Lauantai

by Ian McEwan | Literature & Fiction |
ISBN: 9789524595940 Global Overview for this book
Registered by bookwormess of Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on 6/1/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
2 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by bookwormess from Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Sunday, June 1, 2008
Nappasin kirjan Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetystä Kierrätystehtaalta kirjanvaihtopöydältä. En ole lukenut McEwanin kirjoja, mutta Sovitus-elokuva teki aikamoisen vaikutuksen.

Synopsis:
Hyvä työ, rakastava vaimo, lahjakkaat lapset, hieno talo Lontoon keskustassa. Maailmassa, jossa reittikoneet ovat alkaneet näyttää saalistajilta ja sadattuhannet ihmiset osoittavat mieltään Irakin sotaa vastaan, neurokirurgi Henry Perowne osaa arvostaa sitä mitä on elämältä saanut.
Mutta yhden tyytyväisen keskiluokkaisen miehen vapaapäivä voi helposti muuttua painajaiseksi.

Kovakantinen, 388 sivua. Englanninkielinen alkuteos Saturday, julkaistu vuonna 2005. Tämän painoksen julkaisijana Kustannusosakeyhtiö Otava.

Journal Entry 2 by bookwormess from Kotka, Kymenlaakso / Kymmenedalen Finland on Wednesday, September 10, 2008
Vaikeaa. Mutta tänään tein päätökseni. Aion jättää kirjan kesken, luen sen ehkä jos se joskus tulee uudestaan vastaan. Minulla on ollut todella ristiriitaiset tunteet kirjaa lukiessani. Kyseessä on siis ensimmäinen McEwanini. Ihastuin Sovitus-elokuvaan todella paljon, ostin jopa kirjan jota en ole vielä lukenut sillä pelkään että se on liian hyvä.

Tästä syystä tartuin Lauantaihin innolla. Mutta sitten iski pettymys ja ristiriitaisuus. Koska kyseessä on Ian McEwan, Sovituksen tekijä, tämän kirjan pitäisi olla mitä loistavin. Mutta se ei ole, se on oikeastaan tylsä. Olen nyt tahkonnut alle puolet kirjasta ja aikaa on mennyt pari viikkoa. Onneksi muilla on ollut samanlaisia kokemuksia kirjan kanssa, minä en siis ole epäkulturelli tai jotenkin järjettömän tyhmä. Nyt voin siis hyvillä mielin lopettaa kesken, saatan ehkä jatkaa joskus kun taas kirjaan törmään. Niin käy jos niin on tarkoitettu.

Kirja lähtee palkintona Ahavalle.

Journal Entry 3 by Ahava from Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, September 24, 2008
Muisti palailee pätkittäin. Tottahan tätä olin toivonutkin! Kiitän siis kauneimmin, bookwormess. :) McEwan kuuluu lempilukemistooni vaan saapas nähdä, kuinka pian saan kirjaan tartutuksi. Hyvää sietänee odottaa.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.