het goud van Papua

by Peter Watt | Literature & Fiction | This book has not been rated.
ISBN: 0330364227 Global Overview for this book
Registered by AnnevO of Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on 5/1/2008
Buy from one of these Booksellers:
Amazon.com | Amazon UK | Amazon CA | Amazon DE | Amazon FR | Amazon IT | Bol.com
This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!
1 journaler for this copy...
Journal Entry 1 by AnnevO from Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Thursday, May 01, 2008
Als Jack Kelly, een kapitein in het Australische leger, in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog genade betoont aan zijn gevangen Paul Mann, een dappere en hoge Duitse officier, ontstaat er een band tussen deze zo verschillende mannen. Als de Grote Oorlog voorbij is, keren beiden terug naar hun vroeger levens, maar ze komen al snel tot de ontdekking dat tijdens hun afwezigheid hun wereld veranderd is. In Australië is Jack opeens alleen verantwoordelijk voor de vierjarige Lukas, die hij nog nooit gezien heeft. Hij brengt Lukas onder bij zijn zuster Mary wanneer hij zich door zijn vroegere Engelse strijdmakker George Spencer laat overhalen om de jungle van Papua in te trekken: hijzelf om goud te zoeken en de Engelsman om studie te doen naar de wilde volkeren. Maar de expeditie verloopt rampzalig: George wordt door de wilden vermoord en Jack keert zonder goud terug naar de bewoonde wereld...

Paul Mann is teruggekomen in een berooid Duitsland dat prooi is van allerlei twijfelachtige politieke stromingen. Zijn jongere zuster Erika is volledig in de ban van de Oostenrijker Adolf Hitler en doet alles voor diens zaak.. Maar Paul besluit met zijn gezin te emigreren naar Papua, waar hij de familieplantage die de Australische regereing kort daarvoor heeft onteigend, terug kan kopen. Maar helaas, bij aankomst op het nieuwe continent blijkt het aanbod ingetrokken en de familie moet op een andere manier aan de kost zien te komen.

In Townsville in het noorden van Australië, in het huis van de rijke Chinese zakenman Sen, lopen Jack en Paul elkaar weer tegen het lijf en daar worden ze mates voor het leven...

Journal Entry 2 by AnnevO at Markthal in Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands on Sunday, May 03, 2015

Released 4 yrs ago (5/3/2015 UTC) at Markthal in Rotterdam, Zuid-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd!
Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard.
Wil je, als je het uit hebt, hier vertellen wat je ervan vond? Of als je het boek niet wilt lezen,omdat het je smaak niet is, hier melden dat het boek gevonden is?

Het zou leuk zijn als je het boek verder laat reizen. Je kan het aan een kennis geven om te lezen of zomaar in het wild ergens achterlaten zodat iemand anders het kan vinden, bijvoorbeeld in een restaurant, school, buiten, of ergens anders waarvan jij denkt dat er mensen komen die dit boek zouden willen lezen.
Het zou nog leuker zijn als je lid wordt van BookCrossing. Dat is gratis en veilig, je emailadres wordt niet doorgegeven.
Dit kan je hier doen: www.bookcrossing.com/join (Engelse pagina). Je kunt dan zelf zien waar het boek na jou naar toe gaat. Je kan ook andere boeken registreren en loslaten, kijk maar eens op www.bookcrossing.nl voor meer uitleg in het Nederlands.
Als je lid wordt, zou ik het leuk vinden als je mij, AnnevO, als verwijzer ("referrer") opgeeft, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.

Veel leesplezier,
AnnevO

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.