De avondboot

by Vonne van der Meer | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: Global Overview for this book
Registered by Linniepinnie of Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on 6/15/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by Linniepinnie from Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Sunday, June 15, 2008
In deze 'roman in verhalen' keert de auteur (1952) terug naar het vakantiehuisje Duinroos op Vlieland dat het decor was van de succesvolle roman 'Eilandgasten' uit 1999. Opnieuw worden de gasten die gedurende een zomerseizoen in Duinroos verblijven gevolgd in hun vakantieweken, die voor allen belangrijke consequenties hebben. Geheimen worden krampachtig verborgen of juist abrupt onthuld, de relaties met familieleden, echtgenoten en minnaars komen in een ander licht te staan. De verbinding tussen de verhalen wordt gevormd door de figuur van de werkster, die ook een paar keer aan het woord komt, door voorwerpen als het gastenboek en het beukenblad daarin en natuurlijk door het eilandklimaat van wind, strand en zeelucht. In enkele verhalen keren figuren uit 'Eilandgasten' terug, zodat ook lijnen worden gelegd naar deze roman. De auteur weet zich goed in te leven in haar personages en schrijft helder, subtiel en met veel oog voor detail over herkenbare emoties. De verrassing van de originele formule is er wat af voor wie het voorgaande boek kent, maar ook 'De Avondboot' is zeer de moeite waard.

Released 11 yrs ago (6/21/2008 UTC) at OBCZ-NPK (OBCZ gesloten) in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier!
Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (Linniepinnie) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.
Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing.
Klikkerdeklik naar www.bookcrossing.nl.

Journal Entry 3 by wollie on Sunday, February 01, 2009
Ha, een boek van linniepinnie, leuk!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.