest det andre eksemplaret mitt kommer en oppdatering her med hva jeg syntes om boka.

Og bilde av baksiden på dette eksemplaret også etterhvert, muligens. :-)

Released 12 yrs ago (6/17/2008 UTC) at Controlled Release in Controlled Release, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Donerer denne til SkeiveFilmerBCZ og prosjektet. :-)

Journal Entry 4 by SkeiveFilmerBCZ from -- wild release somewhere in Oslo, Oslo fylke Norway on Tuesday, June 17, 2008
Settes på hylla for å vente ... men ikke så lenge. :-)

Journal Entry 5 by wingLeishaCamdenwing from Alna bydel, Oslo fylke Norway on Wednesday, January 07, 2009
Denne ble ikke sluppet fri i forbindelse med årets slipp, men ble stående i kjelleren min ... og godt var det, for når jeg i forrige måned skulle lese det andre eksemplaret som jeg har liggende her et sted hadde det forsvunnet - helt umulig å finne. Jeg måtte derfor snike til meg dette - var nødt til å lese boka nå siden den er månedens bok i desember i lesesirkelen min. Vi skal diskutere den på januarmøtet i morgen. :-)

Dette var en veldig god bok. Fascinerende lesning. Syntes det var litt tungt å lese den på dansk, men det gikk helt greit egentlig. Den er jo ikke tjukk. Historien er virkelig spennende, settingen er fascinerende, og (dessverre) veldig troverdig. Samfunnet Boye beskriver er skremmende, men ikke så aldeles utopisk. Om man visste hvordan det 'virkelig' er å leve i Nord-Korea, så ville man kanskje kjent seg litt igjen ... ? Men jeg er slett ikke sikker på at det bare er den type samfunn som kan bevege seg i en slik ekstremt totalitær retning. Den 'amerikanske metoden', med personlig frihet som det ypperste ideal, kan muligens være på vei i en liknende retning. Dette er (som man ser :-) en bok som vekker mange tanker.

Boye var en meget fremsynt forfatter, nesten en visjonær, virker det som ut fra denne boka. (Jeg har ikke lest noe annet av henne.) Synd at hun døde så relativt ung, hadde vært meget interessant å vite hva hun tenkte om for eksempel 1980-tallet ...

Denne boka kunne jeg skrevet lenge om. Kanskje det dukker opp noen flere tanker her etter lesesirkelmøtet ... ? :-)

Journal Entry 6 by SkeiveFilmerBCZ from -- wild release somewhere in Oslo, Oslo fylke Norway on Wednesday, September 30, 2009
Boka er selvsagt i trygg forvaring, men nå skal den snart slippes fri ... :-)

Journal Entry 7 by SkeiveFilmerBCZ at Cinemateket in Oslo Sentrum, Oslo fylke Norway on Wednesday, September 30, 2009

Released 11 yrs ago (9/30/2009 UTC) at Cinemateket in Oslo Sentrum, Oslo fylke Norway

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

Et sted i lobbyen.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.