De dode opdrachtgever

by Gauke Andriesse | Mystery & Thrillers |
ISBN: 9045014149 Global Overview for this book
Registered by Inge1983 of - Ergens in de provincie, Noord-Holland Netherlands on 5/19/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by Inge1983 from - Ergens in de provincie, Noord-Holland Netherlands on Monday, May 19, 2008
tekst achterkant:

De Amsterdamse privédetective Havix wordt door de joodse zakenman Leimann ingehuurd om zijn opstandige dochter Ramona op te sporen. Die is verdwenen, na diefstal van een groot geldbedrag, samen met Ernst Jimmink, een van Leimann's naaste medewerkers. Het bedrijf van Leimann handelt in zeldzame mineralen, waaronder het omstreden Coltan, dat wordt gewonnen in Congo. In dat land woedt een bloedige strijd om de macht over de onmetelijke minerale rijkdommen.

Havix ontdekt dat het bedrijf van Leimann in ongunstige zin wordt genoemd in diverse VN-rapportages over illegale praktijken in Congo. Als dan blijkt dat Ernst Jimmink op het spoor is gekomen van een grootschalige fraude, groeien bij Havix de twijfels over de motieven van zijn opdrachtgever.
Als de beste vriend van Ernst Jimmink wordt vermoord beseft Havix dat hij niet de enige is die jacht maakt op het verdwenen tweetal. Hij volgt een spoor dat hem terugvoert naar de tijd toen de Congo de privékolonie was van de Belgische koning Leopold II. De gruwelijkheden die toen werden begaan door de Force Publique, het huurlingenleger van de koning, werpen hun schaduwen vooruit en jagen Havix op bij wat een race tegen de klok is geworden om de levens van Ernst en Ramona te redden.

Ik kocht dit (nieuwe, ramsj) boek op de wereldboekenmarkt omdat de opbrengst naar een goed doel gaat en ik verwachtte er dus niet veel van.
(vandaag, 8juni) uitgelezen. Ik was aangenaam verrast omdat de schrijver tussen het verhaal door veel 'weetjes' geeft over misstanden oa van koning Leopold in Congo. Dit maakt het verhaal interessanter dan de gemiddelde literaire thriller.


Journal Entry 2 by Inge1983 at Buurtcentrum Alleman in Amstelveen, Noord-Holland Netherlands on Sunday, April 11, 2010

Released 11 yrs ago (4/10/2010 UTC) at Buurtcentrum Alleman in Amstelveen, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

buiten op een bankje bij buurtcentrum alleman achtergelaten.laatste opdracht van team 99LUftballons voor het monopolyspel.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.