Λαοδικείς (A Laodicean)

Registered by ronsar on 5/7/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in a Controlled Release! This book is in a Controlled Release!
9 journalers for this copy...
Journal Entry 1 by ronsar on Wednesday, May 07, 2008
Μετέφρασα αυτό το βιβλίο ενός από τους πιο αγαπημένους μου συγγραφείς. Παλιότερα είχα μεταφράσει κι ένα άλλο δικό του, με τίτλο "Τζουντ ο αφανής" (Εκδόσεις Νεφέλη).
Τους "Λαοδικείς" τους προσφέρω σαν bookray σε όσους Έλληνες bookcrossers ενδιαφέρονται να τους διαβάσουν.
Η σειρά είναι Evablue, kermit60, mtzam, kihli, maria-gr, Alerion

Journal Entry 2 by evablue from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, May 25, 2008
Φρέσκο φρέσκο σχεδόν από το τυπογραφείο έφτασε στα χέρια μου στη σημερινή συνάντηση των Αθηναίων bookcrosser. Είχα εντυπωσιαστεί πάρα πολύ όταν διάβασα τον "Τζουντ τον αφανή" κι έτσι ανυπομονώ να διαβάσω κι αυτό. Το ξεκινώ αμέσως.

Ευχαριστώ πολύ ronsar.

Journal Entry 3 by evablue from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, June 30, 2008
Όταν η ronsar μου μίλησε για τη μετάφραση αυτού του μυθιστορήματος, το χαρακτήρισε "κέντημα" επειδή το έκανε για δική της ευχαρίστηση. Διαβάζοντάς το βρήκα κι άλλο κέντημα, την ψιλοβελονιά του συγγραφέα στις περιγραφές των αισθημάτων των προσώπων. Ολοφάνερη η αγάπη και η φροντίδα και των δυο.

Το πρόβλημά μου με το βιβλίο είναι ότι δεν κατάφερα να συμπαθήσω τους ήρωες. Από τον τίτλο μας είχε προετοιμάσει για χλιαρότητα με την οποία η ηρωίδα Πόλα Πάουερ αντιμετωπίζει τα πάντα - τον έρωτα, τη θρησκεία, τη ζωή της γενικότερα. Εγώ βρήκα χλιαρούς (έως νερόβραστους) και τους υπόλοιπους ήρωες του βιβλίου - κι έτσι συμφωνώ και με τη ronsar που μετέτρεψε σε πληθυντικό τον ενικό του αγγλικού τίτλου, αν και δεν ξέρω αν το έκανε γι αυτό το λόγο. Μου έκανε εντύπωση που ο συγγραφέας διάλεξε την χαλαρότητα αυτή για θέμα του - ίσως την έβλεπε πολύ συχνά γύρω του, όπως και όλοι μας άλλωστε. Οι ήρωες είναι έτοιμοι να προδώσουν τα πιστεύω τους σχετικά με την τέχνη, την επιστήμη τους, τη στάση ζωής τους, με μια ελάχιστη αφορμή και χωρίς να ξανακοιτάξουν πίσω τους. Μόνο ο κακός της ιστορίας δείχνει ίχνη πάθους - και έχει για μένα περισσότερο ενδιαφέρον γιατί τα καταφέρνει να ασχολείται με τα πάντα: φωτογραφία, αρχιτεκτονική, μαθηματικά, θέατρο, τίποτα δεν του ξεφεύγει. Θα μου άρεσε να επεκτεινόταν η ψιλοβελονιά και στα δικά του αισθήματα γιατί δεν κατάφερα να διακρίνω και πολύ ξεκάθαρα τα ελατήριά του.

Ίσως αδικώ το βιβλίο γιατί είχα κυριολεκτικά συνεπαρθεί από τον "Τζουντ τον αφανή" του ίδιου συγγραφέα - κυρίως από την ηρωίδα του, την υπέροχα παθιασμένη Σου - και είχα αντίστοιχες προσδοκίες. Βλέπω τόσο συχνά τη χλιαρότητα (ακόμα και σε μένα την ίδια) που στη λογοτεχνία διψάω για πάθος.

Επικοινωνώ με την kermit για τη συνέχεια

Journal Entry 4 by evablue from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Saturday, July 05, 2008
Το έστειλα χθες συστημένο (και φασκιωμένο) στην Kermit.
Καλή ανάγνωση :-)

Journal Entry 5 by kermit60 from Nea Smirni, Attica Greece on Monday, July 07, 2008
Κατέφθασε σήμερα φασκιωμένο και πεντανόστιμο με καρδούλες και όλα τα σχετικά!
Ευχαριστώ evablue για τα δωρακια και ευχαριστώ ronsar για το βιβλίο!
Ξεκίνησα ήδη την ανάγνωση αλλά θα μου επιτρέψετε να το τελειώσω την αλλη εβδομάδα επειδή είναι λίγο μινιόν!!!

Journal Entry 6 by kermit60 from Nea Smirni, Attica Greece on Thursday, July 17, 2008
'Αλλη μια έκπληξη από τη ronsar!

Διαβάζοντας για πρώτη φορά ΧΑΡΝΤΙ ανακάλυψα ένα συγγραφέα που περιγράφει τα πάντα μέσα σε ένα βιβλίο, έρωτα, δολοπλοκίες, ιστορία,το βιβλίο είχε όλους τους χαραχτήρες των ανθρώπων, αφελείς σύγχρονους, μοντέρνους, ξιπασμένους , ομολογώ ότι δεν το περίμενα .

'Ηταν μια εκπληξη για μένα γιατί είμαι λάτρης της περιπέτειας και τη βρήκα, Η Πόλα άνετα θα μπορούσε να σταθεί σήμερα στη σημερινή κοινωνία με την αριστοκρατική της καταγωγή ,την κληρονομιά της, την αφέλεια που αντιμετωπίζει τα πάντα και τους πάντες γύρω της.
Το βιβλίο με διασκέδασε και μου κράτησε πολύ καλή συντροφιά και παρόλο τον όγκο του δεν με κούρασε, το μόνο που θα μπορούσα να ζητήσω αν γνώριζα τον συγγραφέα να είναι πιο λιτό και πιο αφαιρετικό, θα μπορούσε ίσως να γραφτεί με πιο λίγα λόγια για περιστατικά που συνέβηκαν χωρίς το βιβλίο να χάσει το χρώμα και το ενδιαφέρον του αναγνώστη!
Σε αυτό το σημείο πρέπει να ομολογήσω ότι η ronsar για άλλη μια φορά έκανε το θαύμα της μεταφράζοντας ένα πολύπλοκο βιβλίο χωρίς να κουράσει τον 'Ελληνα αναγνώστη!

Κλείνοντας θερμές ευχαριστίες για το bookring και περιμένω εναγονίως και άλλα.

Φεύγει με τα ΕΛΤΑ για mtzam :))

Journal Entry 7 by mtzam from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, July 21, 2008
Παρέλαβα το βιβλίο σήμερα με το ταχυδρομείο. Δεν έχω ξαναδιαβάσει τίποτα από τον συγγραφέα οπότε δεν ξέρω τι να περιμένω. Ευχαριστώ πολύ kermit60. Θα το διαβάσω και θα επανέλθω με σχόλια! Ronsar απορώ με το κουράγιο σου να μεταφράσεις όλο αυτό το βιβλίο.

Journal Entry 8 by mtzam from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Monday, September 29, 2008
Ομολογώ πως άργησα αρκετά να το διαβάσω γιατί το παρέλαβα μέσα στο καλοκαίρι που ήθελα να διαβάσω ελαφριά αστυνομικά μυθιστορήματα. Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε παρότι δεν άνηκε στα βιβλία του γούστου μου. Εξαιρετική η δουλειά της Ronsar (που βρήκες το κουράγιο να το μεταφράσεις όλο αυτό;). Σήμερα το βιβλίο εστάλη με το ταχυδρομείο στην Kihli.

Journal Entry 9 by kihli from Thessaloniki, Thessaloniki Greece on Thursday, October 02, 2008
ηρθε και απο εδώ το βιβλίο με καλούδια μέσα (ευχαριστώ mtzam! τα πήρε ο γιος μου βέβαια με τη μία χαχα) και θα το διαβάσω μολις τελειώσω αυτό που διαβάζω τώρα...

Journal Entry 10 by kihli at Thessaloniki, Thessaloniki Greece on Saturday, February 21, 2009

Released 10 yrs ago (2/24/2009 UTC) at Thessaloniki, Thessaloniki Greece

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

παει πολύ καθυστερημένα στη maria-gr...

Journal Entry 11 by maria-gr from Camden, Greater London United Kingdom on Friday, February 27, 2009
Το βιβλίο έφτασε χθες. Λόγω μεγέθους δε θα το παίρνω μαζί μου στις καθημερινές μετακινήσεις, οπότε ίσως να το καθυστερήσω λίγο.

Journal Entry 12 by maria-gr from Camden, Greater London United Kingdom on Thursday, May 28, 2009
Πρώτα απ'όλα να ζητήσω συγγνώμη επειδή καθυστέρησα πάρα πολύ να διαβάσω το βιβλίο. Ο ένας λόγος ήταν το μέγεθος του βιβλίου, ο άλλος το ίδιο το μυθιστόρημα. Η αλήθεια είναι ότι άργησα πάρα πολύ να μπω στο πνεύμα του βιβλίου. Ενώ από την αρχή αναγνώρισα την ποιότητα της γραφής του Χάρντυ, δεν μπορούσα να ενδιαφερθώ για τους ήρωες και για την εξέλιξη της ιστορίας. Ήμουν ένας αμέτοχος θεατής. Αργότερα, όταν άρχισαν να φαίνονται οι δολοπλοκίες του κακού, άρχισα κι εγώ να ενδιαφέρομαι για την τύχη των ηρώων.

Χωρίς αμφιβολία ο κακός ήταν και ο πιο ενδιαφέρον χαρακτήρας. Ήξερε τι ακριβώς ήθελε και ήξερε με ποιον ακριβώς τρόπο θα το καταφέρει. 'Οπλα του δεν είναι μόνο η εξυπνάδα και οι γνώσεις του πάνω σε διάφορους τομείς των επιστημών και των τεχνών, αλλά και η γνώση της ανθρώπινης ψυχής και των αδυναμιών της, αφού τον βλέπουμε να μεταχειρίζεται και να κατευθύνει με ευκολία όλους τους ήρωες. Οι δικές του αδυναμίες, ο τζόγος (δεν ξέρω αν πρέπει να το θεωρήσω αδυναμία ή πείραμα) και η εμμονή του με την καταγωγή του τον κάνουν πιο ανθρώπινο και αυξάνουν το μυστήριο για το παρελθόν του.

Για τους υπόλοιπους, δεν έχω να πω πολλά. Σίγουρα αντιπαθώ την Πώλα. Με εκνεύριζε η αναποφασιστικότητά της, η άρνησή της να πάρει μια απόφαση και να δεσμευτεί από αυτή. Από κει και πέρα μπορώ να πω ότι συμπάθησα κάπως τη Σάρλοτ, που ζει στη σκιά της Πώλα, μάλλον ακριβώς γι'αυτό το λόγο. Οι υπόλοιποι αδιάφοροι.

Journal Entry 13 by Alerion from Laufen, Baselland Switzerland on Monday, June 01, 2009
Το πήρα από την maria-gr στο meetup του Μαΐου στο Singles

Journal Entry 14 by Alerion from Laufen, Baselland Switzerland on Tuesday, June 23, 2009
Δεν νομίζω ότι καθυστέρησα πολύ το βιβλίο και βρίσκομαι ήδη στην αναζήτηση του επόμενου ring που με περιμένει στην σειρά.

Το βιβλίο μου προκάλεσε ανάμεικτες εντυπώσεις. Οι περιγραφές του συγγραφέα ήταν εντυπωσιακές και σου μετέφεραν την εικόνα του χώρου και τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών με μεγάλη ευστοχία. Είμαι σιγουρη πως η ευχέρεια αυτή οφείλεται και στην μετάφραση της ronsar, καθώς το κείμενο κυλάει και δεν κουράζει. Ωστόσο η ατυχία των πρωταγωνιστών και η τύχη του κακού ίσως παρατραβά. Ειδικά στο τρίτο και τέταρτο "βιβλίο" όπως είναι διαρθρωμένο το βιβλίο, η ιστορία μάλλον κουράζει και προκαλεί και ίσως κάποια πλήξη. Θα μπορούσε να είναι λιγότερο εκτενές το συγκεκριμένο τμήμα. Η γενική εικόνα που μου έδωσε ήταν πως ήταν άνισα ισορροπημένο μεταξύ της εισαγωγής όπου δημιουργούνται οι συνθήκες, την εξέλιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο αντιζήλων και της λύσης. Δεν μπορώ να πω ότι ξεχώρισα έντονα κάποιον από τους χαρακτήρες, ίσως λίγο περισσότερο την Σαρλότ. Θα έλεγα όμως ότι σε γενικές γραμμές έχω ανάμεικτες εντυπώσεις, όπως ανέφερα και στην αρχή.

Journal Entry 15 by maltrebus from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, July 05, 2009
Μου το έφερε ο από τον karjim από το meetup Ιουνίου, ευχαριστώ Ronsar ήθελα πολύ να διαβάσω αυτό το βιβλίο.

Journal Entry 16 by maltrebus at Singles (Plateia Ag. Eirinis 4) in Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, September 27, 2009

Released 10 yrs ago (9/27/2009 UTC) at Singles (Plateia Ag. Eirinis 4) in Athens - Αθήνα, Attica Greece

WILD RELEASE NOTES:

WILD RELEASE NOTES:

Πολύ καλή μετάφραση. Στη συνάντηση του Σεπτεμρίου.

Journal Entry 17 by okyrhoe from Athens - Αθήνα, Attica Greece on Sunday, September 27, 2009
Το πήρα από την μηνιαία συνάντηση μας στο καφέ Singles.

Journal Entry 18 by okyrhoe at RABCK, By Post -- Controlled Releases on Wednesday, December 23, 2009

Released 9 yrs ago (12/23/2009 UTC) at RABCK, By Post -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Ταξιδεύει μέσω Ελ-Τα προς Θεσσαλονίκη σαν *** Random Act of Bookcrossing Kindness ***

Ελπίζω να "πιαστεί"!

Χρόνια Πολλά! Ευτυχισμένο το 2010!
Καλό ταξίδι βιβλίο!

~~~~~ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ~~~~~

Καλωσήρθες στο BookCrossing!
Γράψε αν θες ένα μικρό σχόλιο για το πού και πώς βρήκες το βιβλίο. Δεν χρειάζεται να γραφτείς στο site για να γράψεις σχόλιο παρακάτω - μπορείς να παραμείνεις ανώνυμος!
Διάβασε το βιβλίο, αν θέλεις, και μετά βοήθησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του αφήνοντάς το κάπου (σε ένα παγκάκι, σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, στο προαύλιο του σχολείου, στο τραπεζάκι μιας καφετέριας, κλπ.) για να το βρει κάποιος άλλος, όπως το βρήκες κι εσύ. Μπορείς ακόμη να το χαρίσεις σε κάποιον φίλο σου!

Μπορείς να συναντήσεις άλλους Έλληνες BookCrossers στο Ελληνικό Φόρουμ του site για να σου εξηγήσουν ό,τι χρειάζεσαι να ξέρεις. Επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στον Ταξιδιωτικό Οδηγό BookCrossing και στο Ελληνικό Bookcrossing wiki που θα σου λύσουν κάποιες απορίες για τη λειτουργία του site.

Για να αφήσεις σχόλιο (αρχικά να με ενημερώσεις ότι βρήκες το βιβλίο!), γράψε (επάνω αριστερά στο "Enter a BCID") τον κωδικό αριθμό που βρίσκεται στην ετικέτα μέσα στο βιβλίο, και πάτα "Go".
Ευχαριστώ, και καλή ανάγνωση!

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.